I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

1/4 - Chamillionaire (US) @ Mejeriet

Klubb & Konserter - Skåne

   

2008-01-10 15:17

1/4 - Chamillionaire (US) @ Mejeriet

1/4 - Chamillionaire (US) @ Mejeriet

CHAMILLIONAIRE (US)

Chamillionaire, eller Hakeem Seriki som han heter men sällan kallas numera, är en av de mest egensinniga och framgångsrika hiphopartisterna den Amerikanska Södern någonsin spottat ur sig.

Att försöka slå sig fram som framgångsrik rappare i Houston vid sekelskiftet var lättare sagt än gjort, majorbolagen lyste med sin frånvaro, solen stod högt och den dammiga vardagen i betongen passerade sakta förbi. Vad gör man när desperationen över att ”ingen lyssnar” hotar att ta musikglädjen ifrån en? Chamillionaire och vänner tog saken i egna händer. Släppte sina låtar på kassettband som de sålde ur bagageluckan på sin bil. Spelade i varandras vardagsrum på hemmafester. Jobbade hårt, hårdare och lärde sig branschen. Det var äta eller ätas och hårt arbete lönar sig till slut.

2005 sålde Chamillionaire över 1,5 miljoner ex av debutalbumet ”The Sound Of Revenge”, ett kritikerrosat hiphop alster, en samtidsskildring av den moderna smutsiga södern. Andra singeln ”Ridin’” spelades flitigt runtom i världen, parodierades av Weird Al Yankovich i versionen ”White and Nerdy” och blev till och med den bäst säljande mobilsignalen någonsin. Andra albumet ”Ultimate Victory” släpptes i September 2007 för förväntansfulla öron och är en väldigt socialt medveten skiva. Chamillionaire ville mer än någonsin kommentera världen vi lever i, och konsumtionssamhällets dubbelmoral.

Chamillionaire har vunnit flertalet priser: en Grammy, en MTV Music Video Award och två BET Hip Hop Awards, för att nämna några. Han är producent, skivbolagsboss, har ett bussbolag och är fastighetsmagnat. 2008 ser honom turnera hela Europa och givetvis ges det utrymme för ett gäng konserter i Sverige.


Tisdagen 1:a april kl 20.30
Dörrarna öppnar kl 19.00
Förköp: Ticnet - Http://www.ticnet.se 0771-707070
230 kr + service

www.kulturmejeriet.se
We made this happen!