I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

hur många saker kan man sluta med? sluta röka osv..

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2013-02-02 13:47
diggeridoo

nejrå :)

jag är för ett hälsosamt leverne. men att inte se på film är lite väl mycket. man kan vara lite selektiv istället. man kanske kan skippa independence- day till förmån för någon film med substans typ schinders list.

dricka alkohol i liten mängd är bättre än att inte dricka alls. finns forskning(doktorsavhandling) på det signerad Elin Åberg.

och lyssna på musik??????????? hybris i saker att sluta med???
att inte lyssna på musik är att vägra sig själv en stor del av livet. musik går genom tiden som ett mått på vår kollektiva stämning. att hålla sig ifrån den känns mycket bakåtsträvande och inskränkt.

hälsosamt liv i all ära men du går över gränsen och gör det ohälsosamt.
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-02-02 14:09
Blweria
Tack för ett formulerat svar.

man kan vara lite selektiv istället. man kanske kan skippa independence- day till förmån för någon film med substans typ schinders list.

Jag är otroligt selektiv. Jag skrev ju att jag sett några filmer det gångna året. En film detta år, det var Django. Men grejen är att när jag kollar på film nuförtiden så ser jag ingen som helst meniong med det. Tro mig, jag försökte länge hålla det levande men det gick inte. Jag orkade knappt se tio minuter. Visst jag har såklart sett många filmer som jag fortfarande tycker är bra. Jag säger inte att man inte får eller ska titta. Men för mig känns det meningslöst, jag får ingen njutning av det.

Samma blev det med musik. Jag snarade åt tills det bara fanns den mest psykedeliska och sinnesupplivande kvar alternativt sådant som hade ’budskap’ i sig. Men till sist så funkade inte det heller. Även det blev meningslöst. Plus musik har en sådan stor påverkan på människan. Den hjärntvättar stora grupper av människor att bli ytliga, förvärrar mentaliteten i att lycka och framgång finns i att ha mycket saker osv, det som alla känner till.

Men jag skulle gå vidare och säga att den påverkar oss andra i de olika subkulturerna. Det blir som en internet sida där man har sin avatar och målar upp en image av sig själv. Musiken blir ett likadant redskap. Den får lyssnaren att sträva och utveckla den attityden av sig själv som hen relaterar till i musiken. Till slut har man vuxit in i sin image utan att veta om det. Och det är inte så ’nyttiga’ livsåskådningar som man gräver sig in i. Den spelar ofta på lustar och målar destruktion i sköna bilder.

Och framförallt, det är inte man själv som utvecklar sin personlighet, det är egentligen musiken som får en att vilja bli lik sina ’idoler’ (även i subkulturerna). Musiken projicerar känslor, värderingar m.m. till lyssnaren. Det blir som hönan och ägget, men i slutändan är det musiken som har en stor påverkan av den karaktär man blivit.

Och det är en distraktion från sig själv och sina egna tankar.

2013-02-02 14:28
musik kan ju vara ett första steg i revolutioner...är inte det något bra?

känns som att du mest flippat på psytrance och gnäller på vad alla andra gnäller på, pop-kulturen. (?)

det finns mycket mer musik!

jag har också svårt att se på spelfilmer. orkar inte koncentrera mig. men att se film behöver inte vara att beställa "njutning". den kan beröra på många andra sätt. den kan till och med få en inaktiv person att börja agera mot en orättvisa den inte kände till.
och jag hoppas att du inte tänker välja bort den typen av filmer.
men viss, bevara din själ från hollywood. det tänker jag göra.
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain
Producent

2013-02-02 15:12
DiggeriDoo Har du slutat med böcker också?
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2013-02-03 08:46
musik kan ju vara ett första steg i revolutioner...är inte det något bra?

Om jag tar hippierörelsens revolution som exempel så skulle jag absolut säga att det inte var bra. Den användes bla för att i bredare skala få in de ockulta lärorna i samhället, tillsammans med andra destruktiva influenser. Det var ett stort steg i att skapa det mentala skiftet som det så ofta talas om. En reform av samhället.

Det banade vägen för vårt samhälle idag. Det samhälle som det nu manipuleras revolution mot. Man orsakar globala och lokala orättvisor m.m. just så att folket ska tröttna och kräva något annat. På så vis tror folket att dem valt det själva. Utifrån ett ’musikaliskt’ perspektiv så använder man sig av artister som Jay Z, Rhianna, Lady Gaga m.m för att sprida en rebellisk anda. Inom den psykedeliska kretsen utvecklas denna anda till ren andlighet, med tron på att vi alla är gud osv.

Revolutioner är en metod för ockulterna att stegvis närma sig sitt mål, det nya Atlantis. Dem instigerar och använder revolutioner i sitt globala schackspel.

Det är ockultisterna som står för den stora orättvisan i världen, och det är samtidigt dem som vill ha det stora skiftet av hur samhället skall formas. Och dem kommer ju inte tappa makten om det sker en revolution. Det är bara samhället som kommer ändras. Dem har alltid suttit på makten. Makten kan ta olika namn och yttre egenskaper, men den ockulta kärnan kan man alltid finna. Dem är för smarta och kan psykologi på alla skikt mycket väl. De vet vad folk reagerar på, och skulle inte vara så dumma att dem skulle låta sig själva gå under av en revolt. Dem skapar problemen och erbjuder sedan lösningarna.

Sådana saker skriver ockultisterna själva i sina böcker.

känns som att du mest flippat på psytrance och gnäller på vad alla andra gnäller på, pop-kulturen. (?)

det finns mycket mer musik!

När jag skrev psykedelisk musik så menade jag inte bara psytrance, lyssnade inte så överdrivet mkt på det. Letade efter vilken psykedelisk musik som helst som kunde ge mig lite sinnlig effekt från all annan ’livlös’ musik. Men till slut fick jag inget ut av det heller. Från hippie proggen till skrammelmusik.

Och när jag skrev musik inom subkulturer, så menade jag vilken genre som helst. Hiphop, de electroniska grenarna, reagge, rock, punk osv. Även dem påverkar sina lyssnare att anpassa sig till ’coolhetsfaktorn’ i respektive genre.

Om filmerna kan jag hålla med om till viss del.

Men manipulationen är iaf grov där också. Samtidigt som tex viktiga historiska behandlas så saknas det fortfarande bitar för att fylla i helhetsbilden. Det målas in som en egen separat händelse utan koppling till helheten.

Fick man tex lära sig om nazisternas koppling med de ockulta lärorna? Vilka människor som nazisterna fick stöd från? Knappast, eller hur. Användsspelfilmen att uppröra människor? Säkerligen. Så visst kan det vara bra att ta reda på just det som hände, men det är fortfarande en mycket snäv och isolerad version av det hela.

2013-02-03 08:48
Dopeness P32
Skrev jag att jag slutat med böcker?=)

Nej, tvärtom så ger det mig mer tid att tillägna böcker. Men då historia, att studera islam, andra trosuppfattningar, vetenskap och annan kunskap. Dock inte skönlitteratur. Det finns för mkt annat att ta del av.
Producent

2013-02-03 12:41
Nej, men jag tänker på att böcker kan påverka en på samma sätt som musik och filmer. Precis som du skrev så finns många, religioner, sekter och andra ockulta fenomen utgivna och kan påverka en att tro på övernaturliga fenomen som man inte trodde på innan.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2013-02-03 14:43
Nej, men jag tänker på att böcker kan påverka en på samma sätt som musik och filmer. Precis som du skrev så finns många, religioner, sekter och andra ockulta fenomen utgivna och kan påverka en att tro på övernaturliga fenomen som man inte trodde på innan.

