I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

AFC är tillbaka!

Svensk Hiphop - Allmänt

   

2009-04-02 23:13

AFC är tillbaka!

I ren allmänintresse...

De spelade in sin första låt 1991. Det är nu bekräftat att tvillingarna Ramo och Thabo i AFC gör återkomst inom den svenska hiphopen.
2006 släppte AFC "Varje dag e löning" på deras eget nystartade skivbolag Slangin' Records.
"Medlemskort" blev hit-varning på NRJ, men "5 för 5" blev bannad från TV och videon till "Daglig basis" blev försenad vilket ledde till att
plattan aldrig fick den chans den förtjänade.

Efter detta tappade de sugen för musiken, speciellt då nedladdningen gjort det så kostsamt att släppa skivor.
2008 skrev de låtar åt ett par av sveriges största artister och nu 2009 har de fått tilbaka glöden och jobbar på nya låtar på både svenska och engelska.

Två plattor kommer släppas innan året är slut. En på svenska och en på engelska. Låtarna på svenska produceras för tillfället exlusivt av Astma & Rocwell och en singel kommer släppas innan sommaren. Plattan kommer dock i höst.

Den engelska plattan kommer också i höst också men du kan höra första streetsingeln fredag 3/4 i En kärleksattack på svensk hiphop, 93,8 fm i Stockholm eller genom banner här på Whoa klockan 15.00.

Låten heter "Git Sumthin" och är producerad av DJ Large och sägs vara en äkta hiphoplåt med streetkänsla där AFC visar prov på sina engelska skills.

Klockan 16 fredag 3/4 läggs låten också upp på min blogg http://blog.mtv.se/ametist

Cheers!

Ametist - http://www.ametistazordegan.com