I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Dokumentärer om människor med in i helvetes för mycket fritid

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2011-05-06 01:50

Dokumentärer om människor med in i helvetes för mycket fritid

Av någon outgrundlig anledning har jag det senaste året totalt snöat in på dokumentärfilmer som kretsar kring individer med konstiga fritidsintressen och ett litet annorlunda sätt att betrakta livet på. Blir alltid lika glad och fascinerad när jag sugs in i dessa märkliga människors vardagsliv och får ta del av deras skumma och häpnadsväckande bekymmer.

Kommer dela med mig av mina favoriter här och hoppas att ni också vill bidra med era egna guldklimpar. Förhoppningsvis kan vi få igång något slags samarbete och skapa en riktigt mäktigt tråd av oanade propotioner. Börjar med några lite nyare varianter:

Marwencol
En alkad, gammal krigsveteran blir nerslagen av fem hoodlooms i Kingston, New York, hamnar i långvarig koma och vaknar upp som en findus-färdigrätt, varken med minne eller finmotorik. När den amerikanska sjukförsäkringen gjort vad den är bäst på och gått upp i rök, skickas han tillbaka hem till verkligheten som en bruten man, med en kapacitet att klara av ett vuxet och ansvarstagnade liv, motsvarande en femårings. Så för att bättre kunna bearbeta gamla, jobbiga krigssorger och hantera det faktum att det kvinnliga laget inte längre kommer med några seriösa anbud på transfermarknaden, försvinner Mark Hogankamp in i en förtrollad värld bestående av G.I. Joe-gubbar och Barbiedockor. Han skapar en alternativ verklighet, en fiktiv dockstad han kallar ”Marwencol” och låter sina nära och kära, representeras av dockor med både komplexa personligheter och unika mellannamn.

Finns fler tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://alltdetdarochenpasechips.wordpress.com

(Inlägget ändrat av Squirtle. Fixade rubriken på trådskaparens begäran 2011-05-31 23:10:18)

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2012-05-29 01:32
A Married Couple
Billy, en tunnhårig copywriter med porrfilmsmustasch och tvåsiffriga snooze-rutiner, visar med all önskvärd tydlighet varför giftermålet med den debattkåta och spjuveraktiga hemmafrun Antoinette har förvandlats till en fantastiskt misslyckad variant av "mamma-pappa-barn". Året är 1967, så det omaka paret glider mest runt på sina heltäckningsmattor iklädda saronger och tajta små speedos, ger varandra det elaka ögat och munhuggs värre än två långsinta bingotanter. Bråken står som skillsmässo-spön i backen och oavsett om det är dammsugarsladden, vinylspelaren eller den verkakta hundmaten som ska ältas i några timmar, är det egentligen den klassiska brödvinnaren vs. husfixaren-diskussionen som de trilskas om. Antoinette som tycker att hon blir behandlad som en lågavlönad och undervärderad au pair, pallar inte med makens konservativa karlakarl-pryl som i förlängningen innebär hon får noll assistans med hushållsbestyren. Billy som drar hem den gyllene degen, tycker å andra sidan inte att frugan uppskattar den enorma uppoffringen han gör för familjen och att maten borde stå redo på bordet klockan sex, oavsett om frugan känner sig som en europeisk tonåring eller inte. Mitt i allt detta kaos sitter krulltotten Bogart, kärleksparets älskade son och tittar storögt på medan mamma och pappa kallar varandra för könsord och slår igen dörrar. Med sig vid sin sida har han hunden Merton som bara fnyser åt situationen, viftar melankoliskt på svansen och lugnt inväntar dagen då Billy och Antoinettes separata sovrum uppdateras till separata riktnummer.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2012-06-04 08:29
För er som har missat Thrive så var den riktigt fet

http://www.imdb.com/title/tt2063834/

Morgan Spurlocks senaste film, The Greatest Movie Ever Sold,tvärbra dokumentär gjord av han om marknadsföring och reklam.

http://www.imdb.com/title/tt1743720/

At night I fly,bra dokumentär om livet på New Folsom med massa intervjuer från inmates osv.

Passar dessa dokumentärer ens in i denna tråden "människor med för mycket fritid" ?
Vet inte annars vart jag ska slänga upp dessa,men njut för det liksom. Boo!

a.d.d.o.e.p.c. Tack igen för grymma tips! du knäcker
 http://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php

2012-06-05 13:28
Skridsko
Tack som fan, buddy! Både för komplimangen och för dina trevliga tips.Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2012-06-05 13:29
Gambler
En speedad dansk filmregissör med designbrillor ett gravt brustablett-beroende sitter rejält i skiten efter att hans första stora internationella projekt gjort en cineastisk "fosbury flopp" och gått back med ett par miljoner. Filmen får visserligen både trevlig och uppmuntrande kritik från kulturkoftor och ljusskygga filmvetare världen över, men de danska och skandinaviska bönderna går inte man ur huse om man säger så. Detta lämnar Nicolas Winding Refn, den stora danska demonregissören vid sidan om Lasse von T och mannen bakom pundarsuccéen"Pusher", i en något prekär och ovan situation. Han borde egentligen vara uppvaktad av de stora amerikanska filmbolagen vid de här laget och fundera på vilken av fyra, fem briljanta och skräddarsydda manuskript han vill leka med härnäst. Inte sitta och bråka med sin tålmodiga hustru om hur de ska sätta mat på bordet och betala telefonräkningarna de nästkommande månaderna. Så i ett sista våghalsigt försök satsar därför Nicolas sina sista marker på att uppdatera mästerverket "Pusher" till en trovärdig och maffig triologi. Hustrun, hans närmsta vänner och filmbolagets ekonomiska rådgivare tycker alla det är en utomordentligt korkad idé, men i brist på alternativ pressar han ändå gaspedalen i mattan och hoppas på det bästa. Nu gäller det bara för lille Nico att trolla fram två fantastiska manuskript på mindre än två månader, hålla stora, stygga banken på behörigt avstånd och komma på hur triologins totalt oerfarna huvudkaraktär ska kunna lära sig repliker när hans närminne är sämre än en dement guldfisks.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Admin

2012-06-05 18:15
The greatest movie ever sold var förvånansvärt bra. Tycker dock Super size me var bättre men den här gillade jag också.

Ska försöka dra igenom några under sommaren. Vissa är lite svåra att hitta dock.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2012-06-18 02:23
Evolution P28
Ska försöka slänga ihop en guide på hur man enklast hittar filmerna någon gån i sommar. Det är många som frågar, så några enkla tips på vart jag hittar guldkornen kan nog inte skada. Följande film som är otäckt bra hittar du på youtube.

Einstein's Brain
En gapig, japansk version av Kurt Olsson åker över till staterna för att ta reda på vad som egentligen hände med Albert Einsteins hjärna efter hans död i New Jersey, 1955. Enligt klintbergaren gillade den tyska, galna professorn inte tanken på att långfingrade och kändiskåta obducenter skulle leka grillad kyckling med hans kvarlevor och var därför överdrivet explicit i sitt testamente med att hans kropp skulle kremeras. Av oklara anledningar gav han dock några forskare tillstånd att examinera hans hjärna så länge de inte publicerade fynden offentligt eller försökte tjäna några grova pengar på resultaten. Om dessa tvivelaktiga omständigheter var kända även för Kenji Sugimoto - den bordusa och luriga japanen - förtäljer inte historien men en sak vet vi i alla fall med stor säkerhet: Princetons universitetssjukhus, platsen där obduktionen av "Abbe E." ägde rum, är en mycket intressant startpunkt för "forskaren" från Nagasaki. Exakt vad Mr. Sugimoto tänker göra med hjärnan när han väl hittar den är inte lika självklart - kroppsspråket och de speciella grymtningarna indikerar på att japanen eventuellt tänker lägga en "hannibal lector" på supertyskens lillhjärna - men oavsett motiv, beger sig Kenji ut på en hetsig och intensiv jakt tvärs över USA. Via skärrade receptionister i San Francisco och nyfikna hillbillies i Kansas hittar japanen till slut några tålmodiga läkare som snällt kastar lite ljus på situationen kring den suspekta obducenten och de elaka rykten som gör gällande att han körde iväg med Einsteins hjärna i bakluckan samma dag som han fick sparken. De försöker alla berätta sin makabra del av historien medan Sugimoto mest klappar sig på magen, skrattar och flämtfrågar: "Do you know where I can find 'Einstein Brain'?", "Do you like 'Einstein Brain'?" - "Please give me information about 'Einstein Brain'!!!"

