I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Bästa antivirusprogrammet 2011?

Hobby & Fritid - Datorer & Teknik

   

2011-02-12 02:35

Bästa antivirusprogrammet 2011?

Av de sju testerna 2010 var två stycken inriktade på "on demand"-funktionen hos antivirusprogrammen. Det vill säga en skanning som användaren själv startar. Programmet G Data hittade i genomsnitt 99,7 procent av den skadliga koden i de två on demand-testen. Avira hittade 99,5 procent, Symantec 98,6 procent. PC Tools och årets vinnare F-Secure hittade 98,4 procent.

Två test var "retrospektiva", det vill säga hur bra det statiska proaktiva skyddet är på att upptäcka skadlig kod som programmet inte har specifika signaturfiler för.

Ett test var rent prestandamässigt och ett gällde att hitta "Potentially Unwanted Programs (Applications)". Det vill säga den gråzon av reklamprogram, spionprogram och rena bedrägeriprogram. Här Fick Panda guld och Symantec silver.

Ett test var dynamiskt, det vill säga testade hela produktens alla funktioner i ett så verklighetstroget scenario som möjligt. Detta anser AV-comparatives och flera av tillverkarna är det mest relevanta testet. Värt att notera är att alla sju fall där tillverkaren inte ville ställa upp var i just detta test. Microsoft, McAfee och Sophos tillhörde dessa. F-Secure och Symantec fick högsta betyg. Avira fick silver och Kaspersky brons.

De betyg som AV-comparatives delar ut är: Advanced+, Advanced och Standard. De leverantörer som vill kan välja att inte ställa upp eller inte få sina resultat publicerade. Standard är ett gott betyg. 20 program är med i sammanställningen, inget av de som är stora i Sverige saknas.

AV-comparatives är försiktiga med att påstå att ett visst program passar en viss kund bara för att det fått höga betyg i deras test. Det är också en fråga om kompatibilitet, användargränssnitt, pris, support med mera. För att vinna utmärkelsen måste ett program ha mycket stor förmåga att upptäcka skadlig kod, vara proaktivt, ge mycket få falsklarm, vara snabbt och pålitligt utan att ta för mycket systemresurser, skydda mot skadliga webbsidor utan att besvära användaren med frågor, vara stabilt och inte ha några irriterande buggar.

Eftersom flera program uppfyllde de formella kriterierna valde AV-comparatives att även se på hur mycket ett program förbättrats från ifjol. Detta gjorde F-Secure till årets vinnare.

Den 73-sidiga rapporten och mer information om AV-comparatives finns på www.av-comparatives.org.



Artikeln: http://computersweden.idg.se/2.2683/1.363639/f-secure-blev-bast-i-test


Länk till att ladda ner Avira gratis: http://www.avira.com

Det är inte lätt att vara tung när man ingenting väger