I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Reggaefestival på Trägår'n 3/7

Klubb & Konserter - Göteborg

   

2005-04-28 17:29

Reggaefestival på Trägår'n 3/7

Reggaefest på Trädgår'n

Det har pratats, viskats och hållits tummar - men den här sommaren blir det av. Den 3 juli blir det en reggaefest av sällan skådad slag på Trädgår'n.
Dags för Göteborgs reggaefestival.

Det är lika bra att börja med att nämna namn, namn som man knappast trodde att man skulle få nämna i ett lokalt sammanhang, legendariska, guldkantade namn som man aldrig trodde att man skulle få se samtidigt i samma mening. Men här har vi dem: Gregory Isaacs.
U-Roy. John Holt. Johnny Clarke. Och här har vi platsen: Trädgår'n, Göteborg.
- Vi har ju försökt få till en bra reggaefestival i Göteborg ganska länge nu, säger Per "PK" Carlsson som tillsammans med reggaeklubben Get up står för det lokala arrangemanget. Det har pratats och pratats och just därför känns det otroligt roligt att det äntligen blev av.
Ursprunget till det hela är Skånes reggaefestival som hålls dagen före i Malmö . Via kontinuerliga kontakter med Kulturbolaget i Malmö lyckade PK och Get up få hela paketet att ta sig norrut. Och resultatet blir Göteborgs reggaefestival - en helkväll med tjugotalet artister på tre scener.
- Upplägget kommer att bli lite som Acceleratorfestivalen, säger PK. Tre scener , massor av artister - hela kvällen.
Förutom de nämnda storheterna kommer även Fred Locks, Ronnie Davis & The Itals, Michael Prophet, Buru Banton, I'ngel Chanta & Roots Disciples samt Lloyd Parks and We the People band . De svenska representanterna är för tillfället Latin Kings, Peps Persson, Zoro & Rotbandet och Kung Kodum . Från Göteborg medverkar Kultiration, Dubadown och Kapten Röd. Ytterligare namn kan komma att läggas till.
- En helt otrolig samling bra artister allt som allt, säger PK. En helkväll i reggaens och baktaktens tecken. Det här kan bli hur bra som helst.
Vad ser du själv mest fram emot?
- Gregory Isaacs har jag definitivt aldrig sett. Jag har en massa gamla vinyler med honom så det ska bli oerhört kul att se.
Den 3 juli är det alltså dags. Biljetterna till Göteborgs reggaefestival släpps redan i morgon, fredag.