I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Recept-tråden

Övrigt - Blandat

   
Graffare

2012-09-27 14:51

Recept-tråden

Vem är game på att dela med sig av recept, för tips och inspiration? Är verkligen inget proffs, men tycker det är kul med mat och prova nya saker.

Jag börjar med en vanlig men ovanligt god köttfärssås som just nu står och puttrar på spisen. Receptet är delvis egenkomponerat/modifierat utifrån andra recept:

400 g blandfärs
1 burk krossade tomater
En halv rödlök
Vitlöksklyftor efter smak
Majskorn på burk
1 tärning grönsaksbuljong
Matlagningsgrädde
0,5 dl rödvin
Rosmarin
Oregano

Hacka och fräs vitlök och rödlök, i med köttfärsen och fräs tills den fått färg. Slå på en skvätt vatten, vinet och krossad tomat. Låt det börja puttra och sen i med buljongtärning och eventuellt lite tomatpuré. Krydda på bra med oregano och rosmarin och puttra i 30 minuter innan du slår på en skvätt grädde. Vid den här tiden kan man slänga i majsen om man vill ha det, samt börja koka valfri pasta. Toppa med riven parmesan eller någon annan skön ost.



Som bonus kan jag tipsa om en jävligt god gröt till morgonen eller mellanmålet:

Hacka ett halvt päron och koka upp tillsammans med fiberhavregryn och lite sojamjöl. Jag brukar även blanda i psyllium- eller linfrön för magens skull.

Lägg upp i tallrik/skål och pudra över vaniljsocker och lite vanligt strösocker. Häll på mjölk: gudomligt.

My stomach got young dead orphans in it
I eat from trash cans at abortion clinics
-Jus Allah

2013-03-14 19:48
Visst fanns det en annan recepttråd också? Hur som, uppar denna med dom senaste recepten (det kan bli en del, hehe):

Pannkakor med grahamsmjöl
4 port.
1 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg
1 msk potatismjöl
2 msk rapsolja

Vispa ihop det, låt smeten "svälla" i typ 30 minuter. Stek och ät!

---------------------------------------------------

Grahamsscones
4 port. 250 grader celsius, ~10 minuter

3 dl filmjölk
80g smör (alltså, kör på typ hundra, vem orkar mäta upp 80, liksom?)
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Blanda dom torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i bitar och finfördela smöret i dom torra ingredienserna till en grynig massa. Blanda ned filmjölken till du kan forma det till en deg. Dela degen i fyra bitar, platta ut till fyra runda delar, ca 15 cm i diameter. Skär ett kors över dom och nagga med en gaffel. In i ugnen!

------------------------------------------------------

Frasvåfflor
8 port.

6 dl vispgrädde
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl vatten
2 msk smör
Salt efter smak

Vispa grädden skummig, häll i lite vetemjöl i taget, häll i vatten och (det smälta) smör(et). Salta. Grädda. Ät!

------------------------------------------------------
Morotsmuffins
6 st stora/12 st små, 200 grader celsius. ~23 minuter för stora ~15 minuter för små

2 medelstora morötter
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
2 tsk kanel
2 msk citronjuice
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker poröst. Riv morötterna. Vispa ned resten av ingredienserna, inkl. morötterna. Lägg i eventuella äpplen (brukar ha i Granny Smith, som kontrast mot sötman från morötterna, skär tunna bitar och trycker ner i muffinsarna ^^). In i ugnen. Låt svalna. Ät och njut.

------------------------------------------------------
Matmuffins
4-6 st stora, 200 grader celsius ~30-45 minuter (beror på hur stora)

1 ½ dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 ½ dl havregryn
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
3 dl filmjölk
½ dl rapsolja

Fyllning:
Soltorkade tomater
Riven ost
½ rödlök eller 2/3 gul lök

Eller egentligen: Vad fan du nu än vill ha i!

Sätt ugnen på 200-225% (beror lite på ugnstyp), blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop ägg, fil och olja i en annan bunke. Tillsätt de torra under omrörning. Blanda i fyllningen, fördela smeten i formen.

