I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

The Rumble lördag 30e maj: SKREAM (Tempa, UK) vs SINDEN (Modular, UK)

Klubb & Konserter - Skåne

   

2009-05-13 10:00

The Rumble lördag 30e maj: SKREAM (Tempa, UK) vs SINDEN (Modular, UK)

The Rumble lördag 30e maj: SKREAM (Tempa, UK) vs SINDEN (Modular, UK)
+ Siméon de la Onda (Smutsiga Södern) + Collabo Club

Going in for the kill… The Rumble ger dig mer av ALLT. Sista festen innan sommaruppehållet är också den fetaste (och dyraste att köra, haha) vi någonsin bjudit på. Två etablerade världsstjärnor samma kväll. Murkage! Vi är extra tidigt ute för att vi vet att biljetterna kommer att sälja slut och att folk kommer att resa till Malmö för festen. Förköpsbiljetterna släpps nu på lördag den 16e maj. E

Skream är ett musikaliskt wunderkid från Croydon. Redan vid 15 började han spotta ur sig beats. I år, sex år senare har han förändrat samtida klubbmusik och hjälpt bygga grunden till Londons mest spännande nya musikaliska fenomen; dubstep. Med kompisar som Benga och Hatcha blev dubstep mer en ett undegroundfenomen – Skream:s supergrupp Magnetic Man är i sommar ett av de stora namnen på sommarfestivaler som t ex Glastonbury, Get Loaded in the Park, Way Out West mfl.

Skream:s dubstep har en speciell smak: mörk. Hans uppklippta, tekniskt minimala stil är hans varumärke. Mörka skumma gator och olycksbådande nätter, ljudet av ett förfallet London och ett frustrerat samhälle, där kids fastnat i förorter med bara en dator och hemladdad programvara för att kanalisera sin frustration, som Mats Nileskär skulle ha sagt.

Skream:s största låt, Midnight Request Line, i Tempa:s katalog – en anthemisk explosion av elektroarpeggi och dub sub-bas. Men det är en melodi du kan sjunga med till: Skream har det som sin egen ringsignal. Det vackraste musikalist som hände i vår var Skreams remix på La Roux – Going in for the Kill och det ondast var Fick från Skreamizm 5.

Sinden är en av The Rumbles favoritd-js och producenter. Han startade sin karriär som dj och började producera och remixa ihop med Dave Taylor (aka Switch, Solid Groove) i början av 2000. Nu har han en hel drös egna låtar, remixar och en sprillans ny mixcd (Fabric) ute och ett debutalbum tillsammans med Hervé (The Count and Sinden) kommer nu på hipsterbolaget Domino. House-electro-bass med ghettokänsla kallar vi hans musik men på Sindens radioshow på Kiss FM spelar han hiphop, grime, dancehall, dubstep, baltimore club och allt annat bra.

Sinden har turnérat runt hela jordklotet under 2008 med sin vapendragare Hervé. Graeme spelade på The Rumbles tvåårsfest och ville gärna komma tillbaks. Ett och ett halvt år senare och tusen spelningar/releaser/album/turnéer/intervjuer senare är det äntligen dags. Sinden på The Rumbles 2:årsfest

I Nya Rummet bjuder Siméon de La Onda (Smutsiga Södern) på digital cumbia, electroboogaloo och r’n’b. Siméon är nere med den progressiva clubscenen i Buenos Aires, och gillar du latinska rytmer med klubbkänsla 2009, är du hemma! Dessutom kommer Diesel:s dj-tävlingsvinnare DJ D:U:M att hoppa in kl 01-02.

Collabo Club har alltid något hett i görningen. De jobbar ju rakt men ändå dyket det ofta upp någon MC från söder, dj från norr eller vougare från Kanada.

Entré: 120:- förköp (Dieselbutiken/Esposito) släpps 16e maj. Ålder: 20 år. Sista festen innan sommaruppehållet.
VJ: Winkelfilm, Ljus: Radek, Ljud: Danboy, Dia: Kristian, Decco: Jamin Kl 23-03 Inkonst Bergsgatan 29 Malmö.