I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

16/7: Gully Creepin Presenterar: BEENIE MAN

Klubb & Konserter - Skåne

   

2009-06-23 18:07

16/7: Gully Creepin Presenterar: BEENIE MAN

Efter en lyckad vår med massor av svettiga kvällar i Inkonst lokaler tar vi ett litet sommar uppehåll för att komma tillbaka 10 ggr större, bättre och råare till hösten. Men innan dess flyttar vi in på KB för en kväll och bjuder er på en XXL version av Gully Creepin!

Vi har äran att för första gången i smutsiga söderns historia presentera ingen mindre än BEENIE MAN! Du läste rätt. Kungen av dancehallen kommer till Malmö den 16 juli för att bjuda på en oförglömlig show och blessa din hittills relativt gråa sommar!

När Beenie Man utnämnde sig själv till "King Of Dancehall" för ett par år sedan var det ingen i den annars så stökiga dancehallscenen som höjde rösten eller ens ögonbrynet. Varför? Jo för när det handlar om dancehall och entertainment finns det ingen som kan mäta sig med Beenie Man. Döpt till Moses Davis men känd runt hela världen som Beenie Man är han hela dancehall kulturen personifierad.

Han började redan som 5 årig att deejaya över rytmer som hans farbror spelade och som 8 åring började han spela in låtar med producenter som bla. Henry "Junjo" Lawes och Bunny Lee. Efter att på Jamaica under nittiotalet släppt hits som World Dance, Slam och Old Dog fick han sitt riktiga internationella genombrott 1997 med Grammy nominerade superhiten Who Am I och efter Neptunes producerade Girls Dem Sugar med Mya och samarbetet med Wyclef på Love Me Now var Beenie en internationell superstar av högsta rang. Därefter har han fortsatt att rada upp hits efter hits som bla. King Of Dancehall, Hmm Hmm, Back It Up, Pickney Nuh Hold Yuh Dung, Gimme Gimme och många många fler.

Som liveartist är Beenie bland det bästa du kan få och när han besöker Malmö gör han det självklart med sitt eget liveband. Med andra ord garanteras energi och adrenalin till största maximala utsträckning.

Det slutar inte här! Vi har även bjudit in Europas nästa stora dancehall stjärna, Joey Fever, från Sthlm. Joey har varit med i gamet längre än de flesta av er har lyssnat på reggae och dancehall men det är inte förrän på senare år som denna välklädda unga herre har börjat göra väsen ifrån sig. Efter att ha fått ett internationellt genombrott förra året med låten Nuh Follow Dem har han gjort sig ett namn ute i världen och fortsatt att följa upp med big tunes. Vi snackar om bla. Tell It To My Heart, Sweetness, Back With A Blast och senaste smash hitten Young Gunz tillsammans med Million Stylez som släpps inom kort. Förvänta er ett album snart och en jävligt tung och laddad framträdande av Joey Fever denna kväll!

Det blir inte bara live framträdanden av dancehall kungen Beenie Man och vår svenska stolthet Joey Fever utan även bashment galore med 3 av Skandinaviens top a top tungviktar sounds. Danmark representeras av Rub A Dub Sundays crew (Malachay, Mission 1 & Pharfar) som bla. ligger bakom nord-europas populäraste reggae och dancehall klubb som huserar varje söndag i Stengade 30´s lokaler i Köpenhamn. Norge representeras av Raggabalder Riddim Rebels (Joddski & Steezy) som har satt sin nation på kartan sedan början av milleniet. Dessa killar har spelat i princip överallt i hela EU och arbetar hårdare än någon annan i eskimålandet med att sprida reggae vibes. 1/2 av soundet, Joddski, håller dessutom på med sin debutplatta som innehåller produktioner från några av spelets riktiga tungviktare. Och givetvis representeras Sverige av ditt favoritsound, Safari, som med DJ Shirkhan & Sammy K kommer att hålla fortet och bjuda Malmö folket på 110% stamina som alltid.

Sammanfattning:

Gully Creepin XXL 16/7 @ KB

Live: BEENIE MAN (JAM)
Support: JOEY FEVER (SE)

RAGGABALDER (NO)
RUB A DUB SUNDAYS CREW (DK)
SAFARI SOUND (SE)

Ålder: 18+
Tid: 21.00-03.00
Pris: Förköp 250:- + Avg. I dörren 300:-


-> KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA BILJETT <--Mer info på:
http://www.kulturbolaget.se
http://www.myspace.com/beenieman
http://www.myspace.com/joeyfever
http://www.safarionline.se
http://www.raggabalder.com
http://www.rubadub.dkPOSTER:

http://www.twitter.com/sammyksafari