I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

ALIAS ONS 30/11 @ MEJERIET | LUND

Klubb & Konserter - Skåne

   

2005-11-28 17:15

ALIAS ONS 30/11 @ MEJERIET | LUND

Anticon har gjort sig ett rejält namn på den alternativa underjordscenen och är lika mycket ett musikkollektiv som en etikett. Kollektivet består av åtta individer (Alias, Doseone, Sole, Jel, Odd Nosdam, Passage, The Pedestrian och Why?) som är lika mycket beat-poeter som rappare. De uppträder och spelar in såväl till-sammans som på egen hand och skivbolaget har även namn som Sage Francis på dagordningen.

Alias blandar också nästan alltid ner mjuka och varma ljud i kaoset. Ett vemodigt piano, en diskret flöjt, en jazzig sax eller en vacker orgel ger musiken ytterligare en dimension. I "Final Act" mullrar en Tricky-bas i bot-ten och i skivans starkaste ögonblick, "Slow Motion People", knuffar stråkarna och scratchet nästan in låten i Portishead-land.

Alias, en av Anticon-etikettens största namn, samarbetar på sin nya platta med Ehren, en 11 år yngre hiphop-are. Tillsammans skapar dom ett electronica-hiphop- ljudlandskap - typiskt Anticon-sound blandad med lite pop'n'click och andra infall, men fortfarande med samma kännetecken för den minimalistiska hiphop som är så typisk Alias.

Kassan öppnar kl 20:00. Entré: 80 kr. Inget förköp. Fri ålder.