Då förstår jag hur du menar.

Nu är jag ju troende och tror på att det finns fenomen som interdimensionella entiteter, som har olika förmågor som kan verka övernaturliga.

Däremot håller jag absolut med om att det finns oändliga alternativ som påverkar och vill få andra att ansluta sig, det är något man inte undgår med någonting i stort sett.

Det finns så många saker som spelar in, en av dem är var man befiner sig i sin process. Så innan man kommit till en viss punkt så ser man ingen anledning med att sluta med vissa saker.

Det är ’den större kraften’ som leder en genom processen, som orsakar mötet och interaktionen med den yttre och inre världen, som startar igång tankeprocesser. Och i den processen kan en person visst dra nytta av musik, filmer, böcker eller vad som helst i sin process.

Det beror på vart i processen man ligger. Med större erfarenhet, kunskap och utveckling så blir vissa saker inte lika mycket värda i processen, många saker blir snarare distraktioner från processen, de stör och ger inte den tillgången till egna tankar som man är i behov av och blir onödig tidsfördriv från den riktiga kunskapen man är ute efter. Så en naturlig följd är att lämna vissa saker eftersom de inte fyller samma funktion längre.

2013-02-04 15:48
LillJ,

vet inte hur det har gått nu, eftersom det var ett tag sedan du la upp tråden :P.
När jag skulle "sluta röka", så vägrade jag faktiskt SLUTA. Jag sa helt enkelt att jag tog ett uppehåll. Hur länge det skulle vara, ja, det var helt enkelt upp till mig. Hade jag lust att ta en cigg då och då, fine, då fick jag göra det. Slutade röka på "heltid" i oktober 2011. Sedan dess, har jag i princip bara rökt när jag har festat och så, då jag förknippar cigg och alkohol. Men ska försöka lägga ner att röka när jag dricker. För det första är det inte gott längre, det är snarare en betingning, eftersom jag alltid associerar det med alkohol..

Men ja, om man inte vill, är det ingen idé att försöka. Om man verkligen ska sluta, då måste man vilja sluta.
"If I had a heart, it might be breaking right now"
- Dexter Morgan

2013-02-04 17:09
Säg inte att du ska sluta om du får panik av det.. Intala dig själv om att du bara ska dra ner på ditt rökande..

42 muskler för att göra en sur min medan det bara krävs 4 stycken för att sträcka ut armen och nita idioten...
Producent

2013-02-04 17:59
DiggeriDoo Tack för ditt svar. Jag hängde inte riktigt med på allt du skrev. Men jag anser att religion är opium för folket. Om jag vore du skulle jag först sluta tro på gudar, djävular och andra onaturliga fenomen innan jag slutar med filmer och musik till exempel. Människan kom på gud-inte tvärtom. Jag tycker att det är bättre att fokusera på det som man vet finns.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2013-02-04 22:02
Tack för ditt svar.

Tack själv! Inte alla som svarar här.
Om jag vore du skulle jag först sluta tro på gudar, djävular och andra onaturliga fenomen innan jag slutar med filmer och musik till exempel.

Jag tror på att det finns En Enda Gud, En Skapare (singular). Det som folk sedan kallar gudar (plural) är bara entiteter som själva är skapta av Den Ende Skaparen, som låtsas vara eller blir tillskrivna gudomlighet av människor. Det är ockulta doktriner. Folk utför olika ritualer för att öppna upp kanaler tilldem och kanaliserar information genom dem. Från kändisar till politiker till spirituella karaktärer. Från faraonerna till babylonierna till de kristna till nazister till dagens ockultister och new age folk. Jag själv började med att öppna upp mig och kände närvaro av entiteterna.

Men Skapare kan det bara finnas en av, Den som skapar någonting av ingenting. En Orsak till att materia och tid kom till existens och organiserades i ett ytterst detaljerat omkrets.

Det inte logiskt att liv kan skapas ur ingenting. Logiskt är att det finns en agent med skapande vilja. Om det skulle råda slump så skulle allting vara kaos och i oordning. Men vi finner perfektion och harmoni. Någonting som upprätthåller allting på dess plats så att varje komponent fyller sin bestämda funktion. Det krävs intelligens för det.

Tänk planeringen bakom de multipla lager som korrelerar med varandra i symbios. Alla har sin egen roll och medverkar samtidigt i ett gemensamt system. Och precis som allt i skapelsen har ett syfte, så är inte vi en meningslös produkt av slump.

Tänk på cellen, vilken intelligent design den har, så minimal men ändå programmerad att fylla en speciell funktion. För vi själva behöver inte koncentrerar oss för att cellen skall fungera, för att hjärtat ska slå osv, ellerhur? Den bara gör det, för den är programmerad så.

Allting är underordnat denna planering, ingen kan bryta sig loss. Vi kan tex inte leva utan näring, vila, osv. Likväl är vi andligt underkastade lagar. Och det som skiljer människor och entiteterna från resten av skapelsen är att vi har fri vilja och därmed frihet att komma till insikt om vår andliga underkastelse. Däri ligger den ultimata frigörelsen. Men de flesta vill känna sig oberoende och vara sina egna herrar.

För att komma insikt måste det finnas vissa ’ledtrådar’ och ’tecken’ som vägledning. Ett av dem är programmeringen om orsak-verkan. Den finner vi också inom oss själva, tex genom att vi mår dåligt, får skuldkänslor, går djupare i destruktion när vi gör saker som går emot vår moraliska kompass. Och ju mer emot vi går desto mer börjar vi rättfärdiga det för att bedöva samvetet. Och vice versa. Således känner vi konsekvenser av våra tankar och handlande så att vi kan komma på oss själva och korrigera oss.

Ett annat är att tankar, frågor, funderingar korrelerar med ens externa upplevelse. För inte så länge sen tex undrade jag en söndag hur man säger stark på arabiska. Dagen efter när jag var på jobbet kom en elev fram till mig och sa; ’vet du hur man säger stark på arabiska’. Men det finns såklart sådana med mycket betydligare mening av dessa ’meningsfulla sammanträffandena’. Man blir i sitt vardagsliv påminnd om saker som spelar roll för just en själv, vilket samtidigt blir ett test för hur man kommer att hantera sig själv. Det är också detta som för en närmare eller längre bort.

Ju mer man praktiserar desto starkare och tydligare blir det.

Människan kom på gud-inte tvärtom. Jag tycker att det är bättre att fokusera på det som man vet finns.

Vilka belägg finns det för det? Jag argumenterar att just tron är en annan del av den mänskliga programmeringen. Man kan finna dyrkan och tron på en Allmäktig Skapare från så långt bak i tiden man kan finna fynd. Människan har allting vart troende. Som jag nämnde ovan så kan man komma närmare eller längre bort från tron beroende på hur man besvarar och agerar i påminnelserna och prövo-situationerna som man möter.

Och att BARA fokusera på det man vet finns (vetenskap) kan man bara lära sig om existensens uppbyggnad och funktion, dess mekaniska realitet. Men det förklarar aldrig liv, eller mening med livet osv. Den är otillräcklig.

2013-02-05 10:27
Den användes bla för att i bredare skala få in de ockulta lärorna i samhället


källa på det?