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2012-07-12 21:31
Stevie
Första gången Stephen "Stevie" Fieldings fick ett smakprov av livets alltför beska medicin sprang han fortfarande runt i sina provisoriska frottéhanduks-blöjor och kastade kottar på hemlösa katter. Morsan som levde efter gamla, unkna kristdemokratiska värderingar gillade nämligen inte uppkäftiga småbarn, var inte rädd för att dra fram det stenhårda läderbältet för en omgång "röda skinkor" och hade dessutom kortare stubin än ett hemmagjort och defekt tigerskott. Detta resulterade givetvis i att Stevie blev något av en uppmärksamhetstörstande bråkstake med en förkärlek till våld och skev kvinnosyn och att han inom en ganska snar framtid skulle bli en psykologisk schackpjäs mellan Hans Scheike-morsan och Stevies bittra och egensinniga plast-mormor. Efter att den situationen urartat totalt åker "Stephen på bråkmakargatan" iväg på en miserabel fosterhemsturné innan han slutligen "Elton John:ar" skiten, hamnar i ungdomsfängelse och fullbordar "the (shitty) circle of life". Dokumentärfilmsguden Steve James ("Hoop Dreams", "The Interruptors", "Prefontaine") korsar vägar med Stevie när han är en weedrökande och kaxig tonåring, tack vare något slags "storebrors"-program där engagerade, snusförnuftiga vuxna ska umgås med jobbiga strulpellar för att öka deras chanser till ett bättre liv. De fiskar, svär och åker fyrhjuling i ett par år och sen tröttnar "storebrosan" på Stevie och lämnar honom vind för våg. Tio år senare är det dåliga samvetet alltför tungt för den sengångsliknande dokumentärfilmaren och han återvänder därför till trailerparken för att be om ursäkt och kolla hur mycket livet leker för Stevie. Att hans "lillebrors" öde inte skulle vara en dans på rosor eller att alla klackarna skulle vara i taket hade Mr. James säkert på känn, men att Stevies liv skulle visa sig vara ett så enormt klusterfuck av trasiga familjerelationer, kasst ölsinne och slagsmål tar den rutinerade dokumentärfilmsdoktorn fullständigt på sängen.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2012-07-31 07:27
a.d.d.o.e.p.c. Brrap brraap,bomba med fler dokumentarer!!
 http://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php

2012-08-06 21:31
Skridsko
Tack för peppen, buddy! Det uppskattas alltid.

Mannen Från Jupiter
Världens snällaste och mest ensamma Ted Gärestad-kopia blir bestulen på sina allra finaste leksakståg, säger upp bekantskapen med den långfingrade före detta bästisen och låser in sig i en lägenhet i Fittja. Där spenderar han de närmsta åtta åren med att bygga en sex meter lång kryssningsbåt, lyssna svinmycket på "The Ventures" och emellanåt titta på lite erotiskt laddade bilder. För Hans-Erik Norberg som den genuint goda och varma huvudpersonen heter, tuffar livet på i sakta gemak när han sitter och pysslar i sin trygga och välbekanta bubbla och försöker glömma namnen på gamla vidriga plågoandar och diktator-farsans absolut sämsta stunder. Inga elaka högstadie-elever som retar Hans-Erik på grund av det svaga hjärtat får plats, inga överbeskyddande och elaka föräldrar som försöker skydda sin son från den livshotande och farliga omvärlden syns till, men visst känns livet som kryckhoppande eremitkräfta lite väl ensamt ibland. När ett dokumentärfilms-crew plingar på dörren och börjar ställa uppriktiga och smarta frågor om modellbyggandet uppstår en märklig vänskap som fullkomligt kommer ställa "bubbel-pojkens" liv på sin ända. Istället för att spendera helgen med att förvandla tandpetare till solstolar eller läsa om telefonkatalogen för femte gången, sticker den tidigare så socialt isolerade ensamvargen iväg till Köpenhamn, åker berg- och dal-bana och äter spättekakor och spunnet socker som en utsvulten häst. Det dröjer inte många veckor förrän Ted Gärestad-referensen känns gammal, en aning mal placé och funderingarna på om Lill-Babs eller Lotta Engberg-liknelsen kanske passar bättre börjar ta form när Herr Norberg går från en förvirrad och bitter kuf till ett fnittrigt, livsglatt och extrovert mingellejon tack vare den nya och framför allt oväntade vänskapen.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2012-08-07 13:27
a.d.d.o.e.p.c. Wallah,tog du lite semester? :)
Tack igen,har inte sett en fet dokumentar pa lange.
 http://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php
Admin

2012-08-08 10:11
Mannen från Jupiter kan finnas på Svtplay för den som är intresserad. Den gick på tv för några veckor sen. Zappade in ett par minuter in och trodde inte den skulle vara något vidare (kändes lite pretto) men jag fastnade. Riktigt bra. Och blev tyvärr inte förvånad över att akuten på SöS fuckade upp igen...

Någon som sett Shiro Dreams of Sushi och säga vad de tycker om den?
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2012-08-09 19:55
funkar bra att se den på Youtube också

2012-08-13 01:25
Skridsko
Semester och semester.. Vi kan väl säga att jag har varit mer ute i solen än i favoritsoffan med en dokumentär helt enkelt =)

Evolution P28
Mannen från Jupiter finns inte längre på svt-play, men precis som jaojao_ påpekar finns den fortfarande på tuben.

