I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Battlestar Galactica tråden

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2008-03-02 15:13

Battlestar Galactica tråden

Battlestar Galactica

Wikipedia

Handling: Människor lever på tolv planeter – tolv kolonier – i en avlägsen del av Vintergatan. Vetenskapen och teknologin är högt utvecklad och människorna har blivit beroende av allt mer avancerade maskiner. I robotform kallas maskinerna för cyloner. Cylonerna gör uppror och ett fruktansvärt krig utbryter. Så småningom uppnås emellertid vapenvila även om något fredsfördag aldrig sluts. Flera decennier senare attackerar cylonerna igen och förintar i stort sett hela mänskligheten. Det är här serien börjar. Av närmare 15 miljarder människor återstår en spillra på drygt 48.000 som råkade befinna sig på olika rymdskepp när cylonerna slog till, och ett av dessa rymdskepp är stridsskeppet Galactica. För att inte de överlevande ska gå under pga. sorg och hopplöshet tar ledarna hjälp av en urgammal myt som berättar att en 13:e koloni anlades på en mycket avlägsen planet kallad Jorden. Anförda av stridsskeppet Galactica beger sig så en liten flotta av rymdskepp med de överlevande iväg genom rymden för att finna den mytomspunna trettonde kolonin. De hotas oavbrutet av cylonerna som vill utrota all mänsklighet, som lärt sig tillverka robotar som nästan är oskiljbara från riktiga människor.

Miljön i serien Battlestar Galactica är tung, sorgsen och våldsam. Det är inte självklart vem som är ond och vem som är god, till och med hjältarna i serien uppvisar ibland grymma och destruktiva personlighetsdrag. Människorna är polyteister och dyrkar Kobolts herrar, gudar som är lika nyckfulla som antikens grekiska gudar. Å andra sidan kan en cylon uttrycka kärlek och uppvisa drag av ett samvete, och en av dem predikar t.o.m. tron på en enda Gud. Tittaren får ställa sig frågor som vad mänsklighet egentligen är.


Serien är inne på sin fjärde och sissta säsong, vad tycker ni om denna serie?
Vad har varit bra o dåligt?
Vilken är din favorit karaktär?

Blev ni lika överraskade som jag av "avslöjandet" på de sissta fem?

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.