I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Min man får inte studera

Övrigt - Blandat

   

2009-01-24 19:03

Min man får inte studera

Då får han inte bidrag från försörjningsstöd.
Han kan inte ta lån på CSN då han inte har PUT utan bara tillfälligt PUT. (om ett år får han PUT) När han läste på SFI fick han pengar från SOC, nu när han klarat SFI och vill fortsätta studera vid komvux säger de att han ej får försörjningsstöd! Trots att han står till arbetsmarknads förfogande får han inte pengar, detta är ett krav för att få försörjningsstöd och han uppfyller det.
Finns folk som läser på SFI i 5-10 år och har försörjningsstöd.
Nu måste han sluta studera och sitta hemma och då får han pengar.

Det är konstigt att socialen och svenska myndigheter i allmänhet inte belönar folk som vill arbeta och skaffa en utbildning! Han kan inte få något jobb, de sparkar ju folk med utbildning för att det är lågkonjuktur, hur skall någon som saknar utbildning få ett jobb. De tycker det är bättre att han skall sitta hemma i 1,5 år och få pengar hellre än att han nästan är klar med sin utbildning om 1,5 år.

Har någon varit med om samma sak? Alltså blivit nekad CSN och försörjningsstöd? Finns det något man kan göra? Vad säger lagen?
Vi har varit kontakt med socialen vid ett antal tillfällen och de ger oss inget konkret svar varför han ej kan få studera sålänge han är beredd att jobba om han får ett arbete!

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.