Personligen tycker jag att det är riktigt gott med bacon/salami, soltorkade tomater, lök och riven ost. Mums! Perfekt mellanmål när man slutar ganska sent och vill träna innan man sticker hem :). Räcker med typ en liten då ^_^
--------------------------------------------------------
Chicken penne
Kycklingfilé
Spenatblad
Soltorkade tomater
Vitlök (eller Philadelphia vitlök/örter, eller why not both?)
Lite matlagningsgrädde

Hacka kycklingen, stek den i smör/olja. Tillsätt spenaten och tomaterna när kycklingen fått lite färg. När spenaten "krympt", tillsätt den eventuella philadelpian och matlagningsgrädde. Servera med penne eller kokta grönsaker.

Tips: låt såsen/maten stå och koka utan lock på låg värme. Då blir såsen tjockare och mer omnomnommig :)
"If I had a heart, it might be breaking right now"
- Dexter Morgan
Graffare

2013-03-14 22:13
Skönt att grytan hålls kokande. Ska definitivt göra matmuffins någon dag framöver Brazen.
My stomach got young dead orphans in it
I eat from trash cans at abortion clinics
-Jus Allah

2013-03-24 14:31
Lagade krokodil här om dagen.

Recepet (jobbar som kock så höftar rätt mycket)

En sötpotatis
Krokodilfilé, ca 200g (som jag senare marinerade med en cajunglaze)
Tomater
Gröna Tomater ( går med phycalis)
Vårlök alt, salladslök
Äppelcidervinäger
Olja
Koriander
Chili
Senap, dijon
Paprikapulver
Cajennepeppar
Färsk timjan
Färsk Oregano


Säkert fler grejer men kommer nog på undertiden jag skriver

Börja med glazen
Stöt timjan, oregano, vitlök, paprikapulver och cajenne, i en mortel (om man har)
blanda sedan i en skvätt olja, och en liten mindre skvätt äppelcidervinäger, blanda sedan i lite honung och smaka av.
Skär upp krokodilen och kasta i en påse tillsammans med marinaden, gärna över natten.

Sätt ungen på strax under 200 grader
Slå in sötpotatisen i folie och in i ugnen ca en timme beroende på storleken

Salsa:
Kärna ut och tärna tomaterna (gröna och röda),blanda ihop dom med finhackad vårlök, koriander, färsk spansk peppar, en skvätt vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger, ös i flingsalt.

SÅ, ta ut potatisen ur ugnen och låt den svalna av lite, sedan steker du krokodilen på HÖG värme, ca 1-2 minuter på varje sida.
Snitta upp potatisen, lägg krokodilen på, och strö sedan över salsan och lite färsk koriander för ett schysst upplägg :)

2013-03-24 16:10
Krokodilfilé


som att äta dinosaurer...

är krokodil gott..?
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-03-24 20:23
Pappas lasagne
8-10 port. (perfekt för matlåda)

Färsen:

1 ½ paket qournfärs från Qourn eller annat märke (inte Hälsans kök, big no-no)
2 förp. finkrossade tomater med basilika (ca. 6 dl, brukar köpa ICA:s)
1 basilikabuske
1 stor gul lök
2-3 msk tomatpuré (gärna Slotts Delikatess Puré, mums!)
1-6 vitlöksklyftor (beror helt på hur mycket man gillar vitlök)
2-3 dl rödvin (gärna Chianti, men annat märke går också bra) (hälften i såsen, hälften i kocken, som pappa brukar säga)
2 msk socker
1 grönsaksbuljongtärning
Olivolja

Hacka löken och vitlöken, häll olivolja i en ganska stor kastrull så oljan precis täcker botten. Fräs löken i oljan och ha sedan i tomatpurén, buljongtärningen och sockret. Rör om och ha i vinet. Låt det koka på svag värme tills det börjar tjockna lite. Ha därefter i dom finkrossade tomaterna. Låt det koka upp. Blanda ner färsen och basilikabladen från busken och låt det koka under lock på svag värme.