Revolutioner är en metod för ockulterna att stegvis närma sig sitt mål, det nya Atlantis. Dem instigerar och använder revolutioner i sitt globala schackspel.


känns det inte konstigt med en "foliehatt de la islam"?

i mina ögon är det rätt smart att kunna få fram sitt budskap på väldigt få ord...

något att lägga till på "sluta-listan" för dig skulle kunna vara att inte blanda in din religion i allt....?

och när du sanckar om ockult och bla bla bla...du har själv favoriserat en fantasi. så vem är du egentligen att döma andras tanka om det övernaturliga?
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain
Producent

2013-02-05 14:59
Om det nu skulle vara så som du tro att det finns en gud, varför skulle det inte kunna finnas flera? Tror du på satan också?
Om du inte hade läst böckerna om "skaparen" hade du aldrig fått där idéerna om att tro på en gud.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.
Poet

2013-02-05 19:49
At the gates of Eternity...

2013-02-05 21:56
jag gav upp idéen. jag röker som vanligt.
Jag lägger fokus på alkoholen och det andra som skadar mig.
All I'm gonna do is just go on and do what I feel - J.hendrix

2013-02-06 12:03
Blweria
källa på det?

Det är ju ingen hemlighet eller något okänt att många ur hippierörelsen och vid den tid då filmskapare blev inspirerade av occulta doktriner och förmedla dem i sina verk. Timothy Leary kallade sig för en reinkarnation av Aleister Crowley. Musiken och filmer bakades in i att främja ett mentalt skifte till en ’ny’ livsåskådning. En av de största målen med de ockulta lärorna är få bort religion. Och det var just det som hippie-rörelsen ’frigjorde’ sig ifrån, för att utöva ’självuppfyllelse’ och ultimat frihet. På universitet åt man LSD och förmedlade dessa ’nya’ ideer. Det hela var en del av transformationen av samhället. Det behövs väl ingen källa för dessa påståenden?

Att ockultismen vart i Amerika sedan dess ursprungliga invånare förintades, för att steppa upp koloniseringen av världen, är också uppenbar när man tittar på konst och citat som finns i olika byggnader. De är fyllda med ockulta symboler och citat. Dem kom över från Europa där de redan infiltrerat kristendomen. En av de största ockultisterna i modern tid, Manley P. Hall sade:

The rise of the Christian Church broke up the intellectual pattern of the classical pagan world. By persecution of this pattern's ideologies it drove the secret societies into greater secrecy; the pagan intellectuals then reclothed their original ideas in a garment of Christian phraseology, but bestowed the keys of the symbolism only upon those duly initiated and bound to secrecy by their vows.

DiggeriDoo: Revolutioner är en metod för ockulterna att stegvis närma sig sitt mål, det nya Atlantis. Dem instigerar och använder revolutioner i sitt globala schackspel.


Blweria: känns det inte konstigt med en "foliehatt de la islam"?

I samma bok som citerades nyss av Manley P. Hall, säger han:

World democracy was the secret dream of the great classical philosophers.

Är inte revolution en av metoderna för socialism?

Det är dem som fört in många av de ismer m.m som vi har. Men de fyller bara ett offentligt syfte. De använder fina formuleringar att skapa ett idealistiskt samhälle men de esoteriska meningarna är några helt andra. Och i praktiken så ser vi vilka stora kontraster det finns i deras retorik och faktiska handlande.

Dem vill skapa sitt New World Order. Det är inte heller något hemligt. En snabb youtube sökning bekräftar detta i deras egna tal. Alice Bailey använder också begreppet i sina böcker. UN har ett andligt bokförlag som hon startade, som idag heter Lucis Trust (från början “Lucifer Publishing Company”), där dessa doktriner sprids. Deras politik och andlighet går hand i hand.

Alice Baily har beskrivit i sina böcker att samhället måste bli så ohållbart och korrupt så att människorna inte står ut med den, gör motstånd mot den. Bara så att dem skall tro att det var det kommande samhället var deras val. Problem – react – solution. Dem instigerar problem för att kunna erbjuda lösningen som de redan har planerat.

I denna revolt så är planen att krossa religionerna och föra in den ockulta andligheten.

Och i slutändan är det här inte planer av människor. Dessa doktriner är kanaliserade av entiteter. Dem manipulerar människor bort från kontakten med Skaparen så att dem skall kunna kontrollera vår perception. Det är därför dem vill att vi genom de olika ritualerna ska öppna upp portalen till dem. När man gör det har dem större tillgång till vår perception.

något att lägga till på "sluta-listan" för dig skulle kunna vara att inte blanda in din religion i allt....?

Vi är primärt andliga varelser och den andliga frigörelsen är det viktigaste för oss.

och när du sanckar om ockult och bla bla bla...du har själv favoriserat en fantasi. så vem är du egentligen att döma andras tanka om det övernaturliga?

Jag dömer inte. Jag vet att många av de ockulta sakerna är på riktigt. Jag argumenterar helt enkelt att det inte är den rätta vägen att gå. Om man har ett val mellan att följa budskap från entiteter som själva är skapta, eller att följa Skaparens budskap så är valet är egentligen solklart, eller hur. Sen har man all frihet att inte hålla med.

2013-02-06 12:06
Om det nu skulle vara så som du tro att det finns en gud, varför skulle det inte kunna finnas flera?

Begreppet Gud innefattas av att det är En skapande agent. Innan tid och rum existerade, fanns bara Gud. Om det skulle finnas två eller flera gudar, skulle det råda tvister om vilja i skapelsen och det skulle vara kaos. Tex Zoroismen där man tror på en god och en ond gud.

Som jag nämnde, till och med de polyteistiska trosuppfattningarna har en tro på en högsta skapande kraft som allting ursprungar ifrån. Men vad dem gör som monoteismen avfärdar är att tillskriva andra skapelser/entiteter gudomlighet. Som de använder som medlare/mellanhänder i sin kontakt med Gud. Men En Allmäktig Gud har inga behov för medlare. Varje människa kan ha en individuell relation till sin Skapare.

Tror du på satan också?

Yes. Satan är en skapelse, ’fadern’ till de ockulta lärorna;
Och han (satan) sade till dem (Adam och Eva): "Er Herre har förbjudit er (att komma nära) detta träd just för att hindra er att bli änglar eller (sådana) väsen som lever för evigt."Och han svor och bedyrade för dem: "Jag är er gode rådgivare (som vill ert väl)!"Så bedrog han dem med sitt listiga tal.

Det är precis denna doktrin som ockultismen alltid haft. Finns en annan ’vers’ där satan säger att de kommer att bli ’som gudar’, men hittar inte den nu. Så det är ingen ny lära, dem här new age doktrinerna. Och när man studerar ockultismen så blir det tydligt (eftersom dem säger det rätt ut) att dem bytt plats med Skaparen och satan, som dem kallar Lucifer. Albert Pike säger:

The masonic Religion should be, by all of us initiates of the higher degrees, maintained in the Purity of the Luciferian doctrine.
Yes, Lucifer is God, and unfortunately Adonay is also god.

Helena Blavatsky sager:

"Lucifer represents.. Life.. Thought.. Progress.. Civilization.. Liberty.. Independence.. Lucifer is the Logos.. the Serpent, the Savior."

"It is Satan who is the God of our planet and the only God."

"The Celestial Virgin which thus becomes the Mother of Gods and Devils at one and the same time; for she is the ever-loving beneficent Deity...but in antiquity and reality Lucifer or Luciferius is the name. Lucifer is divine and terrestrial Light, 'the Holy Ghost' and 'Satan' at one and the same time."