Jiro Dreams Of Sushi
En flintskallig japansk arbetsmyra vid namn Jiro är enligt den legendariska irländska rekordboken den äldsta kocken med hela tre kukförlängande michelinstjärnor på cv't. Hans anspråkslösa lilla sushi-hak som endast har plats för tio ursäktande japaner åt gången och där reservationerna måste skickas in via fax minst ett år i förväg, har i vanlig kulinarisk översittarordning ett pris på maten som överstiger medelklass-japanens årsinkomst. Jiro kunde dock inte bry sig mindre, då han spenderar varje vaken stund med att skälla ut livrädda kallskänkor, skrika till sig felfri fisk på konstiga musikal-auktioner och fingerknåda döda fiskar till perfekta små ris-kreationer. Hans två söner som naturligtvis också älskar att kasta bort den arbetsföra delen av livet på att upprepa samma sak om och om igen, strävar båda efter att ta över verksamheten den dagen pappa Jiro tvingas att sova med fiskarna istället för att bara portionera upp dem. Pressen på de tunnhåriga tronarvingarna är självfallet enormt - de befinner sig trots allt i Japan - men när farsgubben får de mest lojala asiatiska arbetsnarkomanerna att stamma fram ett "du borde kanske ta det lite lugnt?" skruvas förväntningarna upp till en helt ny nivå. Inte heller hjälper det nämnvärt att ett dokumentärfilms-crew plötsligt dyker upp och höjer ris-alkemisten till skyarna, med sig har de dessutom japans främsta sushi-expert och i hans ögon finns det ingen större gud än wasabi-sensein Jiro.
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2012-08-24 02:45
Madness In The Fast Lane
Två förvirrade enäggstvillingar i kulörta träningsjackor och tights vill jättegärna veta hur det gamla arcadespelet Frogger fungerar i verkligheten och springer därför rakt ut i Londontrafikens morgonrush som ett par huvudlösa kycklingar på jakt efter plastpåsen i American Beauty. Varför Ursula och Sabina Eriksson egentligen gör detta är ytterst oklart men ambulanspersonalen som kommer till olycksplatsen misstänker att de blonderade svenskorna inte vanligtvis brukar agerar mänskliga käglor i motorvägs-bowling utan snarare har varit och nallat godsaker från morfars magiska medicinskåp. När Friskis & Svettis-tvillingarna lyfts ut till väggrenen med benpiporna på sniskan och skrapsår stora som elefantöron över hela kroppen försöker de plötsligt uppercutta en av sjuksköterskorna som räddar livet på dem och den supersmarta knarkteorin får omedelbart ökad trovärdighet. Att det skulle röra sig om någon slags psykisk störning eller mentalsjukdom viskas det visserligen om, men när Sabina morgonen efter verkar klar som korvspad i knoppen och dessutom flirtar obehindrat med flera av konstaplarna, släpps hon givetvis på fri fot. Det är inte förrän ett helt dygn senare, när "Sabbe" byter inspirationskällan från Frogger till GTA och tappar omdömet totalt som Londonpolisen inser sitt monumentala misstag. De blir ytterligare en omgång autobahn-pjätt men förhoppningen är att de denna gång ska få tag på den svårlästa tvillingsystern >innan< hon tar av sig skorna, borstar av sig all logik och hoppar in i det dödliga bil-havet igen.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2012-09-17 02:26
The Shutka Book of Records
I Shutka, Makedonien går du inte hemifrån utan ett imaginärt mästarbälte, en enorm vinnarskalle och ett par nytvättade snackebyxor. Värlsmästarramsan som ödmjukt förklarar hur överlägsen, snygg och fantastisk du är kommer att upprepas ungefär 150 gånger det kommande dygnet och trots att den sitter som en solblekt, gammal skön keps kan det hända att du slänger ur dig en oskyldig liten vit lögn och höftar till det - du vill ju trots allt imponera lite extra på grabbarna. Du skulle dock aldrig få för dig att ge dina motståndare en komplimang, en millimeter eller ett omnämnande och att nyansera din egna mästerliga prestation kommer givetvis inte på fråga. Det faktum att tävlingsgrenarna råkar sammanfalla med dina egna banala fritidsintressen är naturligtvis bara en ironisk tillfällighet och man måste ändå erkänna att det krävs både hårt arbete och skicklighet för att bli den bästa kassettbandssamlaren, den mest överlägsna älskaren eller den snyggaste kaffedrickaren. Och skulle du gud förbjude och mot all förmodan förlora en prestigefylld tävling, vilar du i alla fall tryggt i vetskapen att en hetsig fyra-timmars diskussion med ett gäng värdelöst dåliga förlorare är minst lika värdefullt och givande som att ro hem den där guldmedaljen. Om ett par dagar kommer du dessutom ha glömt bort hela gåsboxnings-fadäsen/brevduve-fiaskot/vampyrdödar-debaclet och satsar nu istället allt krut på att bli bäst i världen på att tala med hästar, plundra gravar och skära av förhud. Shutka är roligt på det sättet - alla är potentiella världsmästare, frågan är bara i vad?

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2012-10-08 23:22
Under the Boardwalk
Monopol, kina-schackets lite mer brattiga och stöddiga storebror, attraherar bara brädspelarnas absoluta bottenskrap. Flera har utvecklat en full-blown douché, många av dem är bordusa men exakt alla bänder på reglerna som Beckham. Det fina med spelet, berättar dom efter en lång utläggning om varför fingerborgen är den överlägset fräckaste spelpjäsen, är att det funkar lite som i vanliga livet. Ja du vet, man manipulerar sina nära och kära till att byta bort sina käraste ägodelar, man hånskrattar efter transaktionerna har fullbordats och sen är det bara att mysa tills sällskapets lite långsammare bilförsäljare så sakteliga stapplar mot den ekonomiska ruinens brant. Och om kakfingrarna råkar leta sig ner i bankboxen efter några orangea 10 000-sedlar är väl inte det hela världen, "Syrran hamnade ju precis på fri parkering!?". Detta är givetvis inte en rättvis karaktärisering enligt de falskt ödmjuka världsmästarna, som mer like-gillar bilden av ett gäng briljanta, reptilsnabba "rainmens" som mäter hjärnkapacitet i en stenhård, intellektuell brottningsmatch. Det är mest bara en slump att det blev ett socialistiskt brädspel som de excellerade i, det hade lika gärna kunnat bli bäst på nanoteknik, kvantfysik eller svarta hål. Det fattar väl vem som helst att om man lyckas räkna ut sannolikheten för hur sällan en spelare hamnar på "vattenledningsverket" med hjälp av en statoil-miniräknare och/eller liggande stolen, samt följer den superkomplicerade strategin "köp! köp! köp!" men håll dig undan de blåa och gröna för att de är dyra som satan och dessutom ligger mellan "gå till fängelset"- och "fängelset"-rutan förtjänar man en krona och en titel. Och skulle det visa sig att man är ganska så värdelös trots allt, kan man alltid metamorfera sig till Mr. Monopoly genom att bli tjock och bära mustasch + monokel eller så investerar man all tid, livsglädje och energi på att förvandla sitt hem till ett skrin över brädspelet med stort b genom att köpa häftiga monopol-kaffemuggar, färgglada monopol-duschdraperier eller tomma monopol-fotoramar.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2012-12-02 22:47
Line of Sight
Under kategorin "vuxna män som tävlar om vem som är bäst på meningslösa tidsfördriv" hittar vi denna vecka den yttersta VÄRLDSELITEN i cykelbuds-orientering! Fullvuxna "crazy dudes" med kulstötar-vader och hjälm-allergi som alla tycker att det är lugna bananer att bära shorts i december och som självmant kallar sig för "Alley Catz" tokcyklar ner för toktrafikerade gator med ett tokigt dödsförakt som får sadomasokistiska och utflippade youtube-grabbar att framstå som en samling kuvade korggossar. Majoriteten av strykarkatterna (som jag gillar att von oben-kalla dem bakom deras rygg) visar upp en attityd och personlighet som bäst beskrivs som en cocktail bestående av tre centiliter arrogant extremidrottare, en halv matsked sockerspattigt dagisbarn och ett par stänk kissnödig häcklöpare. De viner fram genom igenkorkade korsningar, hittar luckor i överfulla övergångsställen, kör i motsatt färdriktning, använder inte ringklocka eller säger "plingelilong", svischar förbi ankfamiljer, joggare och dagisbarn i minst hundranittio, missar glasskivor och plankor med några millimeters marginal, allt med ett leende som omedelbart för tankarna till några av Mr. Jack Nicholsons allra sjukaste karaktärer. Första man i mål vinner inte (som man ändå lockas till att tro) några kulörta kulor till ekrarna, inte några motorcykel-soundeffekt-kartongskivor och inte heller någon obekväm banansadel, utan den stora "vinsten" är att få agera monark-hare och bli förföljd av ett koppel initiativlösa, "lägga sig i rygg"-härmapor de nästkommande fem loppen. Den enda lilla trösten för vinnarna är att de från och med nu tillåts spotta på uppstudsiga funktionärer, flippa fågeln till närgångna motståndare och tjuvstarta ett par, tre gånger.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2012-12-03 00:52
Såg en liknande fast om cyklister i Köpenhamn,fett bra.
Denn var också grym,saknat dina tips nu när vintern är här fo realz och man ändå ska sitta inne och uggla.

