I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

LÖR. 5 JAN. DJ NENEH CHERRY +Marimba Roney @ SCRATCH, PUSTERVIK!

Klubb & Konserter - Göteborg

   

2008-01-04 13:31

LÖR. 5 JAN. DJ NENEH CHERRY +Marimba Roney @ SCRATCH, PUSTERVIK!

Hej & God Fortsättning på er! Lördag 5 januari @ SCRATCH PUSTERVIK DJ NENEH CHERRY + special guest dj Marimba Roney 22-03, 18 år, 120kr, Host: P.S Resident djs: Ayes & Lövet förköp @ www.pusterviksbiljetter.com & www.ticnet.se En av våra absolut största svenska artister genom tiderna besöker oss, detta vill ingen missa. Hon kommer till Götet denna kväll för att spela plattor, men hon har inte direkt mikrofonskräck, så vi får se vad som händer.


DJ Premier berättade nyligen för oss när han var här att han och Guru brukade bo hemma hos Neneh Cherry i början 90-talet när GangStarr var i London och gjorde musik med henne.
http://www.youtube.com/watch?v=C998x2CNhSc


Med världshits som "Buffalo Stance", "Manchild" & mångmiljonsäljaren "Seven Seconds" (med Youssou N'Dour) och samarbeten med storheter som Biggie, Gorillaz & Massive Attack bl.a. med sig i bagaget och säkerligen i sin skivväska så känns det extra roligt att just hon kommer och inviger det nya Scratchåret 2008 med oss, en sak som vi garanterat vet är att det kommer bli ett förbannat röjj på dansgolvet, bra fest och tjockt med folk. VI SES! Neneh & Marimba kommer köra ett galet 3 timmars set tillsammans, så precis ALLT KAN HÄNDA, precis som det skall vara!

Här är länken till alla Nenehs videos som ligger uppe på youtube: http://www.youtube.com/results?search_query=neneh+cherry&search=Search http://www.nenehcherry.de/ Biografin här under är saxad härifrån: http://sv.wikipedia.org/wiki/Neneh_CherryNeneh Cherry Neneh Cherry född Neneh Mariann Karlsson 10 mars 1964 i Stockholm, svensk popsångerska. Hon är dotter till konstnären Moki Cherry och den afrikansk-svenska musikern Ahmadu Jah, styvdotter till jazztrumpetaren Don Cherry, och halvsyster till Titiyo (samma far) och Eagle-Eye Cherry (samma mor). Neneh Cherry hade en rad hits under 1990-talet, både i Storbritannien och Sverige. Större delen av hennes verksamhet har varit i Storbritannien. De första åren av sitt liv bodde Neneh Cherry i Hässleholm, men snart började hela familjen följa med Don Cherry på hans turnéer. Neneh Cherry hoppade av skolan och flyttade till London, där hon var medlem i några olika band som punkbandet The Cherries, New Age Steppers och Rip Rig & Panic, varav den sistnämnda gjorde ett gästspel i den brittisk-producerade TV-serien Hemma värst (The Young Ones).

Hon påbörjade sin solokarriär med låten "Stop the War", en protestsång mot Falklandskriget. Hon arbetade också med gruppen The The. Hennes "Buffalo Stance" som blandade hiphop med mainstream popmusik slog stort internationellt, och låg som bäst på tredjeplats på brittiska topplistan och som etta på amerikanska listan för dance-musik. I Storbritannien orsakade Cherry en viss kontrovers genom att framföra låten inklusive avancerad koreografi som höggravid i TV-programmet Top Of The Pops. Hennes man Cameron McVey skrev största delen av låtmaterialet till hennes första album Raw like Sushi. Flera singlar släpptes under slutet av 80-talet och början på 90-talet. Några av dem är den långsammare "Manchild", som slog stort även i Sverige, "Kisses on the Wind" o