Det är svårt att neka att det finns en god och en ond kraft i motsättning mot varandra på jorden. Satan kan inte tvinga folk att göra något, han är ingen gud. Han är en skapelse som har ett syfte, att sätta folk på prov i sitt valtagande och handlande. Han kan bara göra suggestioner till människans inre, som människorna antingen följer eller står emot.


Om du inte hade läst böckerna om "skaparen" hade du aldrig fått där idéerna om att tro på en gud.

Jag vet, den som säger att den kom på sin trosuppfattning helt på egen hand är inte helt ärlig/medveten. Allt som man tror på har man mött någonstans ifrån och sedan gjort ett val angående det.

Som jag skrev så kan vad som helst ha en roll i ens egen process i det andliga sökandet. Gud kan använda vad som helst för att förmedla ett budskap till Sina skapelser. Tex så höll jag på med shamanism ett tag. Det innefattar att ta kontakt med entiteter. När jag första gången kom över den shamanistiska doktriner så fick jag många saker förklarade för mig som jag hade gått igenom och blev fascinerad och fördjupade mig i det. Då tog jag det som sanning.

Men i processen så lärde jag mig att entiterna ofta är manipulativa och många av dem terroriserar människor. Jag lärde mig också att man inom magi, ockultism, österländsk mysticism, new age m.m. gör liknande ritualer som inom shamanism för att komma i kontakt med entiteterna. Det betyder att entiteterna tar olika former för olika grupper. Men jag märkte att doktrinen är densamma. Vilket gjorde att jag litade ännu mindre på det.

Sedan fick jag höra den islamiska definitionen av jinn (dessa entiteter) och allting föll på plats.

Ingen kan ju födas eller över en natt bli lärd (inte för att man någonsin blir fulllärd). Man måste genomgå olika erfarenheter och information för att fövärva, testa, avfärda, ompröva osv.

Ingen människa kan ju trots den naturliga tendensen till tro som vi är skapta med, definiera Gud eller syftet med livet korrekt. Därför har Gud gett oss vägledning genom sina profeter och skrifter.

Varje människa måste hitta tron för sig själv, även en person som föds in i en religiös familj. Det är ju inte säkert att den följer religionen bara för det. Personen måste genomgå vissa saker i sig själv för att verkligen bli övertygad.
Även har människor som inte föds in i religion möjlighet att närma sig tron. Till varje person ’skickas’ påminnelser, pikar och tecken för att liva upp andligheten. Beroende på hur man besvarar dessa så närmar man sig eller distansierar man sig från sanningen.

2013-02-06 12:20
Det behövs väl ingen källa för dessa påståenden?


nej, för en person som tror på sagor skapta av rika handelsmän så gäller inte det där källkritiskt tänkande.
men jag kräver det ändå!


att svarta pantrarna växte upp under hippie-rörelsens anda är heller inget bra eller....???
rasismen började försvagas under den tiden. inte bra?

och hippie-rörelsen började som en protest mot ett krig som det finns bevis på att det var helt konstruerat från usa´s sida. "pentagon papers".

lsd var med största sannolikhet något som staten försökte använda för att kuva demostrationer men det fick lite av motsatt effekt...

att det skulle finna något motstånd mot religion är befängt. motstånd mot auktoritet finns/fanns i stor grad. iom att auktoriteten ljugit gång på gång till förmån för arméns egna lilla industri.
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain
Producent

2013-02-06 12:36
Begreppet Gud innefattas av att det är En skapande agent. Innan tid och rum existerade, fanns bara Gud. Om det skulle finnas två eller flera gudar, skulle det råda tvister om vilja i skapelsen och det skulle vara kaos.


När är definitionen av kaos? Om det skulle råda kaos på jorden skulle du omvärdera din tro då?

Jag har svårt att diskutera med någon som tror på gud, påskharen, tandfén, satan, tomten, oden, tor, adam och eva.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2013-02-06 12:44
Jag har svårt att diskutera med någon som tror på gud, påskharen, tandfén, satan, tomten, oden, tor, adam och eva.


indeed!

stämmer in det uttalandet. det är mycket svårt att diskutera när en person lutar sin åsikt på vad andra sagt/hittat på i första, andra och tredje hand...


men påskharen vet alla att den finns för att den skulle vara påve och inget annat! :p
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-02-06 19:22
Blweria
nej, för en person som tror på sagor skapta av rika handelsmän så gäller inte det där källkritiskt tänkande.
men jag kräver det ändå!En av dem som satt med tusentals ’studenter’ och påverkade deras perception, som spred det vidare. Men han var långt från den enda. Och artister spred det i sina verk.

“Evidence of the growth of the human intellect along the needed receptive lines can be seen in the "planning" of various nations and in the efforts of the United Nations to formulate a world plan... From the very start of this unfoldment, three occult factors have governed the development of all these plans.”


Här nämns UN som en agent i planeringen av världsdominansen, och att ockulta krafter är med och medverkar. Alice Bailey hade mycket stor inverkan på kommande generation, dvs 60-70-talet.

Aleister Crowley:

“Lust, enjoy all things of sense and rapture. Fear not that any God shall deny thee for this.”

Om man lyssnar på musik från 60-70-talet så finner man många grupper relatera till mysterie skolorna från Egypten, Asien m.m. Många har bilder på Crowley och nämner honom i sina sånger. Den ockulta läran är förutom det onekelig i artisters uttalanden.

att svarta pantrarna växte upp under hippie-rörelsens anda är heller inget bra eller....???
rasismen började försvagas under den tiden. inte bra?

Jag säger inte att alla resultat är onda bara för att det spirade från revolution. Såklart det var bra att de började få sina rättigheter.

Men det påståendet du gör och tanken du håller är en mycket förenklad sådan. Den isolerar/separerar historiska händelser från varandra.

Dem här människorna har ett mycket högre och vidare perspektiv på jorden och vad som kommer att hända i den. Dem utnyttjar också sådant som sker utanför deras planer för sina egna ändamål. Tex nazitiden.

”An excellent idea enters my mind, to attract outright anti-Semites, and make them destroyers of Jewish wealth.”

Detta sade zionismens grundare Theodor Herlz. Han skrev också:

“It is essential that the suffering of Jews… becomes worse… this will assist in realization of our plans… The anti-semites will assist us thereby in that they will strengthen the persecution and oppression of Jews. The anti-semites shall be our best friends”.

I The Balfour Declaration skrevs år 1917 :

”Dear Lord Rotschild….

The following declaration of his sympathy with Jewish Zionist aspirations which has been submitted to, and approved by, the Cabinet

‘His Majesty’s Government wiev with favour the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people….’”


Prescott Bush finansierade nazisterna:

http://www.guardian.co.uk/world/2004/sep/25/usa.secondworldwar
De finansierar båda sidor av en konflikt. För de själva tillskriver sig inte religion, politik, ismer osv. De har ett gemensamt mål, det är den ockulta. Men de träder in i och blandar sig alla alla olika element. Två ockultister kan utåt i den offentliga sektorn verka som varandras motståndare. Men de båda kan från sina håll manipulera för den egna agendan.

att det skulle finna något motstånd mot religion är befängt. motstånd mot auktoritet finns/fanns i stor grad. iom att auktoriteten ljugit gång på gång till förmån för arméns egna lilla industri.

Inte speciellt befängt. De andliga och politiska doktriner som fick fäste på den tiden avfärdar religion och sanningshalten i den. Det var mysticism m.m. som hamnade på tapeten, och dessa argumenterar emot religion.

