I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Intensivaste smärtan?

Övrigt - Vardagsfilosofi

   

2011-09-30 06:47

Intensivaste smärtan?

Vilken är den värsta intensiva fysiska smärtan en männikska kan uppleva?

Såg ett avsnitt av House för längesedan när en patient fick någon parasit/svamp som attackerade smärtcentat i hjärnan så att patienten kände alla smärta man möjligtvis kan känna på högsta nivå, samtidigt.

Finns det något medicinskt ord för det?

Har ni andra förslag? Pungbråck och dyl. kommer säkert komma upp men är mer intresserad av smärsta av ett mer, om man så vill, "exotiskt" slag.

Sorry, did you say something?
I couldn't hear you over the sound of my own awesomness...
Toastare

2011-09-30 09:05
House är science-fiction
www.twitter.com/jimmypistol232
Rappare

2011-09-30 10:11
Säkert någon typ av tortyr.
 Allt har nåt positivt och negativt i sig som en atom

2011-09-30 16:10
Walking the street of dreams
Poet

2011-09-30 20:07
Fan vad hemskt. Kommer ihåg en tjej på mitt gamla jobb som berättade att hon hade sånna hemska migränattacker som barn. Och att det styrdes henne liv helt och hållet typ. Hon kunde inte äta vid vissa tidpunkter, hon kunde inte utsättas för vissa sorters ljus. Som barn fann hon endast lindring genom att dunka sitt huvud lite lätt mot ett kallt underlag. Helt sjukt :S

Hoppas de finner bot mot det.
At the gates of Eternity...
Poet

2011-09-30 20:09
Nu när jag läste Naizo's Wiki länk, så fann jag detta.


Hortons huvudvärk har i vissa texter blivit beskriven som det svåraste smärttillståndet som en människa kan uppleva.


Think you have your answer there
At the gates of Eternity...

2011-10-02 22:03
En "exotisk" form av smärta är annars s.k. fantomsmärtor. Det drabbar vissa människor som tvingats till amputation av en kroppsdel. De nervtrådar som tidigare gick till den amputerade kroppsdelen signalerar till hjärnan att någonting har klippts av/skadats, således får man känslan av att man har svinont i t.ex. höger arm (fast man inte har någon högerarm).
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-10-03 11:15
mästerkatten
Fast de går ofta att bota.
Don't!

2011-10-03 15:02
finns ju folk som tar livet av sig pga hortons huvudvärk, jag menar bara migrän kan vara nog för att ge en människa panik, så vafan.


Annars hörde jag något om att slipa ner tänderna till nervtrådarna
"Jag var också rap när jag var fjorton år man."

2011-10-03 15:33
Tortyr finns det ju oändliga former av, tror faktiskt man kan nå "maximal smärta" genom någon form av tortyr. Det borde egentligen göras en lista med typ topp 5, och även olika typer av smärta.

T ex: brännande smärta, svidande smärta (?), smärta från kontakt (typ slag) osv osv.

Det hade jag iaf varit intresserad av att läsa, även om exempelkategorierna i det här fallet var rätt usla.

Det sägs ju f ö att sträckbänken inte var en bra metod för att ta redo på pålitlig information för att offret upplevde för mycket smärta.

2011-10-04 02:19
Att dra lilltån i en hög dörrlist får mig att gråta än idag. Fyfan, vad ont det gör asså.
Rappare

2011-10-04 08:42
Haha @state ja eller i soffben eller bordsben, minst lika ont varje gång.
Tears of Liquor EP
https://soundcloud.com/nicoelrico/sets/tears-of-liquor-ep

2011-10-04 14:36
föda barn..kanske..
Ja, jag är dum i huvudet och har inget vettigt att komma med.

2011-10-04 16:52
För oss män är ju definitivt pungen det värsta smärtområdet. Det är inte bara fysiskt känsligt utan även väldigt mentalt. Det gör tamigfan ont att se någon annan råka ut för det - även om det bara är nåt man ser på film. Det räcker med att titta på den här så säljer jag med glädje ut både vänner och familj:

Walking the street of dreams
Moderator

2011-10-11 11:24
Naizo

Eller den här:
Nu när whoa till slut ska lägga ned kan det vara dags att sammanfatta allt jag har lärt mig här genom åren: WORD! på Misery_chick

2011-10-11 14:05
Jag tror att ni är inne på nåt med fantomsmärtan, psyket kan projicera så mycket mer än vad det fysiska kan ta. se till psykoser där folk tar livet av sig. En psykisk smärta är nog den mest intensiva som en människa kan uppleva. Skulle för övrigt gissa på att hortons huvudvärk uppkommer i en psykisk långvarig stress eller liknande och alltså i botten är något du förorsakar dig själv och inte "drabbas av". just sayin'..
det e bara att vända ryggen till o avlägsna sig..