Såg så feta dokumentär Kymatica,Ethos,I am,Zero Point,Vegucated
Hmm ska fylla på listan
 http://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php

2012-12-20 13:19
Way of The Puck
Ett hundratal lönnfeta och tunnhåriga amerikaner som en gång i tiden var halvbra på karnevalsporten “air hockey” totalvägrar att se sambanden mellan ps3'ans och x-boxens popularitet och det sjunkande intresset för att stå och käka “sura s” vid ett fläktande pingisbord med en enorm keramikkondom i näven, redo att skjuta plastpucks-mål på en uppkäftig och tävlingsinriktad 12-åring. Enda anledningen till att lufthockey-rävarna fortfarande försöker smiska liv i den här döda hästen är naturligtvis för att de var just de där svinstöriga ungarna som trodde att sportslig framgång innebar att man kunde säga och göra lite som man ville och flabben på dig om du käftar emot. Kontrasten mellan tonårens tillvaro där hångel vid bordet, pucksignerande och jordgubbsmilkshakes var stående inslag mot livet som en sönderstressad familjefar med skrikiga ungar, en otacksam fru och räkningar att betala, blir helt enkelt för stor för dessa stolta och överläppsstela gubbar. De kör visserligen alla standard-svaren om att “luften hockey” så klart är den överlägset mest fysiska/mentalt krävande, superavancerade och en livstid att bemästra-aktiga sporten någonsin, att det är en självklar OS-gren inom bara några få år, att den har utvecklats av före detta NASA-anställda TILLSAMMANS MED utomjordingar och att den snart kommer registreras som den allra svåraste, reaktions- och adrenalin-krävande fritidsaktiviteten i Guinness lilla malliga bok – men vad de egentligen säger är något helt annat. Lyssnar du riktigt noga kan höra ett gäng uppkäftiga före detta mobbare med hål i örat, tuggummit väl synligt och kepsen bak och fram som med yviga gester berättar om deras livs största kärlek – det alltid så luftiga och tillmötesgående air hockey bordet. Du behöver dock inte lyssna särskilt noga för att snappa upp att den där andra kvinnan i deras liv – en förvirrad syster, en uttråkad/otrogen fru, en (påstått) dement mamma – mest bara står i vägen för världsmästartitlarna, de feta reklamkontrakten och den där knasmysiga filmen med Vince Vaughn och snubben som spelade McLovin.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2012-12-24 02:16
Becoming Santa
En ensam men bullrig julfanatiker förlorar båda sina koreanska adoptivpäron i några snaps- och prinskorvsrelaterade olyckor runt juletid, tappar "the X-MAS SPIRIT!" totalt och spyr bara någon hintar om Arne Weises existens. Jack Sanderson som det bukfettiga lilla skäggtrollet egentligen heter, bestämmer sig dock för återerövra julandan, doppar huvudet i en stor gryta blekmedel, köper en röd morgonrock på eBay och anmäler sig till ett helgläger för aspirerande jultomtar. I tomteverkstaden\köpcentrat lär de lättlurade och sorgsna solokvistarna sig hur man ho-ho-ho'ar som en hes och morgontrött Peter Harrysson, hur man enklast charmar mamma julkofta, pappa pipskägg och lillasyster lussekatt på en och samma gång och naturligtvis får de med sig det allra viktigaste hem: Hur man på ett icke hotfullt sätt förhåller sig skrikande, giriga ungar och deras ibland väldigt specifika önskemål om utrotningshotade Hitta Nemo-fiskar, Bin Ladens liv eller superexklusiva japanska leksaker samtidigt som det under inga omständigheter får förekomma jul- eller skäggrelaterade tårar. Mellan varven när Jack och jakten på den perfekta julvinkningen eller den ergonimiskt fulländade bjällerskakningen inte står i centrum, får vi ta del av den så kallade historiska faktan om jultomten från högljudda tomteexperter med sprakande "Rudolf med röda mulen"-koftor. Vi lär oss allt och lite till om det barmhärtiga helgonet Nikolaus, hur rasistiska europeiska kyrkråttor förvandlade hans gospel till en dualistisk kamp mellan en tjock, vit "gud" och en svart, bestraffande "djävul" och hur osoft det är att folk i Holland och Belgien på grund av traditionens makt tycker att "black face" är en okej ansiktsmålning, så länge det sker i December. Som en extra lucka i denna fantastiska julkalender till film, får vi reda på sanningshalten av den seglivade klintbergaren om tomtens samröre med Coca-Colas pr-byrå i valet av den rödvita looken.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2012-12-30 03:10
Whisker Wars
Det amerikanska skägglandslagets överlägset största fixstjärnor är ett folkskyggt och vitt sockervaddsskägg från de tyska urskogarna, en maffig men pompös ginger-variant från den soliga östkusten och ett gäng sammansvetsade skepparkransar från Texas. Det introverta och tillbakadragna tysklands-fjunet laddar upp inför de uppgjorda tävlingarna genom att strosa runt lite i skogen, titta på tallkottar, plocka flugsvamp och bara ta det allmänt piano. Den kaxiga rödtotten som ständigt försöker hitta nya, kreativa sätt att promota sin "Så oldar du ditt skägg som en världsmästare"-bok, taggar till genom att skryta lite, beundra skägget i spegeln, men framför allt genom att psyka grabbgänget från George Bushs hemtrakter. De håriga männen från södern som kallar sig själva för "The Austin Facial Hair Club" älskar alkohol, fysisk kontakt och kött, går givetvis igång på alla cylindrar när gliringarna kommer flygande och det dröjer inte länge förrän stora delar av touren har vänt sig emot den rödlätta kändis-aspiranten. Jack Passion som han inofficiellt heter känner sig minst sagt lite ensam på toppen och får tråkigt nog käka en del bajsmackor längs vägen, men vem behöver vänner eller värme när man hela tiden vinner, tänker Jack. Följ de pubertala pojkstrecken, det konstanta skitsnacket och de tråkiga "in your face!"-vinnarna på en resa från några av Nordamerikas allra sunkigaste pubar till fisförnäma frack och punch-tillställningar i håradelns Europa. Under två fantastiska säsonger bjuds vi på hipster-porr i överflöd, med allt från stora, cementtjocka jesus-skägg till bisarra, gravitationsförnekande freestyle-pipskägg. Det är bara att luta sig tillbaka i sackosäcken, fascineras över vad som händer med män i grupp och skratta sig långsamt till sömns.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-01-29 00:03
Breaking And Entering
Vad som driver en fullt fungerande människa till att kontakta högkvarteret för Guinness Rekordbok och beordra dem att flyga över en mustasch-domare ögonaböj för nu jävlar ska det staplas sockerbitar, förbryllar fortfarande beteendevetare världen över. Viss forskning pekar på att traumatiska händelser i barndomen där individen känner sig negligerad eller till och med nedvärderad, skapar de perfekta förutsättningarna för en bekräftelsetörstig världsrekordbrytare i vuxen ålder. Andra rön pekar på kausaliteten mellan fantasilösa present-föräldrar och hybris-barn som tycker att förmågan att springa ett maratonlopp med en mjölkflaska på huvudet, att äta upp en cykel eller att riva sönder telefonkataloger, är något beundransvärt. En övervägande majoritet av rekordhållarna har också ägt skryt-boken någon gång under den förvirrade och formbara ungdomstiden. Trots att de bakomliggande orsakerna fortfarande debatteras eller helt enkelt bara ignoreras, är det i alla fall ett par saker sociologerna är rörande överens om. Det är sjukt egoistiskt att lägga trettio timmar per vecka på att bemästra världssporten "joggling" (jonglering plus jogging) när frun sliter med ungarna och pengarna lyser med sin frånvaro; det är sjukt korkat att trycka upp "the grape guy"-merch bara för att du råkar vara sinnessjukt bra på att fånga vindruvor med mathålet och det är sjukt märkligt att demolera betongblock med underarmarna dagarna i ända bara för att du kan. Det som dock ligger bortom all medicinsk forskning och mänsklighetens samlade förstånd, är varför de lägger veckor, månader och år på att bli bäst i världen på att rocka gigantiska rockringar, nysta ihop världens största garnnystan eller låta näshåret växa till knäna, när allt de får för besväret är ett futtigt "kalle anka cup"-diplom, sitt namn bredvid ett cirkus-freak eller en gepard och exakt noll kronor i prispengar.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Admin