2013-02-06 19:23
När är definitionen av kaos? Om det skulle råda kaos på jorden skulle du omvärdera din tro då?

Kaos i skapelsen. Men vi finner multipla lager som inte bara bildar ’individer’ men också ingår i en helhet.

Jag har svårt att diskutera med någon som tror på gud, påskharen, tandfén, satan, tomten, oden, tor, adam och eva.

Det är inte så konstigt. Det är programmeringen vi går igenom. I programmeringen ingår just att klumpa ihop Gud med jultomten &Co .

Med den överdrivna uppväxten av total frihet, och frihet från andlig konsekvens, eller andlighet över huvudtaget, är det verkligen så konstigt?

Vi växer upp med uppmuntran av sådan som religionen beskriver som synd. Direkt från början. Hur lätt är det att acceptera sådana tankar efter det?

På det, hur mycket smutskastning har vi inte tagit emot om religion?
Det är inte alls konstigt att vi känner så.

2013-02-06 19:58
digi:

du skulle inte kunna beskriva denna ockultism eller dessa ockultismer mer noggrant?

för jag ser "fri tanke" där du ser ockultism.
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-02-06 22:13
Om du är intresserad så finns det massor att ta del av på internet.

Mycket kortfattat, det är lärorna från mysterieskolorna. Innefattar i väst idag bla alkemi, magi, meditation, transtillstånd (magi, meditation och trans framförallt att komma i kontakt med sitt högre jag alternativt entiteter), att höja energier/chackra, att öppna tredje ögat, astrologi, doktriner som karma, reinkarnation, att människan blir sin egen gud.

Ockultismen i väst blandar paganska doktriner hej vilt.

Jag gav några exempel också på hur de är kopplade till politik, tex bokförlaget Lucis Trust och UN, eller byggnaderna runt om i världen som med dess utsmyckning vittnar om de ockulta doktrinerna. Jag citerade också några om vem deras gud är, Lucifer.

The objective is "the helping of the Great Ones and the rendering to Them of that intelligent assistance which will make Their plans for humanity materialize." (Ibid., p. 516)

‘the Grate Ones är vad Bailey och andra ockultister kallar Ascended Masters, det är dessa entiteter som kanaliserar den nya religionen och de förändringar som de planerar för världen.

Genom de olika ritualerna öppnar man upp till entiternas influenser. Och det är precis sådana doktriner entiterna sprider, för att kunna influera mer, att manifestera sig in i vår verklighet.

Och det här är höguppsatta människor, som ingår i någon form av hemlig organisation. Alice Bailey och Aleister Crowley var det likaså. Bush, republikanen, och hans motståndare i presidentvalet, Kerry, demokraten, ingick båda i Skulls and Bones. Dessa människor samlas i Bohemian Grove årligen för att utföra paganska lekar. Fast jag är ganska säker på att du känner till detta. Så det är inte bara politik, det finns en slags andlighet för dem i det hela.

Lite mer citat:

“If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation and then by deflation, the banks and corporations that will grow up around them will deprive the people of all property until their children wake up homeless on the continent their fathers conquered.”
Mayer Amschel Rothschild 1828 “Allow me to issue and control the money of a nation, and I care not who writes the laws.”
-Thomas Jefferson

"This present window of opportunity, during which a truly peaceful and interdependent world order might be built, will not be open for too long... We are on the verge of a global transformation. All we need is the right major crisis, and the nations will accept the New World Order." - David Rockefeller

"For more than a century ideological extremists at either end of the political spectrum have seized upon well-publicized incidents such as my encounter with Castro to attack the Rockefeller family for the inordinate influence they claim we wield over American political and economic institutions. Some even believe we are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterizing my family and me as ‘internationalists’ and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure – one world, if you will. If that’s the charge, I stand guilty, and I am proud of it." —David Rockefeller, from his own book, Memoirs.

"We are grateful to the Washington Post, the New York Times, Time magazine and other great publications whose directors have attended our meetings and respected the promises of discretion for almost forty years. It would have been impossible for us to develop our plan for the world if we had been subject to the bright lights of publicity during those years. But, the world is now more sophisticated and prepared to march towards a world-government. The supranational sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the National auto determination practiced in past centuries"--David Rockefeller in an address to a Trilateral Commission meeting in June of 1991

2013-02-06 22:39
DUDES VAD FAN ÄR DET SOM HÄNDER? vad har allt dessa halvmilslånga inlägg med min tråd att göra ? PLZ GET A ROOM BOYS.
All I'm gonna do is just go on and do what I feel - J.hendrix

2013-02-06 22:44
förstår inte vad det du ser som fel i ockultism...

ärligt, islam var konstruerat av en man. med tydliga infuenser av sina två föregångare.

varför är det att föredra framför påskharen?

vad är det som är så farligt med meditation?

varför är det inte ok att bejaka sitt "högre" jag?

"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-02-06 22:47
så irriterande , seriöst kan ni inte senda mail till varandra eller måste hela whoa se denna supertråkiga diskussion? jag vill inte stå för denna tråd bara för ni ska spåra ut om nå hippierörelser. plz.
All I'm gonna do is just go on and do what I feel - J.hendrix

2013-02-06 22:54
lillj, lugna dig. det är sånt här man får acceptera på ett DISKUSSIONS-forum.

du skapar tråden men tyvär äger du den inte.
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-02-06 23:37
ärligt, islam var konstruerat av en man. med tydliga infuenser av sina två föregångare.

Folk kan försöka framställa det som det. Men om man öppet och ärligt studerar Koranen så kommer man fram till att det inte kan vara en skapelse av någon människa eller entitetet. Koranen är ett mirakel, både i dess lingvistik och framställning av olika information.

Det är Skaparens direkta ord där Skaparen talar om Sig själv, Sin skapelse och syftet med den. Hur giganstiskt är inte det.

Islam är Guds vägledning till människor. Gud väljer olika människor (profeter) att förmedla budskapet. Människor med nästintill perfekt kataktär, så att de kan vara exempel för andra människor att hämta kunskap ifrån. Profeterna har alltid varnat för magi och de paganska doktrinerna. Dem försöker införa mellanhänder till Gud, men Gud behöver inga mellanhänder. Gud är Allsmäktig.

Och man vet att ’deras’ läror är falska för att dem går emot vad Skaparen själv lär ut. För att ha kontakt med dem krävs syntetiska/onaturliga ritualer, just för att dem är inte Gud. Deras verksamhet sker i det fördolda, med tvetydliga (esoteriska) formuleringar, och upprätthåls genom hemlighetsmakeri och manipulation.

Gud framställer sanningen, öppet, utan tveksamma tolkningar, klart och tydligt.
Gud är den Skaparen, och har skapat så som Han vill, inte så som vi önskar eller hoppas på. Det är Gud som skapat naturlagarna och de andliga lagarna och vi alla är underkastade dem. Om man inte tycker om det och vill rätta sig efter det så kan man göra det valet, iaf i detta liv.

Ockultisterna ser sig själva som gudar, precis som satan lurade Adam och Eva att äta av frukten för att de skulle bli som gudar och leva för evigt. Men det hände inte, för det är lögn.

Precis som faraonen såg sig själv som gud, för han hade vilseletts av entiteterna, men vad hände med han och hans folk? De kanske ser ut att ha makt i detta liv, men de kommer möta sina orättvisor.

vad är det som är så farligt med meditation?