2011-10-12 00:30
När en pinne (ca 5 cm i omkrets) träffade mig hårt i ögat så penetrerades min hornhinna av den vassa delen med 50 %. Jag kan inte längre minnas smärtan (alltså exakt hur det kändes) men jag försökte vid tillfället beskriva den för min dåvarande och liknade den då med att få en kökskniv intryckt i ögat. Anyways, kroppen frigör endorfiner vid extrem smärta och jag var ganska så hög på dem under den första månaden. Toppar och dalar som sagt.

Vad som är extrem smärta och vad som gör riktigt ont är svårt att fastställa då vi alla har vår egna smärttröskel som avgör det (och den kan ändras beroende på ditt övriga hälsotillstånd). Men sedan finns det vissa saker som faktiskt gör sjukt ont - för alla.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-10-12 04:15
Jag har blivit knivhuggen och knivskuren och skulle kunna säga att det är den mest extrema smärta jag känt, men jag har nyligen tatuerat revbenen och tyckte då att det i sina stunder var outhärdligt. man kan inte jämföra smärtor, då den är övergående, "toppar och dalar", slutligen går den över. förträngd. psyket bestämmer inställningen, likt "det gör inte ont förrän du ser att det blöder". Självklart kan alla oavsett smärttröskel drabbas eller åsamkas en sådan smärta som alltid gör extremt ont. men inställningen är också en faktor i det. som att bli skjuten med en sk. ketschuppatron, som paintball fast till hagel. det gör ont, det blir rött, du tror att du är skjuten och känner därför en större smärta. vet du om att detta är fake så hade du inte känt samma smärta.
det e bara att vända ryggen till o avlägsna sig..

2011-10-12 22:07
-ASP-

Är det du skriver på något vis riktat till moi då du använder dig av "mina" ord? Jag förstår inte. :P

Men jag uppmuntrar dig till att prova att trycka lite på ditt öga och se hur det känns - tänk då hur det skulle kännas att få en kniv där. En hornhinneskada räknas som en av de värsta sakerna man kan uppleva. Det sa ögonspecialisten (kirurgen) som behandlade mig för min skada samt andra ögonläkare som jag kom i kontakt med under den perioden. Ögonen är jättekänsliga för tryck och att få ett 50 % jack genom alla lagren (hornhinnan) medför inte någon vanlig smärta precis. Thank God, för linsen man sätter in under läkningsprocessen.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-10-12 23:52
Apropå ögon hade jag en, kanske inte intensiv, men likväl smärtsam upplevelse då en spyfluga flög in och fastnade under mitt ögonlock. Mer obehagligt än smärtsamt dock.
Walking the street of dreams

2011-10-13 11:37
Naizo: Samma hände mig, fick en reva på hornhinnan så fick droppa i något pencillin i ögat... Var så in i helvetes jävla obehagligt... Sved som tusan.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-10-13 16:13
La_Latina

Bara allmän diskussion. :) bemöter blandat, inget riktat eller kritiskt. spekulationer och funderingar.
det e bara att vända ryggen till o avlägsna sig..
Moderator

2011-10-13 21:27
hmm, alla smärtor är så olika. En av de värsta jag upplevt var för ca 5 år sedan i vemdalen när jag åkte snowboard i skogen, helt plötsligt kör jag på något gupp i hög fart så att jag flyger liggande i luften med ryggen mot marken och landar på en sten med röven så det tar tvärstopp, fick en rätt kraftig bristning i muskeln i ena skinkan och kunde inte gå riktigt på några veckor. Tacka gud för att jag inte träffade svanskotan.

