I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Trebarnsmamma och hög på cannabis - 11 mars 22:00

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2009-03-11 17:16

Trebarnsmamma och hög på cannabis - 11 mars 22:00

Brittisk reality från 2007. Nicky Taylor undersöker debatten om cannabis. Den brittiska regeringen funderar på att omklassificera drogen, men undersökningar visar att unga människor är förvirrade över dess legala status samt vilka risker det innebär att använda drogen. Nicky försöker bilda sig en uppfattning om ämnet och avslöja sanningen om cannabis. Delar av programmet spelades in i Holland, där Nicky tog drogen som del i ett kontrollerat experiment för att se dess effekter - däribland hur hennes bilkörning påverkades av att köra drogpåverkad, opåverkad och med alkohol i blodet. Hon träffar även cannabisanvändare, samt följer med polisen i Amsterdam och Cambridgeshire på patrull och besöker Forensic Science Service, som jobbar med polisens tillslag av droger i England.


Tror ni 2009 är cannabisens år? Det har påbörjats en hel del debatter kring en humanare "cannabispolitik" just nu, framför allt i Kalifornien där de även tros kunna reducera skattebetalarnas utgifter med miljarder årligen, öppna upp handeln med hampafibrer och sätta tusentals människor i arbete att reglera cannabisens bruk - i processen uppskattas de kunna skapa 100.000tals nya jobb, ta pengarna ifrån de kriminella element och den svarta marknaden som går till deras lyxliv/trafficking/vapen etc, och istället tjäna pengar på att beskatta cannabis, minska polisens arbetsbelastning och höja deras löner, bygga nya skolor osv.

Ikväll (11 mars) 22:00