Béchamelsåsen:

1-1½ liter mjölk
~90g smör
~1 dl mjöl
200-250g färsk riven parmesanost (gärna lagrad i 22 månader)
Nymalen peppar

Smält smör och rör ner mjölet med en visp (lättast är att flytta kastrullen från plattan). Ha i lite mjölk i taget, så fort det kokar upp och tjocknar, ha i mer mjölk. När konsistensen nästan är perfekt, rör ner nästan all ost i såsen, men spara lite till gratineringen. Dra några drag med pepparkvarnen och smaka av såsen tills du är nöjd. (Enligt mig ska den smaka mycket parmesan, annars kan det kvitta.)

Varva färs med såsen och ha på gratängost blandat med parmesanen längst upp. Det är gott att ta varannan vanliga plattor och varannan spenatplattor. Ska vara så länge det står på pastapaketet.

Ett tips är att låta den svalna lite och sedan ställa in den i ungefär en kvart innan servering. Lasagne är alltid godast dagen efter :).
"If I had a heart, it might be breaking right now"
- Dexter Morgan

2013-03-25 08:29
Vegansk paj

Shit you'll need (ca 4 pers)
Jag brukar mest gå på ögonmått så jag ska försöka klura ut ungefär dl och grejer.

Pajdeg
*2 dl mjöl
* 100 g mjölkfritt margarin
*2 msk vatten

Fyllning (brukar alltid freestyla och blanda i precis det jag vill ha,inga gränser!)
*1 lök
* 5-7 klyftor vitlök
*Grönsaker (broccoli,morot,sockerärtor,vattenkastanjer..)
*1 burk med bönor (ta de bönorna du gillar mest,brukar använda detta när jag inte använder quornfärs)
* häll i mer om du kommer på något mer att ha i
*Massa kryddor! Tacokryddor fungerar utmärkt till detta.
*Soyayogurt på toppen med tomatskivor på.

Sen är det ultimat ifall man knåpar ihop en sallad till detta också!

Ugn på 225 grader

Såhär fixar man den!
Blanda mjöl och margarin till en grynig massa,tillsätt vatten och tryck ut degen i en Förgrädda den i ugnen i ca 10 min.
Börja på fyllningen,fräs lök och vitlök och tillsätt sedan alla de andra ingridienserna.
Häll i fyllningen i pajskalet och klicka över yogurt på toppen och skiva tomater och lägg dom på toppen sen in i ugnen igen i ca 10-15 min.
Ta ut och låt svalna!
Feeeeeettt gott!





 http://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php

2013-03-25 08:30
Testade med hemmagjorda falafels i pajen en gång,blev mega!
 http://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php

2013-03-25 10:35
Blweria skrev:
Krokodilfilé


som att äta dinosaurer...

är krokodil gott..?


Det var inte det godaste måste jag erkänna, fast det var inte äckligt heller, smakar lite som en blandning av Torsk och kyckling, som en fisk men med fastare konsistens, receptet funkar ju utmärkt med kyckling eller en quornfilé!

2013-03-25 13:44
enorm; den där glazen...fungerar den bra på quorn tro? har aldrig riktigt tagit mig tid att göra marinader till "fake"-kött...har inbillat mig att det inte går :p
men jag måste prova ditt recept.

fast jag byter gärna ut det animaliska mot vegetariskt :)
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-03-25 17:33
självklart går det! Kan sätta mig ner lite senare och försöka anpassa lite till Quorn, fast visserligen är väl inte quornfilé helt veganska om jag minns rätt, men som sagt, Quorn har ju väldigt tam smak enligt mig så det kan behövas piffas upp lite extra, ska komma på lite marinader som kan passa :)

2013-03-25 17:42
Här har du en bra marinad

1 tsk cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
Flingsalt, som man vill
nymalen svartpeppar
1 liten knippa färsk oregano, bladen
1 liten knippa färsk timjan, bladen
1 st färskt lagerblad rivet(detta går att skita i men om du nu får tag på det så glöm inte ta bort "remsan" i mitten
2 st vitlökslyftor, skalade och grovhackade
3 msk olivolja
1 tsk grov senap


Stöt alla kryddor i en mordel om du har, eller finhacka ordentligt och musa runt med en gaffel, tillstt sedan olja och sen senap.