2013-01-29 02:45
Tänkte bara säga att jag kollade på Catching Hell efter nåt gammalt tips här i tråden och det är verkligen typexemplet på smalt ämne att göra dokumentär om. Fullständigt ointressant för mig egentligen: det handlar om baseball, märkliga förbannelser som involverar Babe Ruth, baseballkändisar (dvs: who?) och en kille som fångar en boll (att man inte har flyttat gränsen en och en halv meter från åskådarna för minst 80 år sen...). På förhand handlade den alltså knappt om något alls men lyckades ändå bli rätt kul att se.

Och var såg jag den där skäggige amerikanen nånstans? Jack Passion alltså. Det var nån dokumentär, men tror inte det var den där. Nåväl, han verkade vara en småtjurig och lite osympatisk snubbe iaf.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2013-01-29 11:28
Evolution P29

Catching Hell har jag varit sugen på länge! Kommer tydligt ihåg när snubben som fångar den där bollen vid staketet blev hjälte och/eller satan över en natt. Spännande skit.Tydligen är Jack Passion också med i Morgan Spurlocks senaste dokumentär "Mansome". Har inte själv sett den än, men visst fan är han osympatisk och en riktig douché. Det framgår med all önskvärd tydlighet i "Whisker Wars".

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-02-19 22:38
Pucker Up
På den gamla goda tiden när mormor och morfar fortfarande var unga fanns det varken mp3-spelare, Sony Walkmans eller bärbara radioapparater. Det innebar att det var "begravning utav bibliotekarie"-tyst mest hela tiden och att allt som kunde bryta den utdragna "tysta leken" mottogs med vidöppna armar och ett okritiskt sinne. Visslingen som idag bäst förknippas med dagdrömmande diskare, dekadenta douchébags och överdrivet ointresserade omklädningsrum-män, var på den tiden en uppburen audiell färdighet och utomsocknes vallfärdade i de tusental för att ta del av de mänskliga näktergalarnas magiska framträdande. Kontrasten till dagens situation där visslings-världseliten och deras samtliga supportrar får plats i en mellanstor innebandyhall är minst sagt slående och trots att en handfull visslings-entusiaster världen över jobbar ihärdigt för konstuttryckets överlevnad, är det mycket som pekar på att Monty Pythons optimistiska "Jesus"-nummer kommer te sig som rena grekiskan bara inom några få generationer. Trots de överhängande undergångsprofetiorna stretar visslings-eliten tappert vidare. De glider runt i kontorslandskap med händerna i byxfickorna, de hänger i hängmattor på ett väldigt nonchalant sätt och av någon outgrundlig anledning dras de till kolgruvor och dvärgar i gäng. De gör allt för att vara i absolut tipptopp-form inför de stundande visslings-mästerskapen. Tävlingar de oftast tvingas åka till på egen hand - vänner och familj stannar helst hemma och låtsas som om det är den gamla goda, tysta tiden igen.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Admin

2013-02-24 03:48
Tips: kolla in på Jiro Dreams of Sushi på fastande mage. Det är verkligen bara 1h:22m av inzoomade sushibitar med kommentarer :)

Tips:

Samsara
Vad det här egentligen är, är en lång, vacker slideshow av delar av världen. Filmen saknar helt kommentarer och får ses som ett stickprov av världen just nu, lite gott och blandat av det ena och det andra. Den spelades in i fem år i sammanlagt 25 länder. Det finns ingen speciell handling mer än att den är vacker. Till och med naturkatastroferna har en skönhet. Min spontana känsla när jag tittar är att vi gärna drömmer om att besöka andra planeter och nya världar men Samsara gör det tydligt att det inte finns en chans att kunna upptäcka allt ens på vår egen planet. Samsara visar även vår sämre sida så som livet för de fattiga som arbetar med svavelbrytning. Döden, vapen och människor som letar mat på soptippen skildras också. Det är lite märkligt men en fantastisk styrka att kunna dras med i något som saknar uttalad handling eller förklaring. Kanske är det just det som är styrkan, våra egna tankar är vad som styr hur vi känner inför det vi ser. Det behöves ingen som berättar vad vi ska tänka eller känna.

Finns en uppföljare vid namn Baraka också som jag inte kollat på mer än litegrann. Verkar vara precis samma stuk.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?
Admin

2013-02-24 03:52
Nån som sett The Imposter förresten och kan rekommendera den? Ska handla om nån som lurar en familj att han är deras 16-årige son som försvann tre år tidigare.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?
Poet

2013-02-24 12:23
Evolution

den är sjukt bra!
VIOLETA PARRA - Gracias a la vida

2013-03-13 12:27
Evolution P29

Tack för alla dina bidrag i tråden och den finfina shout-outen på whoa bloggen! Ditt snack om "The Imposter" fick mig förresten att äntligen kolla upp skiten, och jesus, vilken fenomenal film. "Samsara" ska jag ta mig an så fort tillfälle och tid ges.

Följande film är egentligen så långt ifrån en dokumentär om "människor med in i helvetes för mycket fritid", men då den är så fin och mysig slänger jag upp den här ändå.

Nittiotalisterna - Jag har varit här
En fantastiskt ambitiös och charmig vänsteraktivist grubblar på meningen med livet och kommer fram till ett par välformulerade och snygga sanningar. Det blir dock inte de vanliga, trevande "å ena sidan si/å andra sidan så"-stamningarna hon kommer dragandes med, hon nämner konstigt nog inte heller något om ökad aktivitet på de så kallade "sociala" medierna, utan istället resonerar hon om vikten av ökad solidaritet och krossade hierarkier som det essentiella med de åttio nånting åren vi så snällt blivit tilldelade (dessutom gör hon det på ett så passionerat och engagerat sätt att det nästan får Gudrun att framstå som lite loj och lakonisk).För Tyra (som det kreativa lilla geniet heter) innebär det att en stor portion av veckan går åt till att komponera demonstrations-atteraljer, snickra ihop slagkraftiga kampsånger och övertala de träiga föräldrarna att följa med till nästa stora politiska sammandrabbning. När hon tar en välbehövlig vilopaus från det tunga arbetet att rädda den fortsatta mänskligheten, glider hon mest runt på hojen med bästisen, beatboxar lite grann och ritar så att kritresterna flyger. Ibland tvingas hon dock till ofrivilliga och högst olämpliga avbrott, då farsan gnäller om städningen och morsan gormar något om soporna när allt hon bara vill är att världen ska bli lite, lite bättre.