Kanske inte all slags meditation, men många varianter öppnar upp en kanal för inflytande för dessa entiteter. Och de framställer sig själva mycket övertygande och vackert. Men när de fått grepp så kan de göra mycket skada.

http://www.kundalini.se/svbrosch-1024.html

http://www.dangerofchi.org/

2013-02-07 00:45
Profeterna har alltid varnat för magi och de paganska doktrinerna.


alltid en överklass som blir profeter alt. kungar (läs; jesus)

och ritualer...att be är en ritual. vad gör den bättre än en dans?

perfekta karaktärer ....hur perfekt är det att ta en fru innan hon är vuxen?
jag menar inte på något sätt att man tar en fru på så sätt för sexuellt bruk i ung ålder. vad jag menar är att hennes egna vilja inte finns utan blir underordnad en man.

hur kan det vara bra karaktär?

precis som satan lurade Adam och Eva att äta av frukten


finns ju en mängd olika synpunkter på vem som ville att vem skulle äta vad på just den punkten. och det finns även synpunkter på om det var gud elelr jävulen (om man nu ska traska in i sagoträsket)

vad jag menar, som du säkert förstår, är att en saga är en saga. och den personliga smaken är det enda som gör den mer verklig än någon annan.

sen kommer min bittra bismak av religion som alltid har handlat om kontroll.

en köpman(rik sådan) vill ha stabilitét för att i sin geologiska perfekta plats skapa stabilitét för att kunna klara av att bibehålla handel och med det stora intäckter med pengar.

jag ska itne säga åt dig vad du ska tro. det är sött att tro bra saker om folk. men en rik köpman har i alla tider ett äckligt sug efter pengar. det är bevisat miljontals gånger i historien. pengar gör perversa förändringar i hjärnan hos folk.

"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-02-07 08:44
perfekta karaktärer ....hur perfekt är det att ta en fru innan hon är vuxen?
jag menar inte på något sätt att man tar en fru på så sätt för sexuellt bruk i ung ålder. vad jag menar är att hennes egna vilja inte finns utan blir underordnad en man.
hur kan det vara bra karaktär?

Det var inte ovanligt att gifta sig med yngre personer för 1000 år sedan. Att titta på äldre tider med våra parametrar gör ingen rättvisa.

Lagar om sex i våra länder är fixerade till en specifik ålder. Som varierar från mellan åldrarna 12-18. De är artificiellt fixerade.

Inom islam definieras denna gräns när en person hamnar i puberteten. Det är den naturliga övergången till havandeskap. Det är då kroppen är redo.

Nu finns det nog inte så många som iaf i dagsläget ändå skulle ha sex eller gifta sig med en så ung person. För det ser helt annorlunda ut här dessa tider. Get youre perspective right, critics.

Och för Isha, var dotter till Abu Baker, som var Profeten Muhammeds (saw)bästa vän och följeslagare. Hon fick alltså vara med Profeten Muhammed (saw) under hela sitt liv. Hon fick ta del av hans ödmjukhet, ärlighet och goda karaktär. Hon älskade honom som barn (och då menar jag inte som vuxen kärlek). Alla barn älskade Profeten Muhammed (saw).

Ett annat exempel var att Profeten Muhammed (saw) hade en kille hemma hos sig som tjänare. Han hade blivit bortförd från sin egen stad och familj. Profeten Muhammed (saw) köpte honom för att ge honom en god uppväxt. Han utnyttjade sådant som slaveri till att göra gott. Hur som haver så behandlade han denna pojke som en familjemedlem. Och när pojkens far sökte dit för att hämta tillbaka pojken så ville han stanna och tjäna Profeten.

Så god karaktär hade han. Senare lyckades han avskaffa slaveriet. Men precis som alkohol var det svårt att göra sådant över en natt. Det tog tio år innan det totala förbudet mot alkohol kunde införas, så vana var folk att dricka. Men han lyckades med sitt uppdrag. Han skapade en otroligt positiv ändring i sitt totalt destruktiva samhälle. Det i sig är ett mirakel, hur fort allting gick för den stora ändringen, som sedan spreds globalt under så kort tid som den gjorde. Det var Gud som spred sanningen ut i världen.

2013-02-07 08:44
alltid en överklass som blir profeter alt. kungar (läs; jesus)

Gud väljer ut vem han vill att vara profet. En visdom med att det är överklassbarn är att de känner till deras mentalitet och sätt att argumentera och tänka. Deras lingvistik. Se hur förlöjligade dem blivit av eliten. Hur skulle det vara om dem på det kom från de lägre klasserna.

Och eliten har alltid avfärdat profeterna, eftersom eliten alltid vart korrupt. Och profeterna har försökt få dem lämna sin korrupthet. Moses (as) tex, som växte upp hos faraonen, fick i uppdrag att befria folket av Israel från den förtryckande faraonen. Och faraonen, som var på de ockulta mysteriereligionerna hånade och förlöjligade Moses, och hotade att förgöra dem. Vem av dem var den sämre ledaren?

Eller Jesus (as) som varnade judarna för att handla med ränta och de överlägsna trosuppfattningarna som de hade korrumperat de heliga skrifterna med. Vad lärde Jesus ut? Vad försökte dem göra med Jesus? Vem var den sämre ledaren där?
Tror du det var någon skillnad för Profeten Muhammed(saw)? Blev dem fötryckande ledare?

Ett bevis på att dem är profeter är att dem inte tog till sig själva eller sina familjer något av det världsliga. Profeten Muhammed (saw) sov på palmlöv. Han hade knappt något i sitt hem. En gång kom hans följelsagare hem till honom och började gråta för att han, Profeten av Skaparen inte har någon bekvämlighet eller lyx hemma hos sig och jämförde med de mäkltiga ledarna i de andra riken runt om. Att dem har palats, sover på bästa sängar med sidenlakan. Dem har fullt med betjänare, hur mycket guld som helst, osv. Vad svarade Profeten (Saw)? Är du inte glad att dem får det här livet och vi får nästa liv.

Se hur han struntade i den här världens rikedomar och fröjder. Han levde på dadlar stora under långa perioder fast han skulle kunnat äta finaste köttet. Han fick inte ut något åt sig själv. I över tio år blev han håad, spottad på, trakasserad, beljugen, slagen. De som trodde på honom blev torterade och mördade. Ingen som inte var profet skulle utstå sådana saker bara för att sedan komma till en maktposition där han inte tar för sig av denna världs rikedomar.

Och han höll sig rättvis som ledare. Han förlät och lät ingen skada sådana som ville honom ont. Han sa att ingen av Quraish (stammen i Mecka som gjorde motstånd mot honom) fick skadas eller dödas när muslimerna skulle återvända til Mecka efter de blev tvugna att fly trakasserierna. Bara dem som kom ut och stred mot dem. Men alla de andra förtryckarna som över tio år gjort de hemska sakerna, blev benådade. Vilken karaktär. Och det här är några mycket få exempel. Man kan fylla böcker med hans goda karaktär. Ghandi sa:

I became more than ever convinced that it was not the sword that won a place for Islam in those days in the scheme of life. It was the rigid simplicity, the utter self-effacement of the Prophet the scrupulous regard for pledges, his intense devotion to his friends and followers, his intrepidity, his fearlessness, his absolute trust in God and in his own mission. These and not the sword carried everything before them and surmounted every obstacle. When I closed the second volume

2013-02-07 10:58
Det var inte ovanligt att gifta sig med yngre personer för 1000 år sedan


nej, men hjärnan i det barnet är ett barns hjärna :)
jag vet att det inte var ovanligt men det är SKIT SAMMA. det är fortfarande ett vidrigt karaktärsdrag att binda till sig ett barn som fru!

skriv med dina ord. jag slutade läsa vid (saw)
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-02-07 13:24
nej, men hjärnan i det barnet är ett barns hjärna :)
jag vet att det inte var ovanligt men det är SKIT SAMMA. det är fortfarande ett vidrigt karaktärsdrag att binda till sig ett barn som fru!