Om du ska göra quornfilé så se till att dom är tinade, sen kan du ju sticka den lite här och var med en gaffel så den suger i sig marinaden lättare och lämna i kylen över natten :)





2013-03-25 19:28
and I´m off to the shop :)

tack enorm!

...återkommer imorgon med betyg på rätten.
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-03-25 22:21
haha do it :)

2013-03-26 06:14
Detta står i min ugn just nu :)

Pulled pork
2 kg fläskkarré
2 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
2 st gula lökar
1 st vitlök
500 g rökig barbequesås
2 dl stark köttbuljong
Till servering
Tortillabröd
Rökig bbq sås
Cole slaw
Gör så här
Sätt ugnen på 100 g
Skölj och torka köttet
Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det
Häll lite olja i en stor kastrull
Lägg i köttet
Skala och klyfta löken och skala vitlöken och lägg runtom
Häll på barbequesås och buljong över köttet så det täcker
Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen i 7-12 tim
När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär. Häll därefter i lite god bbq sås för saftigheten.

Detta är bland det godaste jag har ätit i hela mitt liv!
Det blir jätte mkt mat så är man inte så många kan man ju halvera receptet.
Det funkar även att käka i baguette eller som hamburgare!

Pröva!
Ta mig inte seriöst
Jag är inte på riktigt
Graffare

2013-03-26 06:34
Här ligger jag med en kesella och torkade bär och var ganska nöjd över det, fram tills Michelle droppade sitt recept.
My stomach got young dead orphans in it
I eat from trash cans at abortion clinics
-Jus Allah

2013-03-26 07:06
Låter ju som en utmärkt frukost, pulled pork är middag :D Så fortsätt va nöjd :)
Ta mig inte seriöst
Jag är inte på riktigt

2013-03-26 07:25
Lax pasta

500g kall rökt lax
5 dl creme fraiche
ca 500g väl lagrad prästost (eller annan ost man gillar)
2 burkar hela champinjoner (mer om man gillar)
1 pkt frysta ärtor (godare utan)
2 citroner

Så här enkelt är det

Skär laxen i kuber och lägg i en skål, peppra med citron peppar och pressa över en citron.
Riv osten.
Koka upp creme fraichen, häll i den rivna osten och låt den smälta.
Häll sen i ärtorna (om man har i de) och champinjonerna. Låt det koka en liten stund och ha sen i laxen och låt det puttra i ett par minuter. Inte för länge så man kokar sönder laxen.

Servera med pasta och citron klyftor till :) Smarr!
Ta mig inte seriöst
Jag är inte på riktigt

2013-03-26 07:49
Hemmalagad sushi med tofubitar och avokado är kung!
 http://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php

2013-03-26 15:29
lite höftande med kryddorna till marinaden....men det blev gott!
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-03-26 18:10
Hehe så bra :p kan försöka komma på lite mer grejer som kan passa till vegetarisk mat? eller är du vegan

2013-03-26 19:37
fan va sweet! :)

jag e varken veg eller veg...gillar inte att handla med liv bara ;)
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-03-27 10:39
Kyckling file med fetaost inlindad i bacon

lägg ut massa god fetaost ovanpå kycklingen
toppa med lite timjan och basilika
linda runt bacon så det är väl täckt

sen in i ugnen på 175 grader i drygt 20 minuter.

Till detta bör man ha en tzatsiki och klyftpotatis.

helt sjukt gott...typ bästa...
vi är överallt!

2013-03-28 21:22
hmm, ska jag skriva recept på en äkta chiligryta? Lite kluriga ingredienser men en äkta chiligryta, såsom ni aldrig ätit den förut? Dock blir det en del handlande i saluhallar osv, men om det finns intresse kan jag skriva :)

droppar ett annat så länge :p


Halstrad tonfisk med tomat, spenat och pinjenötsrisotto:

Inköpslista:
Tonfisk (färsk, inte på burk haha)
Arborioris
Hönsbuljong
Romanticatomater, eller random körsbärstomater
Bladspenat
Pinjenötter
Vit vinäger
2-3 Charlottenlökar
1 Flaska vitt vin ( 1-2DL till maten resten till dig själv)
Färsk timjan
Torkad oregano
Paprilapulver
Cayennepeppar
Flingsalt

Tror det var allt, risotton kan du ju slänga i vafan som helst igentligen, och tonfisk är ju rätt dyrt (4-500kr/kg) så det kan ni ju byta ut mot kyckling eller whatever.