SVT Play: Nittiotalisterna – Jag har varit här
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-04-21 01:10
Game Over - Kasparov And The Machine
Världens bästa schackspelare blir utmanad av IBM och deras superdator "Deep Blue" på en omgång kung-hotande. Inför fullsatta pressläktare i en skyskrapa i New York ska bataljen mellan man och maskin ta plats och den självgoda ryssen Garry Kasparov räknar kallt med att smiska ettorna och nollorna ur den torkskåpsstora maskinen och att en gång för alla visa att den mänskliga hjärnan är överlägsen en skärm och några krypterade kretskort. Vinnaren över sex matcher är garanterad 400 000 amerikanska dollares och till en början går det exakt som den falskt ödmjuke Kasparov har tänkt sig. Han gillrar fälla efter fälla som det "djupa blå" sväljer med både hull och hår och efter ett tag undrar publiken om det bara är skärmsläckaren som är vaken. I omgång två ändras matchbilden totalt och datorn börjar agera som en überstrategisk "grand old master". Garry som milt sagt har några paranoida personlighetsdrag innanför västen, anar ugglor i mossen och anklagar IBM's programmerare för både fiffel och rackarspel. Konspirationsteorierna börjar hagla, han ser schackspioner i varje gathörn och när match tre inleds är han så psykologiskt nedbruten att Torsten Flink nu framstår som Dalai Lama efter en spa-weekend. Frågan alla ställer sig är om han rent mentalt kan ladda om och slå en maskin som varken drabbas av tvivel, självförebråelser eller svaga slutspels-nerver.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-05-10 01:10
Slasher
En hyperaktiv supersäljare som hade kunnat kränga sand i Sahara, is på Nordpolen och gratistidningar till morgonpendlare, flygs in för att styra upp de knackiga affärerna hos en nergången bilhandlare i Memphis, Tennesse. De ordinarie bilförsäljarna som har en tillbakadragen bibliotekaries övertalningsförmåga och ett munläder torrt som fnöske, glider mest runt på parkeringen, justerar sidospeglar och väntar på bättre och mer lukrativa tider. För säljgurun “Slasher” är detta beteende naturligtvis fullständigt vedervärdigt och någonting drastiskt måste därför göras innan hela företaget går åt den berömda pipsvängen. Ett gäng färgglada ballonger blåses upp, gul avspärrnings-tejp kavlas ut, en tjock DJ hyrs in och på nått sätt får den kedjerökande månglaren tag på en frack som får honom att se ut som en arg liten cirkusdirektör. Som inte det vore nog sätts affischer upp över hela stan som proklamerar att bilar för det löjligt låga priset av 88 $ kommer finnas tillgängliga hos dem under de närmsta dagarna. De billiga och lätta tricksen fungerar givetvis helt enligt ritningarna och när portarna slås upp, springer en girig folkmobb mot de begagnade bilarna med plånböckerna i högsta hugg. “Slashern” tuppar genast upp sig, ger sig själv två sprut med munsprejen och intar sin givna roll som auktionsförrättare / galen pastor. Saken verkar vara biff – företaget kommer räddas – när han plötsligt inser att ingen jäkel kollar på de lite finare modellerna, alla vill bara ha den där superbilliga bilen för åttioåtta dollar.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-06-03 00:14
nice tråd, kollade in någon av dokumentärerna häromdagen men det finns alldeles för många så jag kan aldrig bestämma mig. Ett problem är ju också att dina recensioner är alldeles för bra så jag fortsätter bara att läsa istället för att göra ett val.

Men så småningom bör man ju kunna klicka sig till något kul och underhållande!

2013-06-09 14:13
MRsalesman

Fan vad kul att du gillar tråden, recensionerna och filmerna! Har du svårt att bestämma dig för vilken av alla guldkorn som du ska se, kan jag rekommendera rankinglistan på hemsidan. Det är ju min högst personliga lista så klart, men den ger ändå ett hum om vilka verk som håller lite extra hög klass.

Rankinglista!
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-06-15 18:33
Ecstacy Of Order
Ett ljusskyggt pipskägg med svullna tummar och tunnelseende bestämmer sig för ta reda på vem som är bäst i världen på Tetris – kommunismens första och enda egentliga digitala framgångssaga. Kampen om vem som är skickligast på att stapla geometriska figurer på varandra och samtidigt klara av att uthärda timmar av “Kalinka”-tortyr står mellan några bleka före detta korridorsstrykare som hatar solljus mer än bakfulla och rödhåriga vampyrer. Det finns ett gäng potentiella “vinnare” att välja mellan, den ena mer inrutad och fyrkantig än den andre, men tre dedikerade tetrisspecialister utmärker sig snabbt som lite extra sjuka i huvudet. Den första kandidaten är en tedrickande bohem som tack vare sin extrema skelögdhet har möjlighet att hålla reda på spelplanen och den nästkommande biten samtidigt – en oöverträffad superkraft i Tetris-sammanhang. Den andra kandidaten – asiaten med dubstepfrisyr och kattlika reflexer – har inte direkt några kroppsliga fördelar, men det enorma tävlingspsyket tillsammans med det eventuella släktskapet med Donky Kong-mästaren Hank Chien gör honom minst sagt till en hyperfarlig utmanare. Den sista kandidaten är det före detta Tetris-underbarnet som vann världsmästarbältet någon gång under 80-talet, men som ingen sett eller hört ifrån sen dess. Vem av dessa tre som ror hem mästartiteln eller om det är en lågoddsare som går in och slår alla med häpnad ska jag inte avslöja, men jag kan säga så mycket som att den som lyckas förtränga publikens närvaro, försätta sig själv i djup trans och slå sina fingrar ur led har Tetris-guden och oddsen på sin sida.
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Admin

2013-06-17 04:20
Vet inte den tagits upp här, men har du (eller nån annan) sett Plaster Caster? Är den isf nåt att ha? Plaster Caster är en gammal groupie (tror de var två från början) som gjort penisavgjutningar av diverse rockstjärnor (t ex Hendrix).
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2013-06-23 16:41
Evolution P29

Har inte sett Plaster Caster, men den verkar onekligen lovande. Tackar för tipset och slänger upp trailern så att fler kan del av det potentiella guldkornet!

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Poet

2013-07-08 06:13
Såg Carts of Darkness och kan nog fan rekommendera den, vilken jävla livsglädje dom hade
I.C.T.W
Ill be heading out soon

2013-07-17 02:00
Doggsonlol

Tycker absolut att du kan rekommendera den! Att utslagna, alkoholiserade människor hittar någonting som skänker dem glädje, framtidshopp och adrenalin är inget annat än fantastiskt.

Tack till Evolution P29 för hans tips om följande film:

Plaster Caster
En efterhängsen och klämkäck groupie snickrar ihop den ultimata premissen för att glida förbi sina skrikande konkurrenter, sneaka in backstage och hamna öga mot öga med rockidolerna hon alltid drömt om att hångla upp. Istället för att dra någon billig vals om att hon känner trummisens gamla mattant eller lägga en snabb steg-i-sättning förbi den klumpiga hundrafemtiokilos-vakten, har hon fabulerat ihop ett konstprojekt som går ut på att de mest prominenta rockmusikerna får äran att avgjuta och därmed föreviga sina penisar, genom att stoppa ner härligheten i en mugg full av blött gips. På nått konstigt vänster övertalar hon Jimi Hendrix att gipsklona sin mastodont-variant rätt tidigt i karriären och därmed hakar resten av rock & roll-etablisemanget snällt på. Efter ett par framgångsrika och i ärlighetens namn rätt kladdiga decennier har fallossamlingen växt till en imponerande storlek och består snart av en uppsjö av krokiga, små, enorma, snedögda och halvroliga snoppar. Flera av de mest namnkunniga rockgubbarna berättar halvstolt om hur glada de är över att deras små soldater ingår i den legendariska kollektionen, hur pinsam men exalterande själva gipsningen var och hur alla i det avgörande avgjutningsögonblicket undermedvetet började tänka på Hendrix “storhet” och därmed drabbades av vad konstnärer, Napoleon-kännare och psykologer kallar mindervärdeskomplex.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-07-27 02:39
The Invention of Dr. Nakamats
Dr. Yoshiro Nakamats är en excentrisk japansk uppfinnare med över 4000 patent under bältet och ett storhetsvansinne därefter. Att kalla "doktorn" för en skrävlig skrytmåns med ett seriöst slag av hybris är att nedvärdera hans enorma ego och sätter egentligen inte fingret på hur mycket den här moderna Oppfinnar-Jocken älskar att prata om sig själv och sin ofantliga briljans. Den hårfina men avgörande skillnaden mellan ett patent och en fullt fungerande produkt bryr sig den japanska nyskaparen inte nämnvärt om och därför påstår han på fullaste allvar att han är både smartare och mer innovativ än Tomas Edison - geniet bakom glödlampan, grammofonen och batteriet. Detta utspel gör översittaren Nakamats utan att blinka och med sina diffusa kreationer "Love Jet" (ett typ av afrodisiak som gör den urbana kvinnan både oemotståndlig och totalt ointresserad av förspel) "PyonPyon" (ett par löparskor med studsfunktion) och "Cerebrex" (en kontorsstol med ett inbyggt kalejdoskop) som främsta meriter är det svårt att inte skaka på huvudet åt eländet. Filmen kretsar kring uppfinnarens helt "normala" vardag där familjemedlemmar, skräckslagna anställda och inhyrda statister deltar i någon slags koreograferad "truman show"-pryl som går ut på att framställa den galna professorn i bästa möjliga dager. Det innebär att varje interaktion oundvikligen leder till att Dr. Yoshiro "blir tvungen" att gå och hämta ännu en uppfinning. "Jaha, du börjar bli tunnhårig och känner dig dessutom lite rädd och ängslig om kvällarna? Här! Prova min senaste uppfinning - en peruk med inbyggd slangbella!"...
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-08-17 02:56
Pulling John
Ett mänskligt kylskåp från Ryssland och en harmynt trashtalker från Alabama försöker peta ner armbrytningsfenomenet John Brzenk från tronen där han suttit och pussat sina biceps i över tjugofem år. Utmanarna som båda har idoliserat den lågmälda och Jan-Ove Waldner-aktiga armbrytaren sen barnsben, inser att herr Brzenk nu börjat sjunga på sista versen och skyndar därför att smida medan armwrestlingsjärnet fortfarande är varmt. Alex Voevoda, den enorma ryssen, lägger all vaken tid i sitt sunkiga källargym där han gör vertikala pull-ups, använder sina assistenter som fria vikter och avbryter endast sin disciplinerade träningsrutin för andliga vodkapromenader i den ryska urskogen. Travis Bagent, den kaxiga gomspalten, laddar å sin sida upp genom att glida runt på barer i sin gamla hemstad och tar tacksamt emot ryggdunkar och falskt smicker för att fylla sin kolossala ego-hink till bristningsgränsen. Efter ett par turneringar där John lyckats undvika en sammandrabbning med de hungriga ungtupparna, slängs de stora prispengarna fram och på en prestigefylld armbrytningsgala i Polen ska de äntligen få en chans att göra upp räkningen. Frågan alla ställer sig är om det är sovjetiskt kyla, sydstats-hybris eller helylle-rutin som kommer vara tungan på den mjölksyrefyllda armbrytarvågen.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-08-30 01:34
Lunarcy!
Ett gäng missanpassade rymdfreaks som är helt övertygade om att Buzz, Armstrong - och den där tredje snubben som ingen kommer ihåg namnet på - faktiskt befann sig i ett tyngdlöst tillstånd 384 000 kilometer från jorden och inte bara tramsade runt i en undangömd filmstudio någonstans i Mojaveöknen, har storslagna planer på att en dag ta sitt pick och pack och slå sig till ro på månen. Att smöra in sig hos en miljardär, bli kompis med Christer Fuglesang på MySpace eller signa upp sig på ett av NASA's rymdprogram för att förverkliga den maffiga visionen är dock inte intressant, utan istället är det den långa och smala "dela ut flyers till förvirrade turister och föreläsa för skoltrötta high school kids"-vägen som gäller. Exakt när månentusiasterna kommer kunna ta sina första stapplande steg på den dammiga jättestenen är lite diffust i dagsläget, men det är inget som på något sätt hindrar kreativiteten eller sätter käppar i planeringshjulet. En av de lite mer drivna moonbootsen har redan lagt rabarberna på månens markrättigheter och säljer hustomter för det helt överkomliga priset 19.95 $ så det står härliga till. En annan måndåre har börjat skissa på utsikterna till att grafittimåla om hela skiten i lite mer skrikiga och uppmuntrande färger och en tredje designar och modellerar om våra träiga och gravitationstyngda fritidsaktiviteter så att de blir lite mer månanpassade. De intresserar sig alla för olika delar av det framtida månlivet, men en sak har de gemensamt: de är sjukt trötta på den förutsägbara och mediokra tillvaron på den här planeten och kommer vara de första som anmäler sig till Ryan-Airs suspekt billiga måncharters, i en inte allt för avlägsen framtid.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-09-05 00:52
Air Guitar Nation
Med en påhittad gitarr, ett överflöd av karisma och sexton varianter av hårdrockstecknet, flyger David "C-Diddy" Young till Finland för att roffa åt sig världsmästarbältet i luftgitarr. Det är första gången någonsin som USA skickar iväg en låtsasmusiker till den prestigefyllda tävlingen, så onekligen är det mycket som står på spel för landet som enligt attitydforskare världen över, uppvisar de högsta "douchebags per capita"-värdena i undersökning efter undersökning. Just arrogans och en allmänt taskig attityd är nyckelegenskaper för den som vill vinna över domarna och i kvaltävlingarna hemma i New York pulveriserar "Diddy" motståndet tack vare ett självsäkert och överdrivet minspel som hade fått Jim Carrey att framstå som en ansiktsförlamad introvert. Att han gör det med en bak-och-framvänd "Hello Kitty"-ryggsäck och en inledande Elvis Presley-pose med ryggen vänd mot publiken, drar inte ner "jag kräver att ni slänger upp era imaginära trosor på scen"-faktorn om man säger så. När mästerskapet i Finland börjar närma sig inser Herr Young rätt snabbt att det är en anrik, traditionstyngd tävling han kvalat in till och frågan är om 5000 sammanbitna finländare kommer uppskatta hans bordusa stureplans-stil eller om vodkaflaskorna och granriset kommer hagla så fort de ser hans guldfärgade bandana, den ironiska magväskan eller det där överlägsna översittar-leendet som bara de med amerikanskt pass behärskar fullt ut.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-09-13 15:03
An Evening With Kevin Smith
Kevin Smith, tjockisgeniet bakom kultfilmerna "Clerks", "Dogma" och "Mallrats" åker på en riksomfattande "Q&A"-turné", svarar på idiotiska frågor, svär och svettas som en otränad julskinka. För er som inte vet hur en "fråga och svar"-pryl med Silent Bob fungerar, kan jag meddela att nervösa, nerrökta och stammande studenter stapplar fram till en mick, gör ett tafatt försök till att vinna över publiken och Kevin med en intrikat, snirklig fråga, misslyckas fatalt och får sedan stå och skämmas medan det skäggiga miffot med mjukisvästen först lustmördar dem och sedan bjuder på en hejdundrande anekdot. Den pubertala publiken uppträder som en samling hänförda och hjärntvättade sektmedlemmar, lyssnar så att det svartnar för ögonen och hänger på varje ord som om de vore en kollektiv och massiv druvklase. Kevin som visserligen är en slipad och avslappnad historieberättare kryddar sina skrönor med ett par trevliga, men uppenbara sjätte sinnet-twister/Kaiser Soze-element och fanatikerna i publiken som har lagt honom i en liten krubba, placerat den vid ett altare och sedan lyft upp den på en pidestal, går givetvis fullkomligt bananas. De slår sina knän blodiga, viker bokstavligen sig dubbla av skratt och tvingas byta sina nerkissade mjukisbyxor både en och två gånger under föreställningen. För dem är Kevin den ultimata superhjälten, en källa till gudomlig inspiration och ett föredömligt föredöme. För om Kevin Smith, en överviktig, svettig och allmänt "skön snubbe" med svettringar, liten lem och brytningsfel kan slå igenom, finns det fan i mig fortfarande hopp för förlorare som dem att göra det samma.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-09-27 02:32
Fuck For Forest
Ett tyskt hippiepar som tröttnat på att pöbeln sorterar sina porrkollektioner med större omsorg än sina sopor, tar ett modernt grepp på den gamla slagdängan "make love, not war" och slänger ihop en erotisk/ekologisk hemsida där intäkterna oavkortat ska gå till miljövänliga ändamål. En semestrande indier och en trotsig, egocentrisk norrbagge hakar på projektet och inom kort har den klimatvänliga och sexuellt liberala organisationen "Fuck For Forest" samlat ihop en fyra, fem miljoner euro. Samtidigt som de smutsiga pengarna rullar in - tack vare donationer från barmhärtiga och onanerande samariter från jordens alla hörn - håller det kopulerande kollektivet hårt i pengapungen och spenderar i stort sett bara deg på hyran. Resten av deras primala "Roskildefestivals"-behov täcks av ett ivrigt container-dykande och en ohämmad inställning till att snylta svampar och weed av totala främlingar. Precis som för alla andra hjälporganisationer med ett 90-konto och ett transparent förhållningssätt gentemot sina medlemmar, gäller det att hålla de administrativa kostnaderna nere på ett absolut minimum, men samtidigt visa framfötterna emellanåt med ett storslaget "nu räddar vi fan ta mig världen en gång för alla"-projekt. FFF har siktet inställt på att rädda en bit regnskog, på gränsen mellan Peru och Brasilien där lokalbefolkningen blir "tala med handen, för ansiktet lyssnar inte"-dissade av regeringen och därför är i stort behov av ekonomiskt bidrag. Det enda som möjligtvis kan gå lite galet är om urinvånarna inte uppskattar att fyra depraverade européer - en kvartett moraliskt fördärvade sex-junkies med spexiga hattar och obefintlig kunskap om traktens flora och fauna, lämnar över en stor påse pengar (utan några medföljande strängar) och börjar svamla om att "You gotta liberate your inner sexmonster, dude.."