Hade mellan 8-14 års ålder migrän i perioder, ibland kunde jag ha 3 gånger i veckan under 1 månads tid. Låg och skrek och grinade och det slutade aldrig förns jag hade somnat, vilket kunde att ett bra tag ibland. Vid de värsta anfallen spydde jag också.
Var på många läkarbesök och fick prova massa olika mediciner men inget hjälpte märkvärt.
Nu har jag haft migrän typ 2 gånger de senaste 5 åren.
Fyfan för den smärtan.
//TW

2011-10-13 21:57
Öroninflammation tjit vad ont. Så ont att det lindrar att banka huvudet i väggen. Tjit.

Fast eld måste väl göra mest ont. Det gör ju helt sanslöst ont. Eld alltså
http://soundcloud.com/80scrackpolo

2011-10-15 18:26
Yes, så vitt jag med är "cluster headache" a.k.a "Suicide headache" eller "hortons" det mest smärtsamma man har "mätt"..
Your "best"!? Losers always whine about their best.
Winners go home and fuck the prom queen.

2011-10-15 18:28
Vid smärtattacker kan svimning förekomma pga, smärtchock. Graden av smärta som upplevs under ett anfall är påfallande större än andra huvudvärksanfall (såsom till exempel migrän) och kan väcka en person från djup sömn. Huvudvärken har kallats även "suicide headache" (självmordshuvudvärk) på grund av den rent olidliga smärtan den drabbade upplever och för att det finns fall då detta drivit personen ifråga till att begå självmord. Kvinnliga patienter har beskrivit smärtan som mycket svårare än den vid en förlossning . Hortons huvudvärk har i vissa texter blivit beskriven som det svåraste smärttillståndet som en människa kan uppleva.
Your "best"!? Losers always whine about their best.
Winners go home and fuck the prom queen.
Producent

2011-10-25 15:58
min kompis mamma hade fel på något närvsystem lr liknande, så det var någon närv som ibland kom i kläm vid käkbenet, läkarna sa till hänne att det var den värsta smärtan man kan uppleva, helt sjukt

för ett år sedan drabbades jag själv av att en disc mellan ryggkotorna uppe vid nacken, pressades ut på ngt sätt, det var den värsta smärtan jag ens kan föreställa mig, jag ville seriöst skuta mig själv och hade antagligen gjort det om jag höll i en pistol, jag låg i min säng och om jag vred på huvudet en millimeter lr rörde mig minsta lilla, så kom det en brutal våg med smärta som varade ganska länge, under den tiden med smärtan viste jag kanappt vart jag var jag höll på att svimma/spy och min kropp la sig automatiskt i fosterställning, det var helt sjukt,
life's a biiatch and then you decide, To do something about it, shit'll only drive you crazy if you allow it

2011-10-29 10:55
Kom att tänka på när jag såg osthyveln, satt på ett "hem" en gång med en gammal jonkare som dom hade hyvlat på underarmarna med en osthyvel för att han hade en gammal obetald skuld. Världens längsta mening. Men det måste va förjävligt verkligen. Skulle fan spy bara av att se det.

Ursäkta dålig svenska.
Efter drift kommer solsken. (Snackar inte bilar)..................

2011-10-29 10:57
Har migrän och det är ju förjävligt men knappast det värsta som finns. Har gått igenom avtändningar på benso, sub, horse osv. och det är de värsta jag vart med om. Sen är det nog inte det värsta som finns med helt klart förjävligt iaf.
Efter drift kommer solsken. (Snackar inte bilar)..................

2011-12-29 18:04
Jag hade nått i örat.
Kan ha varit öroninflammation läkaren kunde inte kolla för det var uppsvullnat.
Jag kunde inte sova på 3 nätter men knappast det värsta som finns.
I got an idea so smart my head would explode if I even began to know what I was talking about" -Peter Griffin

2012-02-03 19:11
Värsta smärtan: Det måste nog vara rotfyllning. Fy satan. Först borras tanden upp. Sen sätts en plastduk över käken med ett hål ner i tanden. Sen sticks filar ner i tanden...

Jag behöver inte säga mer.

Sen så har jag ibland drabbats av sendrag i vaden då och då. Gör jävligt ont med, men knappast så ont som det här måste göra. Inget för den känslige åskådaren. Även om jag har sett värre videor så måste jag säga att detta berörde mig starkt.