Hur som helst
Risotton:
Gör hönsbuljong, typ en liter beroende på hur mycket ris du kör, läs på paketet
Finhacka och stek charlottenlöken i smör
Häll sedan i riset och stek ytterligare ett par minuter
Slå på vin, och låt koka in.
Ös sedan succesivt på hönsbuljong, en slev åt gången under omrörning, låt koka in och kör på mer. Detta brukar väl ta runt 20 minuter totalt, du behöver ju inte stå och röra hela tiden men varje gång du kör på buljong kan du röra om lite.

När den är färdig, dela och stek tomaterna i smör, rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Blanda i spenat tomater och pinjenötter i risotton.

Blanda en skvätt rapsolja, en skvätt vit vinäger, vitlök, cayennepeppar, paprikapulver, färsk timjan och oreganon, använd mortel med fördel, annars mosa ihop skiten bara.

Pensla tonfisken och stek varsamt på SKITHÖG värme, stekpannan måste bli riktigt varm innan du lägger på firren, stek 1 min på varje sida, tonfisken är röd och behöver inte vara genomstekt. När firren är klar penslar du den ytterligare en gång
lägg upp risotton, dela tonfisken efter den stekts med ett snett snitt på mitten, lägg på risotton. dekorera med lite smörsteka tomater och nötter och lite flingsalt

2013-03-28 21:47
ja, jag vill gärna att du delar med dig av din chiligryta :)

jag kommer säkert byta ut en del produkter eller leta billigare, kanske mindre smakfulla prudukter. jag har inte riktigt råd att köpa saker på saluhallar :(
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2013-03-29 11:12
Jag vill också att du delar med dig av chili receptet. Dela dela dela! :)
Ta mig inte seriöst
Jag är inte på riktigt

2013-03-29 12:43
Efter träning snack

1 banan
2 ägg

Mosa bananen, vispa äggen, ner med bananen och stek.

Låter inte så gott, men är förbannat jävla gott haha. Perfekt litet snack om man har tränat :).
"If I had a heart, it might be breaking right now"
- Dexter Morgan
Graffare

2013-04-09 21:34
Idag blev det en väldigt enkel linsgryta:

Fräste purjolök, paprika och chorizo i olja. I med två burkar hela eller krossade tomater, någon deciliter vatten och röda linser. Jag smaksatte med kycklingfond, cayenne, salt och en skvätt citron.
My stomach got young dead orphans in it
I eat from trash cans at abortion clinics
-Jus Allah
Hangaround

2013-04-12 23:23
Vill man utveckla novas kycklingfilé och göra den ännu puligare kan man göra ett snitt i filén och fylla med massa goda grejer, typ oliver och soltorkade tomater. Yum!

Att fylla kött med grejer är the shit.
 
Rappare

2013-04-15 15:29
inte Hälsans kök, big no-no


Always this!








Kopierar detta direkt från en hemsida, men riktigt softa burritos iaf:



Bönfyllda burritos 4 portioner
8 tortillabröd
3 dl kidneybönor
3 dl svarta bönor
2 dl majs
1 paprika
1 stor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 tsk spiskummin
chili efter smak
salt, svartpeppar

Hacka löken och fräs den i rapsolja tillsammans med spiskummin. Skär paprikan i mindre bitar, lägg den i stekpannan tillsammans med majsen och hälften av bönorna och låt allt fräsa några minuter. Mixa resten av bönorna tillsammans med tomatpuré. Blanda allt och smaka av med salt och peppar. Lägg lite bönröra på ett tortillabröd och rulla ihop eller vik ihop till ett litet paket och lägg i en ugnsfast form. Fyll alla tortillabröd och lägg dem i formen. Gör sen tomatsås.

