I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Bomberna i Boston

Övrigt - Blandat

   
Admin

2013-04-16 14:48

Bomberna i Boston

Vem/vilka ligger bakom? Det lär väl uppdagas snart och då blir förmodligen motivet klart också men spekulationerna är i full gång. Givetvis pekar många fingrar mot islamska terrorgrupper och tänker på exempelvis bomberna i London, Madrid eller på Bali. Men USA har ju haft sin beskärda del av inhemska terrorister som Timothy McVeigh och Unabombaren. För att inte tala om diverse PTSD-skadade f d militärer som flippat ut på hemmaplan.

En annan intressant aspekt är alla experter som uttalar sig om sprängdådet, speciellt experterna här i Sverige. Utan att någon vet vad för typ av bomber det rör sig om, hur de var konstruerade osv så har de fastslagit att det inte var några nybörjare som låg bakom. Hur kan de veta det? Det är väl inte direkt omöjligt att hitta recept på rätt kraftfulla bomber på nätet. Två bomber detonerade ju inte ens vilket iofs inte behöver tyda på att det var amatörmässigt men att fastslå att det är experter som ligger bakom redan nu känns inte särskilt trovärdigt. Baserat på bilderna så ser inte detonationerna särskilt stora ut heller men fick stor effekt i och med att de exploderade i ett område där väldigt många människor samlats på en väldigt liten yta. Å andra sidan är jag inte direkt expert på vad som räknas som "stor detonation", så jag kan ju ha fel.

The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?