I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

samlingsskiva till stöd för gömda flyktingar

Övrig musik - Rock, pop & annat

   

2005-05-23 17:19

samlingsskiva till stöd för gömda flyktingar

Alla människor kommer någonstans ifrån men ingen kan välja just var man föds. En del människor kan röra sig fritt, flytta över städers och nationers gränser. Andra har inte den möjligheten eftersom någon tagit den ifrån dem . Av de många anledningar till att denna skiva kommit till, är detta den mest grundläggande bakomliggande orättvisan . Tankarna som gjorde ilskan över detta till denna samlingskiva föddes när vi lyssnade på låten "För dom vi skickar tillbaks" av Magnus Johansson. Låten har fått ge namn till skivan och även avsluta den.

Samtidigt är detta ett litet inlägg i den omfattande kampen för det stigande antal människor som landet Sverige deporterar och därmed nekar rätt till en fristad och rättvis behandling. Skivan är en del i den kampanj som under år 2005 bedrivs för allmän amnesti för gömda och väntande asylsökande i Sverige.

Utan ett fantastiskt stöd från artister, folk inom musikbranschen och politiska kämpar hade inte detta projekt varit möjligt. Vi hoppas att du som köper skivan både njuter av musiken och låter dig inspireras till handling av texterna.

Medverkar på skivan gör Laleh, Svenska Akademien, Jaqee, Timbuktu & Promoe, Menteroja, Prosperous och många fler... www.mitthemditthem.nu

Releasefest för skivan på Nefertiti i Göteborg den 26 Maj

gulp