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-10-22 01:33
Off The Grid
Tvåhundrafemtio paranoida krigsveteraner, åttiofem batik-hippies och ett trettiotal råbarkade anarkister har skapat ett litet laglöst miniatyrsamhälle i de nordöstra delarna av New Mexico. Läget, mitt ute i öknen och tjugofem mil till närmaste grannby, är givetvis strategiskt utvalt då de kriminellt och emotionellt belastade “galningarna” vill befinna sig på behörigt avstånd till både farbror blå och Uncle Sam. Men innan du får ett plötsligt infall, ringer din mellanchef och ber honom dra åt helvete, säger upp ditt labila andrahandskontrakt och funderar på att slå dig ner på en av ökentomterna, finns det hårda och rätt snåriga inträdeskrav att förhålla sig till för att joina det här exklusiva och nojiga sällskapet. För det första är du tvungen att tokälska vapen, för det andra måste du köra ett freedom-rant minst en gång om dagen och för det tredje bör du definitivt inte vara upptagen av trivialiteter så som personlig hygien eller pensionsparande. Uppfyller du kraven är det däremot fritt fram att snickra ihop ett litet skjul, skrika “fuck babylon” för full hals och lattja lite med hagelbössan ute på verandan. Dina grannar som med sjuttiofem procents säkerhet är alkoholister och med hundra procents garanti inte bär ID-handlingar, kommer underhålla dig genom att elda upp husvagnar, skrika könsord och hugga ved. Spelar du dina kort rätt och anpassar dig till reglerna för den dystopiska och postmoderna varianten av Walden kommer Ernst Hemmingway-kopian, den cancersjuka cowboyen och rastafari-langaren snart var dina bästa och mest gränslösa vänner. Akta dig bara för att leira dig med “The Nowhere Kids” – de bortskämda och långfingrade anarkisterna – för då kommer ukulele-maffian snabbt att surna till, hala fram pickadollen och vänligt men bestämt be dig lämna området.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se
Poet

2013-10-25 21:28
Blir till att lägga till dig i favoriter nu så man kan fortsätta följa dina uppdateringar även när allt det här går i graven.

Tack som fan för att du har lagt ner tiden och kommit med en hel del bra tips :) Hade definitivt sett flera av filmerna om dom inte varit så jävliga att hitta.
I.C.T.W
Ill be heading out soon
Admin

2013-10-26 01:07
Instämmer med doggson. Verkligen.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2013-10-26 17:00
Doggsonlol, Evolution

Åh, you guys! Ni är alldeles för snälla =)

Men ja, lägg ett bokmärke på sidan så kommer ni inte missa några göttigheter i framtiden.
Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-10-30 00:29
Ping Pong - Never Too Old For Gold
Istället för att sitta hemma och virka grytlappar, skrika obsceniteter åt tekniska apparater eller gå vilse i köksförråd, bestämmer sig en samling darriga, tävlingsinriktade sviskon att göra upp om världsmästartiteln i pensionärs-pingis. Mellan det dagliga besöket hos ortopeden och den tre timmar långa "köpa digestive, kaffefilter och frimärken"-rundan sticker de ner till det gröna bordet, slår ett par slicade backhands och passar samtidigt på att hålla hjärnan och den degiga och rynkiga kroppen i något så när trim. Rörligheten är absolut inte på topp, men tekniken hos dessa ping pong-veteraner går definitivt inte av för några hackor. Bordtennis-seniorernas relativa briljans sitter framför allt i handlederna, men även det erfarna psyket som lärt dem att värdera glädje högt och se fördelarna med att lätta lite på det uppblåsta ungdoms-egot, gör dem extremt farliga framme vid nät. En handfull av de charmiga guldfavoriterna i åldersspannet åttiofem och uppåt ges en närmare prestentation i deras något sterila hemmiljö och som vanligt är det Kina, Tyskland och Sverige som huserar de vassaste nätrullarna. Med skakiga små steg, ett lurigt leende och en omisskännlig stolthet visar de upp femton år gamla pressklipp, vältummade polaroidbilder och lådor efter lådor av dammiga medaljer. När turneringen väl drar igång är det som att de gamla pingisrävarna vaknar upp ur sin dvala, visar upp ett betydligt spänstigare språng i steget och får en nyfunnen glimt i ögat som rent teoretisk borde kunna trostsa både grön och grå starr. Det enda som ligger i vägen för det där eftertraktade veteran-guldet - förutom den flintskallige/permanentade motståndaren på andra sidan nätet - är förmågan att hålla reda på inhalatorn, pillerburken och det väloljade pingisracket. Resten kommer ping pong-gudarna, Jan-Ove Waldners ande och kantbollarnas högre makter att ta hand om.

Finns tips på riktigt FETA DOKUMENTÄRER här:

http://addoepc.se

2013-11-03 07:27
a.d.d.o.e.p.c.

tack för tipset!! älskade [email protected] och den här kör ju lite på samma tema.
Rap is like star wars, only the stars die it's no sequels<br><br>