I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Kung Kodum@The Tivoli, 25/12

Klubb & Konserter - Skåne

   

2005-12-20 11:55

Kung Kodum@The Tivoli, 25/12

Från Helsingborg kommer nio-manna bandet Kung Kodum, som skapar en egen variant av svensk reggae, rocksteady och dancehall med med en dos proggig funkkänsla när det är som bäst. Gunget är dansant och texterna samhällsreflekterande, politiska och på skånska. Bandet bildades 2001 under namnet The Teamsters då de huvudsakligen sjöng på engelska, men 2003 genomgick dem en förändring och ändrade namn till Kung Kodum och började sjunga på svenska.

Bandet skivdebuterade 2003 med sin självbetitlade 5-spårs EP som de följde upp med det kritikerhyllade albumet "Vik din egen krona, bli din egen kung" våren 2005. Plattan är ett virrvar av röjiga partylåtar, tillbakalutade stunder, dubbiga experiment och tänkvärda texter och är att betrakta som ett starkt bidrag till utvecklandet av den svenska reggaescenen. Bandet har framförallt byggt sin publik genom ett evigt turnerande som lett till att de har byggt sig ett namn som ett av Sveriges grymmaste liveband hos sin publik och det är live och i stunden som Kung Kodum är allra starkast.

Efter en höst med speluppehåll spenderad i världens alla hörn är Kung Kodum tillbaka i Sverige igen och det firar dem med att klämma in en liten miniturné i slutet av december. Efter det försvinner bandet in i studion igen så passa på att se ett av Sveriges bästa liveband på denna runda då det dröjer tills plattan släpps i vår innan du får möjlighet att se dem igen.

Vad: Kung Kodum
Var: The Tivoli, HBG
När: 25/12
Tid: Insläpp: 20:00, På scen: 21:30
Ålder: 18
Pris: 120:-
Förköp: Ticnet

Länkar:

http://www.i-ration.se
http://www.thetivoli.nu

Boss Sounds - Reggae Scorcher.