Fortfarande applicerar du din egen kulturella relation till frågan och dina egna känslor i det.

Och jag vet inte vad du menar med 'att binda sig ett barn som fru'? Saken är iaf att hon vara gift med honom?

I ett av Europas länder kan man finna artiklar om tex kvinnliga lärare som ingår i relation med en elev, låt oss säga att han var 17 år. I det landet blir hon dömd som pedofil. I många andra länder hade hon inte blivit dömd för det. Det lägsta jag hittade var Spanien. Där är gränsen 13 år.

Så var går gränsen? Alla länder har sina egna definitioner på när man blir vuxen. Men de är bara mänskliga åsikter baserade på olika saker.

Hur definierar islam vuxenålder? När man kommer in i puberteten. För en kvinna betyder det när hon får mens, då är hennes kropp utvecklad att föda barn.

Man kan argumentera som man vill, mem det biologiska argumentet kan inte rucka på.

Med det säger jag inte att jag själv tycker det är mycket märkligt att IDAGSLÄGET gifta sig med barn, jag säger barn, för idag är man barn mycket längre än på den tiden. Idag är det inget konstigt om man är barn fortfarande vid 30=P.

skriv med dina ord. jag slutade läsa vid (saw)

Vad menar du? Vadå med egna ord?

Jag skrev med egna ord, det enda jag gjorde var att lägga till (saw) efter profetens namn. Vi gör så med alla profeter. Varför skulle du inte kunna läsa vidare för det?

2013-02-07 13:45
Fortfarande applicerar du din egen kulturella relation


nej, det handlar om vetenskap om hjärnans utveckling. och jag håller med om den vetenskapen och applicerar min personliga åsikt. vilken i grund och botten handlar om alla människor egen rätt att välja vem dom ska leva med. ett barn har ingen egen talan då hjärna inte är utvecklad och med det gör den att ett barn är väldigt lätt att lura och/eller hjärntvätta.

jag skriver "binda" för ett barn kan inte dela en sån överenskommelse med en vuxen.
det är ett ensidigt förbund. inte något som två individer delar.

Varför skulle du inte kunna läsa vidare för det?


människors lika värde. lägg till (saw) när du tilltalar mig eller nämner mig så kan jag acceptera det och läsa vidare.

höjer du någon så sänks samtidigt resten. get it?

och ja, det irriterar mig.
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-02-07 15:18
nej, det handlar om vetenskap om hjärnans utveckling. och jag håller med om den vetenskapen och applicerar min personliga åsikt. vilken i grund och botten handlar om alla människor egen rätt att välja vem dom ska leva med.

ett barn har ingen egen talan då hjärna inte är utvecklad och med det gör den att ett barn är väldigt lätt att lura och/eller hjärntvätta.

Profeten Muhammed (saw) behövde inte hjäntvätta någon. Han blev älskad av allihopa. Och de som var emot honom var det pga att de i sin girighet var rädda för sina maktpositioner. Därför var det enda de kunde göra för att förstöra för Profeten (saw) att göra ’character-assassination’. Det var det enda faraonen också kunde göra mot Moses. Det är precis som kritiker idag gör.

Det är synd, för man hittar sådana här punkter och använder dem ur sin kontext och överdriver dem till osanning. Bara för att slippa ta del av det positiva och upplyftande budskapet.

Vet du vilken karaktär han hade mot henne? Hur han behandlade henne? Vet du hur han behandlade ALLA människor. Vi skulle aldrig ens komma i närheten om vi försökte hela våra liv. Det vittnar citet uttalat av Ghandi om, du borde ha läst klart.

Men jag skall förtydliga att jag håller jag med att det känns konstigt att man skulle göra det, iaf IDAG. Förr i tiden var det vanligt. Livet såg helt annorlunda ut. Det fanns inte så lång barndom, man fick växa upp direkt, det var sådana förhållanden man levde i.

Och visst, hjärnan har inte utvecklats heller. Eller, fysiskt så är den färdig vid ca. 12 års ålder. Sedan finns det ju tid kvar att mogna. Men var går gränsen? Forskare säger att hjärnan är ’färdigutvecklad’ någon gång efter 20 år. Menar du att gränserna borde ligga där? Borde man isf inte också ha lämplighetsprövningar? Finns många som blir manipulerade in i destruktiva förhållanden till dem dör. Eller väljer att träda in i sådana. Eller tillåter sig bli den stereotyp och ger ut sig själv fast hen mår dåligt av det. Finns ingen åldersgräns för det. Det är rätt kunskap och mindsätt som är till hjälp. Och i giftermålet med Profeten Muhammed (saw) så fick Isha den bästa. Hon var mer än nöjd.

Personligheten och viljan finns ju i en individ från början. Och faktum är att Isha ville vara med honom, även när hon kom i vuxen ålder. Och faktum är att biologin i människan är att kunna få barn ungefär mellan 9-14 års ålder. När man kommer in i puberteten.

Det var en ära för henne. Och hon är mycket betydelsefull för generationerna efter Profetens tid (saw). För hon kunde föra vidare många av de uttalanden som han gjort.

människors lika värde. lägg till (saw) när du tilltalar mig eller nämner mig så kan jag acceptera det och läsa vidare. höjer du någon så sänks samtidigt resten. get it?

och ja, det irriterar mig.

Vad har det med människors lika värde att göra? Och hur är ditt bemötande när du tar till hands nedvärderande ton och ordval? Sänker andra och höjer dig själv. Touche.

Varför skulle jag lägga till det för dig då? Vilket exempel är du (eller jag för den delen) för mänskligheten?

Profeterna var utvalda av Gud att fungera som lärare och exempel för oss. De var syndfria, med stor insikt och god karaktär. Vi går inte ens att jämföras med deras goda uppförande. De är våra lärare och vi ber Gud skicka Sin fred över dem.

Jag kan ibland bli irriterad över din arrogans och otrevlighet, men av respekt för dig och för diskussionen så läser jag och besvarar på ett så nyanserat och respektfullt sätt jag kan. Du menar då att det ger dig rätten att bete dig dåligt?

2013-02-07 19:48
sure henkis..
vet det är ett diskussionsforum, men varför ska alla forum bli så sjukt OT?
Varför ska en annan sak leda till något annat, klart jag inte äger tråden , men varför skapar ni inte ett eget diskussionsforum ang det ni pratar om?

Diskussionsforum är ett diskussionsforum och man skapar inlägg ang olika saker att diskutera. Men huxflux från att sluta röka till olika religioner och allt vad ni nu har babblat om. Vars är kopplingen?

Det är inte så att jag går in på ett forum som handlar om nån är psykopat, sedan kommer jag in och namedroppa lite thailandresor jag har varit på och sender bilder när jag ligger på stranden. Och att jag hade gärnat vilja resa jorden runt..
All I'm gonna do is just go on and do what I feel - J.hendrix

2013-02-13 02:42
Att sluta röka är det enklaste som finns.
Vi människor har bara skapat någon slags konspirationsteori om
att det ska vara svårt att sluta röka. Jag rökte i 5 år innan jag en dag
bara la av och har inte rökt på två år nu. Det var hur enkelt som helst,
tänd inte en cigg och tänk inte på det heller.
Läs "Äntligen icke rökare", det fungerar för väldigt många.

