I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Advance Patrol och Max Peezay i åtal mot Pirate Bay

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2008-04-01 23:29

Advance Patrol och Max Peezay i åtal mot Pirate Bay

http://www.idg.se/polopoly_fs/1.143041!stamningsansokanpb.pdf

läste stämningsansökan för åtalet mot pirate bay. bland de skivor som finns med som de ifpi och antipiratbyrån kräver skadestånd för finns bl.a. AP och Max Peezay.

Med tanke på vilken typ av artister de är och vad deras låtar handlar om känns det ju lite konstigt. Det jag undrar är:

- Känner de till detta?
- Blev de tillfrågade innan?
- Är de för att stämma pirate bay?
- Om inte, vad säger de om att deras skivbolag och dess branschorganisation använder deras namn och musik i en rättegång av den här storleken? (det här målet kommer, kan man ju anta, få uppmärksamhet i hela världen långt större än typ ens Kent, som också var med i åtalet, har.)
- Piratbyrån skriver att belopp som målsäganden kräver pirate bay på är på typ 600 000 per album. får AP och Max Peezay nån del av dessa pengar?

för er som inte orkar läsa åtalet, i grova drag är det: brottet är medhjälp till upphovsrättsbrott, bevisningen är att man har kunnat ladda ner ett antal skivor och filmer (däribland APs och Peezays men även t.ex. Thåström), samt mailkonversationer, domänregistreringsdokument, samt banktransaktioner för reklamintäkter på sidan (något som läggs hyfsat stor vikt för, alltså i att TPB fått in pengar på sidan och inte drivit den helt ideellt typ).