I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Våga vända på "sanningar"

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2007-06-08 23:17

Våga vända på "sanningar"

Varför säger du "glöm bort religionen"?

För att den inte är bra för er. För att den organiserade religionen ska lyckas måste den göra så att folk tror att den behöver den. För att människorska börja tro på något annat måste de först förlora tron på sig själva. Därför blir den organiserade religionens första uppgift att få er att förlora tron på er själva. Den andra uppgiften blir att få er att se att den sitter inne på svar ni inte har. Och den tredje och viktigaste uppgiften är att få er att acceptera alla dessa svar utan att ifrågasätta dem.

Om man ifrågasätter så börjar man tänka!

Om man börjar att tänka så börjar man att gå tillbaka till den inre källan.

Religionen vill inte att ni ska göra det eftersom det är troligt att ni då kommer fram till ett svar som skiljer sig från det den lagt fram. Därför måste religionen få er att tvivla på er själva; måste få er att tvivla på er egen frmåga att tänka klart.



Problemet med religionen är att den ofta slår tillbaka mot den - för om ni inte kan acceptera era egna tankar utan tvivel, hur ska ni då kunna låta bli att tvivla på de nya idéer om Gud som religionen har gett er?



Ge mig gärna era tankar
Oavsett vad ni tror.

Här gäller det inte att vara fördömmande utan öppen för nya frågeställningar trots att det kanske går emot vad folk under lång tid ansett vara rätt.

Är det rätt för dig?

Våga vända på "sanningen"!

//My Dewolistic Mind-
Only one of a kind