Tro mig att om du INTE gillar äpplen och någon förbjuder dig att äta
det så kommer det bli svårt fast du än i princip aldrig äter äpplen.
Bara för att du inte får, men väljer DU att själv inte äta och inte ser
det som ett alternativ så fungerar det bättre.

Det är ingen i världen som vill röka och dom flesta ciggen smakar
inte särskilt bra heller utan vi sitter och puffar samtidigt som vi undrar
vad fan vi håller på med...

Sen kan man sluta med hur många saker som helst beroende på hur mycket man
har börjat med. Det ända du inte kan sluta med är att äta, dricka och sova i princip.

Men annars så kan man sluta med att:

Knäcka fingrarna, bita naglarna, dricka läsk, äta godis, äta chips, sluta sitta
vid datorn, sluta med sociala medier osv osv..

Highfive anyone, anyone?

2013-02-20 16:28
sluta röka-linjen?

och sluta få en känslomässig relation till giftpinnen. den avkoppling du känner är kanske ett sug som tillfredsställs? du belönar dig själv med nåt? prova att byta ut det mot något annat än en pinne som skadar din hälsa.

har för övrigt inte snusat på 11 dagar. yes! kan jag, kan du.
paj, pajjen, pajson - en maträtt av gräddad deg med fyllning... mm jummie!

2013-03-04 11:53
ett av Europas länder kan man finna artiklar om tex kvinnliga lärare som ingår i relation med en elev, låt oss säga att han var 17 år. I det landet blir hon dömd som pedofil. I många andra länder hade hon inte blivit dömd för det. Det lägsta jag hittade var Spanien. Där är gränsen 13 år.
Så var går gränsen? Alla länder har sina egna definitioner på när man blir vuxen. Men de är bara mänskliga åsikter baserade på olika saker.
Hur definierar islam vuxenålder? När man kommer in i puberteten. För en kvinna betyder det när hon får mens, då är hennes kropp utvecklad att föda barn.
Man kan argumentera som man vill, mem det biologiska argumentet kan inte rucka på.
Med det säger jag inte att jag själv tycker det är mycket märkligt att IDAGSLÄGET gifta sig med barn, jag säger barn, för idag är man barn mycket längre än på den tiden. Idag är det inget konstigt om man är barn fortfarande vid 30=P.


Bland dummaste på länge!!! Barn är barn och skall aldrig ingå i giftermål!

Idag är det inget konstigt om man är barn fortfarande vid 30 Och det är nåt helt annat! Försök inte!

2013-03-05 14:23
Bland dummaste på länge!!! Barn är barn och skall aldrig ingå i giftermål!

Så vilket land är det som har rätt då? Är det inte sant att i ett land där sex är tillåtet vid 14 år och i ett annat skulle personen som har sex med 14 åringen bli dömd för pedofilfri. Alla har sina egna lagar. Islams utgår från den biologiska, det är när vardera kön blir könsmogen. Om man bortser från hur sjukt det verkar att ens vilja gifta sig med en sådan ung pojke eller flicka (vilket jag personligen tycker, och det är nog inte så vanligt som en del vill få det till), så är det rätt så logiskt. Det är så vi är skapta.

Vilken av alla åldrar som finns i Europa tycker du skulle passa bra? Och frågan är retorisk, för alla kommer svara olika. Före dem åldrarna är utifrån människans egna slutsatser. Vem skall få sista ordet?

2013-03-05 14:40
(vilket jag personligen tycker, och det är nog inte så vanligt som en del vill få det till)


jag blev "könsmogen" som 12-åring.

sry, men jag ser dig som en förespråkare för pedofili nu.

ville inte prata med dig alls men du är fan läskig!
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-03-05 16:39
För att jag tycker det är sjukt att man skulle vilja vara intim med en person som klassas som barn?

2013-03-05 18:32
sry, ber om ursäkt diggi. jag läste verkligen inte ordentligt vad du skrev.

men låt mig rikta om det utsipprade ilskan. då förespråkar islam (enligt dig) pedofili.
man kan vara barn och könsmogen. vuxen blir man när man är utvecklad. och det innefattar ju hjärnan också.

en outvecklad hjärna är rätt enkel att "lura" att göra saker rakt emot sin vilja. den är mycket enkelt att vilseleda.

nu går jag bara på vad du sa om islam och könsmognad i relation till giftemål(vilket indirekt betyder fortplantning)
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-03-05 20:29
Ahh, nice, tänkte nästan det.

Jo jag förstår att man tänker så, jag förstår inte hur man skulle få tanken att gifta sig med en person under... ah jag själv skulle inte vara med någon under 25. Nu är jag lyckligt gift med en 27 åring så det är bara hypotetiskt=) jag skulle inte ta en till fru för den delen heller. Men den saken kan jag försvara mycket mer än att gifta sig med ett barn.

Jag försöker förmedla att;

Islams definition av att vara könsmogen, är just när en kropp blir könsmogen. Vilket ofta hamnar runt den ålder som de lägsta åldergränserna för sexuellt umgänge är i vissa Europeiska länder. Så jag förstår inte varför man skapar en sådan hysteri. Eller jo, det handlar ju om islam, juste...

Jag inte tror att det är speciellt vanligt att detta sker.

Och som jag skrev förut så kan viljan vara utvecklad trots att hjärnan inte är det. Vi kan inte veta hur hjärnan utvecklades förut och exakt hur det var vid äldre tider. Vi kan anta att barn mognade tidigare pga hur levnadssättet såg ut.

Bara för att se på det något objektivt.

2013-03-05 21:32
Eller jo, det handlar ju om islam, juste...

tro mig jag skulle hugga vilken religion som helst som förespråkar det.

vi kan anta att barn inte fick vara barn så länge som dom behöver då livet med största säkerhet krävde det för 500 år sen. men skillnaden på hjärnan då och nu finns egentligen inte alls.

vi har inte evolutionerats på många tusen år. vi förändrar vår omgivning istället. sen vi började odla så stannade den processen upp. så visst kan vi anta att biologin såg likadan ut år 0 som nu.

viljan att vara en fru kan infinna sig hos en flicka på 5 år. du måste ju ha sett barn med barnvagn och så va?
det betyder inte att hon är redo för giftemål.
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-03-06 08:38
Jag var inte redo för förhållande med min första flickvän, då var jag 17=) Jag blev mentalt överkörd.

Jag menar att det finns många som hamnar hos fel folk, som inte egentligen är redo i olika aspekter, oavsett ålder. Och i alla Europas länder så skiftar den lagliga åldern. Det är bara det jag vill få fram. Hur stora skillnader talar vi om egentligen?

Men jag väljer att lämna diskussionen för jag själv är av samma åsikt som du i denna fråga.

2013-03-06 10:56
jobbigt om du blivit gift i samma veva då...kan va skön med lagar som sätter än bra gräns så den mentala biten hinner med "könet"

har för mig att svenska regler inte är direkt glänsande när det kommer till giftas-ålder.
tycker faktiskt man ska ha passerat 20.

ett år i pubertal ålder är en sjukt lång tid.

finns mycket sjuk i europa. en stat i en stat där det bor en påve är väl bland det sjukaste. hur många minderåriga pojkar får inte jobba arslett av sig där....väldigt många år för tidigt.

och såna "fenomen" tror jag inte är ett unikum för katolikerna....
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-03-06 10:56
religion är nog rätt viktigt att sluta med.
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain