I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Aftonbladet.se // Åtalas för att ha rappat om polisen. Ny Attack

Övrigt - Webbsidor

   

2007-01-24 12:24

Aftonbladet.se // Åtalas för att ha rappat om polisen. Ny Attack

När polisen kom för att bevaka konserten på Rotrocken i Landskrona möttes de av hånskratt. På scen stod rap-duon Emilush & Caustic och sjöng ”alla i Landskrona hatar polisen”. Nu åtalas gruppen för föragelseväckande beteende.

”Vi ska starta krig mot grisarna” fortsatte textraden som poliserna möttes av när de kom till Teaterparken i Landskrona. Då började publiken jubla och peka finger åt de två uniformerade poliserna.
  Då fick poliserna nog och anmälde den 22-årige Alexander Nodbring och 19-årige Enil Göransson från rapduon Emilush & Caustic för förargelseväckande beteende.
  – Vi visste inte att polisen var där. Det var först efter uppträdandet som vi såg det, säger Alexander Nodbring till Helsingborgs Dagblad och förnekar att de försökt att hetsa upp stämningen.

Liknande fall

Rapparen Ken, häcklade både polis och kungahus vid en spelning på Vattenfestivalen i Stockholm 1999, där han bland annat uppmande publiken att ”åka till slottet och vålta prinsessan Madeleine”. Händelsen blev polisanmäld men åklagaren lade ner förundersökningen.


Läken: http://www.aftonbladet.se/vss/helsingborg/story/0,2789,983767,00.html