I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

29/6 Tony Rebel & Warrior King(Jam) + Roots Alliance (se)

Klubb & Konserter - Skåne

   

2007-06-14 19:59

29/6 Tony Rebel & Warrior King(Jam) + Roots Alliance (se)

Reggaewarriors presenterar stolt TONY REBEL & WARRIORIOR KING(Jam) Support Roots Alliance(Se)!

Malmö får storbesök från två av världens största reggae artister! Tony Rebel och Warrior King kommer att inta scenen på Inkonst den 29/6 för att bjuda på en show som ni aldrig kommer att glömma! Tony Rebel föddes femtonde januari 1962 i Manchester, han har sedan 1983 använt musiken som ett verktyg för att underhålla, lyfta upp och föra samman folket. "Rebell" har ett stort sånghäfte med över 1000 låtar som han än idag anser är till för att undervisa folket. "Rebel" åkte i sin ungdom till Kingston med sin gode vän Garnet Silk för att testa lyckan, det var här som Tony introducerades till Donovan Germain från Penthouse Records och resten är historia. Det var under Penthouse labeln och Donovan´s expertkunskap Tony växte som artist. Det var här med liknande artister som Marcia Griffiths, Cutty Ranks, Buju Banton, Beres Hammond och Wayne Wonder världen fick se vilken "Hit maskin" Tony Rebel är! Några av låtarna som fick strålkastarna att vända sig mot Tony Rebel var "Amour", "Mandela Story" och så klart låten som toppade hitlistorna "Fresh Vegetable". Det tog inte många år förens Colombia Records tog sig an Tony Rebel och även här fortsatte han att göra hit efter hit. Dock efter några år ändrade Colombia Records inriktning och Tony försattes utan skivkontrakt. Samma år dog "Rebel" närmsta vän Garnet Silk i en trakisk död. Händelserna var en vändningspunkt för Tony, vilket ledde till att han startade upp sitt eget skivbolag, som än i dag bidrar med hits världen över.

För mer info: www.myspace.com/tonyrebel www.myspace.com/rebelsalute
www.tonyrebel.com/rs07/ www.artistdirect.com/nad/music/artist/card/0,,483434,00.html

Warrior King föddes den tjugosjunde juli 1979, och har redan sedan ett litet barn älskat musik. Det var inte förens han var 13 år han började ta upp musiken och sången. På den tiden följde Warrior King i Bounty Killa´s fotspår, det var inte förens mina vänner och mina föräldrar påpekade att han hade potential och talang som Warrior King började sen egen musikaliska resa. År 2001 släpptes låten "Virtuous Women" som blev en hit singel i många länder. Kort därefter släppte Warrior King sitt debut album "Virtuous Women" vilket även innehöll en del hits som toppade listorna, "Breadth of Fresh Air", "Power to Chant". Året 2005 släppte Warrior King ytterligare ett nytt album som lever upp till hans namn, "Hold the faith" vilket gör att vi är dedikerade till Warrior Kings spirituella och upplyftande musik! För mer info:
www.myspace.com/warriork
www.reggae-vibes.com/profiles/warriorking/warriorking.htm

Info:Roots Alliance:
www.rootsalliance.com/
www.reggaewarriors.com