Tomatsås
1 tetra passerade tomater
1 msk tomatpuré
salt, svartpeppar
chili efter smak
vitlök efter smak
en nypa socker

Blanda alla ingredienser. Häll tomatsåsen över burritosen och riv eventuellt lite veganost över dem. Grädda i en halvtimme i 200 grader. Servera med guacamole, nachochips och sallad.

2013-04-15 20:27
Va gillar du inte Israel eller scrotum ?


Chili con Quorn med linser o Soja ver

2 - 3 portioner
150 gram quorn färs
3 dl kokta gröna linser
1 gula lökar
1-2 paprikor av olika färg
2 msk olivolja
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 klyfta vitlök
1 msk Sojamjöl
1 burkar krossade tomater

Koka linserna enligt paketet. Hacka lök och paprika. Fräs i oljan i en kastrull.
Pressa i vitlöken, häll i quornfärsen och kryddorna.
Tillsätt mjölet och rör runt sedan tomaterna.
Koka i cirka 10 min. Blanda i linserna och koka ytterligare 5 minuter på svag värme.
Späd eventuellt med vatten om det blir för tjockt.
Smaka också av med salt och vitpeppar.
Servera med ris, bröd och eventuellt en klick creme fraiche.

2013-04-16 18:56
scrotum skrev:
inte Hälsans kök, big no-no


Always this!


+1
"If I had a heart, it might be breaking right now"
- Dexter Morgan

2013-04-16 20:01
Slängde ihop en pesto idag som blev rätt god! Ska se om jag minns va jag hade i den haha, men något sånt här

krävs dock att man har en mixer, eller stavmixer.

Du behöver:
Chili, typ spansk peppar
Olja, gärna raps
Valnötter
Soltorkade tomater
Pecorino (ost)
Basilika
Vitlök
Scharlottenlök eller vilken lök du nu har hemma


Tjärna ur chilin, ta så mycket du vill ha,
klyfta löken, mixas ju endå
Riv rätt mycket ost
blada en kruka basilika

sen är det bara höfta lite, kör in skiten i en mixer och brassa på, avsluta med att ha i valnötterna så dom inte blir för mixade, om du nu, likt jag gillar lite Crunch

blanda med en schysst pasta, kanske ett sotat kycklingbröst till, eller nåt annat eller ingenting.

2013-04-16 20:04
ah, sen häller ni sakta ner oljan under mixning, tills ni får konsistensen ni behagar, lite salt och peppar kan man slänga i, jag körde i en habanero också men kan och bör undvikas

2013-04-16 21:50
Gjorde tvärgodaste pastasalladen med sås till i dag!

Ingridienser:

Till sallad
- En lök
- Ett broccolihuvud
- Majs
- En burk kidneybönor
- Isbergssallad
- Ruccolasallad
- Oliver
- Två tomater
- Färsk oregano (lade till eftersom jag hade det hemma,blev riktigt gott)
- Champinjoner ca 10 st (stora)
- Pastaskruvar eller vilken pasta man vill egentligen
- Rödbetor några stycken

Till sås
- 2-3 dl soyayoghurt
- En halv riven gurka
- 5-7- klyftor vitlök
- Några blad med färsk mynta

Skär salladen,kosta pastan och blanda. Häll sedan några klickar med såsen över.
Klar till att äta!
 http://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php

2013-04-16 21:51
Glömde skriva att jag saltade och pepprade såsen.
Hällde lite olivolja och pressade lite citronsaft,tillade salt och peppar på salladen.
 http://www.inminds.co.uk/boycott-israel-2012.php

2013-11-21 19:02
väcker liv för munch-magar.

lite chokladkaka dårå...

2 ägg vispa ihop med 3 dl socker och ställ åt sidan

blanda ihop 1,5 tsk vaniljsocker, 4 msk kakao, 1,5 dl mjöl och blanda ner i ägg/sockret

smält 100gr smör eller kanske lite mera :)

och häll över geggan från ovan och blanda ihop.

sen ska det in i ugn i en skön form.

150-175 grader i ca 35 min
jag kör på 160 grader i en form som är runt och kanske 30 dryga cm i diameter

fungerar som den är men jag vill gärna kladda på en mix av florsocker, grädde och kakao ovanpå också(och den höftas grovt). allt för munch-magen :)
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain