I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Veckans MP3] Max Peezay - Ska d va ska d va

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2009-04-30 08:06

[Veckans MP3] Max Peezay - Ska d va ska d va

Från Whoa-bloggen

Max Peezay, även känd som Tom Piha i hiphopgruppen Fjärde Världen, släppte solodebuten Discokommittén i slutet av 2006 och lämnade i samband med det ett starkt avtryck på den svenska musikscenen. Inspirerad av den då blomstrande, engelska grimescenen, använde sig rapparen av en elektronisk ljudbild och ett högre tempo som under de efterföljande tre åren hunnit bli mer regel än undantag inom den moderna hiphopen.

Imorgon släpps uppföljaren till Discokommittén, titulerad Boven i dramat (1 maj i butik, 6 maj på iTunes). Albumet är en naturlig utveckling av Max Peezays tidigare sound och är - enligt honom själv - “lite hårdare och lite råare, helt i linje med samhällsutvecklingen”. En annan skillnad är att artisten i samband med detta släpp även har arbetat nära med gatukonstnären Hop Louie som i sin tur skapat en rad konstverk som speglar skivans texter och känsla. Dessa illustrationer kommer lyssnaren/läsaren att kunna bläddra sig igenom i boken som CD-skivan säljs tillsammans med. Mycket kommer så klart även att kännas igen. Bland producenterna hittas ännu en gång technolegenden Cari Lekebusch, barndomsvännen Juuso Pikanen och den engelska grimescenen finns representerad genom några av de absolut största producenterna S.K.I.T.Z Beats och Maniac.

Självklart kommer man även att kunna se Max Peezay live i vår och sommar. I samarbete med Daniel Bzdusek och klubben All Out Dubstep ger sig rapparen nämligen ut på releaseturné inom en snar framtid.

Efter singeln Boven i dramat och Jag vet vad som e fel på myspace har det nu blivit dags för ytterligare ett smakprov från Max Peezays nya material. Veckans mp3, Ska d va ska d va, är producerad av S.K.I.T.Z Beats & Maniac och hämtad direkt från det kommande albumet Boven i dramat.

Mediaspelare och länk för nedladdning finns på Whoa-Bloggen (klicka här)

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!