Få mina freebeats före whoa får dem! http://subscribe.m4um.net
Om ni addar min msn och jag nekar, så kan det bero på att jag av misstag stänger fel fönster. På't igen. :)

2012-02-20 23:43
Vinkelsslipsprut/svetsloppor/skärbrännarslagg i näsborrar öron och mun är det obehagligaste jag vet. Ögon är ingen höjdare heller, men det är inte i närheten av ovanstående.
Poet

2012-02-21 16:55
jobro, den där filmen var nog den värsta smärtan ever...
Utdragen och oundviklig.
Jag har ätit pannkaka!

2012-03-08 22:03
Mensvärk punkt slut
FUN LIGHT!!<br>
Rappare

2012-03-16 20:47
den intensivaste smärtan jag varit med om var mina 3 genital piercingar. en deep shaft apadravya, en shaft apadravya och en ampallang som snart ska tas bort och jag ska göra en klassisk apadravya istället.
Sampa - Förgöraren

2012-03-16 22:38
Ja, könsstympning begriper jag mig inte på.
Intressepenisen hårdnar!
Rappare

2012-03-17 13:10
haha vad snackar du om?? det är inte könsstympning.
Sampa - Förgöraren

2012-03-17 17:01
Semi-könsstympning.
Intressepenisen hårdnar!

2012-03-17 23:57
Grejen med hyenorna som äter djuret är väl att det är just oundvikligt. Oavsett hur ont det gör så tror jag det värsta ligger i det psykiska, insikten om hur situationen ser ut.

2012-03-27 00:00
Jag har hört att smärta inte bara sitter i känseln utan även är psykologisk, vilket då även skulle innebära att beroende på psyket som personer har så upplever dom samma smärta på olika sätt. Därav kan man ju inte säga vilken sorts smärta som är värst eftersom smärttröskeln är beroende av personens psyke :)
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2012-03-27 16:18
jobro P40

Rotfyllning är en ganska bra kandidat, dock är ju grejen med det att delar av/hela nervsystemet i tandens pulpa ofta redan är dött när tanden är så illa angripen att den måste rotfyllas.
Appropå tänder lär ryssarna ha haft ett enkelt men effektivt sätt att tortera ur afghanska motståndskämpar information under kriget i Afghanistan: man bände upp munnen på dem och fixerade käkarna, sedan filade man ner tänderna med en vanlig bågfil.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2012-03-27 19:02
smärta är väl helt psykologisk...? fungerar väl som ett varningssystem på att något är på väg att gå sönder...
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain

2012-03-28 20:12
När man säger att smärta är psykologisk menar man att smärta inte är en fysisk känsla, som t.ex. tryck, doft och hörsel. Det betyder däremot inte att smärtan är mindre reell för det, eller att psykisk påfrestning innebär större smärta än en bågfil i munnen eller en klämd pung.

2012-03-28 22:08
Nä jag syftade mer på att vi med tankarna kan bestämma oss för att smärtan antingen är outhärdlig eller bestämma oss för att acceptera den. Vad vi bestämmer oss för avgör då till vilken grad vi har ont, eftersom det är tankarna kring smärtan som avgör om vi lider av den eller inte.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Hangaround

2012-04-02 14:54
Gammal skrev:
föda barn..kanske..


Kanske?!
 

2013-01-07 18:53
Bli flådd.
 

2013-01-17 20:15
Föda barn är helt klart värst! Inte långt efter kommer att fixera käken efter att ha brutit den. Fy fan för den smärtan!
Ta mig inte seriöst
Jag är inte på riktigt

2013-02-07 12:34
Kvinnliga patienter har beskrivit smärtan som mycket svårare än den vid en förlossning .


Jag står kvar vid Hortons!
Rekomenderar "Clusterheads" dokumentären..
Your "best"!? Losers always whine about their best.
Winners go home and fuck the prom queen.

2013-02-07 12:39
Pratar om intensivaste smärtan och föda barn och fixera käken efter brytning? What?

2013-02-09 11:46
Enligt vissa forskare är det 160 gånger värre att få en pungspark än att föda ett barn.
Har hör att vissa har dött av enbart smärtan av en pungspark men vet dock inte om detta är sant.
I got an idea so smart my head would explode if I even began to know what I was talking about" -Peter Griffin

2013-02-09 16:10
Samii P25 jag googlade de där konstiga piercing namnen du hade... varför vill man dra en pinne rakt igenom sin penis?
42 muskler för att göra en sur min medan det bara krävs 4 stycken för att sträcka ut armen och nita idioten...