I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Veckans MP3] Maqs - Jag e ingen killer

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2009-05-28 02:43

[Veckans MP3] Maqs - Jag e ingen killer

Natten mot torsdag, vilket innebär ny svensk hiphop på bloggen. Kolla in!

Från Whoa-bloggen:

Efter ny hiphopmusik från både väst, öst och norr har det denna torsdag blivit dags för oss att rikta blickarna söderut, och ytterligare en artist på den svenska hiphopscenen som förtjänar att uppmärksammas lite extra. Rapparen heter Maqs, är född 1987 och bor i en lite håla mellan Lund och Malmö i Skåne.

Maqs började med musiken runt 2004 mycket tack vare inspirationskällorna Öris & Ågren och deras projekt Ungdumshälsan. Tillsammans med polaren Ceder bildade han under denna tid gruppen Max & Ceder, som sedan starten hunnit ge ut tre stycken släpp. 2008 hookade han även upp med en annan lokal förmåga, Grizzly, vilket resulterade i gruppen SnickSnack och mixtapet Magnum Opus vol. 1 Mixtape.

I maj i år hörde vi Maqs på hans, Markes och Bobbos svenska tolkning av Biz Markies gamla klassiker Just A Friend, och mer musik håller på att spelas in. En uppföljare till Magnum Opus vol. 1 Mixtape samt en EP vid namn Bananas Ep är på gång från SnickSnack, och Maqs jobbar även för fullt på sin kommande soloplatta Mångfald.

Veckans mp3, Jag e ingen killer, är producerad av ryske XRT och hämtad direkt från Maqs kommande soloprojekt. Med låten vill han bland annat visa att man inte behöver vara någon “killer” för att syssla med svensk hiphop. Ett försök till att pusha folk att våga köra sin egen stil och det de trivs med, helt enkelt.

Mediaspelare och länk för nedladdning finns på Whoa-Bloggen (klicka här)

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!