I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Mitt steg ifrån Sverige och jobb utomlands

Övrigt - Blandat

   

2011-12-06 18:33

Mitt steg ifrån Sverige och jobb utomlands

Hallå,

Fyll gärna på med era historier eller ställ frågor.

Lite kort här tänkte jag berätta om då jag valde att säga upp lägenhet, jobb och tjej för att flytta utomlands och jobba.

Allt började med en festival uppe i norra Sverige, som ni kanske vet så har vi inte världens bästa väder där uppe, visst är det underbart med sommar men slaskig vår och höst är inte alls roligt....
Nu var det då sommar och jag satt och jobbade i Sverige, var väll lite less jobbet och var sugen på att hitta på någonting nytt, träffade då en kille som berättade att han sedan några månader tillbaka var boende på Malta.

För det första så hade jag ingen jävla aning om vart på kartan Malta låg, för er som inte vet det så är Malta en liten medelhavsö, till yta så är det likt 1/10 av Gotland, så nästan världens minsta land. Det tar två timmar med färjan till Sicilien och kanske 4-5 till Afrika.

Träffade ialf denna person som då var boende där, var rätt rejält på flaskan då det var festival men fick ändå mycket intresse av att veta mer, hemma igen någon dag senare så blev det att smälla upp google maps, hittade den där lilla jävla ön och började googla om jobb där.

Det är då så att för er som inte visste det så hittar ni större delen av alla i-gaming bolag nere på Malta, alltså för online casino.

6000 Svenskar boende på ön och en jävla massa andra scandinaver och blandat med europer, så jag gick in och sa upp mig på jobbet, packade väskan och tog en enkel biljett ner.. Allt detta inom loppet av 2 veckor så jag var rätt förvånad själv då jag aldrig gjort något liknande tidigare.

Väl på plats så var det bara att börja kolla runt efter boende, hittade en säng som jag fick låna ett tag. Efter det så var det bara skicka ut mitt cv som jag pillat ihop hemma, de finns runt 400 spelbolag så det blir en hel del skickande.

Efter två veckor och en hel del panik då jag trodde att jag var körd så fick jag jobb på ett av europas största bolag och satt mig direkt på en ingångslön på 15.000 efter skatt, Malta är då även riktigt billigt så det var inte precis några problem att överleva eller att plocka in ett helrör varje dag på krogen.

En sida som jag tycker är riktigt bra att kolla i är då http://gamingjobsmalta.com

Där finns jobb, man kan läsa om hur man skaffar boende och under nöje hittade jag rätt mycket info om annat.


Ursäkta om de blev rörigt, jag hoppas någon kan läsa det, dela gärna med er av era historier då det finns många som inte vågar åkta iväg!

..!.._{-,..,-}_..!..