I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Antagning till master

Övrigt - Blandat

   

2013-04-06 00:28

Antagning till master

Tjooo

Har kollat igenom heeeeeela kth:s sida och googlat massa men får inte fram hur antagning till master på kth går till!
Jag har förstått det som att om man har en grundutbildning som är behörighetsgivande för ett masterprogram (ex. högskoleingenjörsexamen) så kan man söka in till master på antagning.se och antagningen sker på lika villkor som övriga sökande. Men vad menar de nu med "övriga sökande"? Och visst är det betygen från grundutbildningen som de kollar efter?

Om man kollar statistiken på http://statistik.vhs.se/ så får man fram jättekonstiga siffror under rubriken Antagningspoäng, alltifrån 19 till 900. Vad är det för siffror liksom?? Hur kan man räkna fram sina poäng?

Ska höra med utbildningsansvarig eller syo men orkar inte vänta tills på måndag så hoppas någon här inne vet =)

Fuckin' OG! Shiznahmutherfukk!

2013-04-06 01:54
Sök programet genom antagning.se. Kan ju bara att det där "övriga sökande" är nåt standardiserat svar, typ.
 

2013-04-06 12:04
De som läser civilingenjörsprogrammen har företräde till dem mastreprogram de har garantiplats på. Så övriga sökande söker inte alls på samma villkor. Poängen vet jag inte vad det är, trodde alla tekniska utbildningar körde U, 3, 4, 5 som betyg, och ditt snitt där är viktat mot högskolepoängen som varje betyg representerar.

2013-04-06 14:35
på kth har de gått över till A,B,C,D,E,F,Fx men mycket möjligt att någon utbildning fortfarande använder sig av det gamla betygssystemet.
Det jag blir heeelt förvirrad över hur det kan vara så skillnad i antagningspoäng från 19 till 900!! :O och hur räknar man fram sitt snittbetyg?
Fuckin' OG! Shiznahmutherfukk!

2013-04-06 15:11
Bara sök och hoppas på det bästa? :D
 

2013-04-06 15:28
jag kommer att förhoppningsvis söka till nästa termin men funderar bara på hur antagningssystemet fungerar. Vill veta om det är värt att läsa upp lite betyg nu eller om jag helt enkelt bara ska läsa "senare del av civilingenjörsprogrammet" istället och sen bli garanterad en plats på master. hm.....
Fuckin' OG! Shiznahmutherfukk!