I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Video] Behrang Miri - Ramallah

Svensk Hiphop - Audio & Video

   

2011-01-24 23:55

[Video] Behrang Miri - Ramallah



Ramallah är en låt som handlar om situationen i Palestina som man oftast inte får höra och läsa om. Mångsysslaren och rapparen Behrang Miri är en som länge varit engagarad inom just detta. Hans debutalbum Boken Om Vårt Liv nådde den svenska publiken 2009 och Ramallah är sista singelsläppet från plattan.

Videon är inspelad i Palestina under en turné i mars 2009 där Behrang Miri ingick för att uppmärksamma skivan Hip Hop For Gaza. Turnén gick ut på att utveckla hip hop scenen i Palestina och att hjälpa lokala grupper att utvecklas. Tillsammans med olika hip hop grupper med palestinsk bakgrund turnerade de i olika delar av palestina och ordnade workshops för barn och ungdomar där Behrang Miri arbetade med hip hop som ett pedagogiskt verktyg.

Låten är inspirerad av en traditionell och älskad folksång i Palestina och är till för att skapa opinion bland de som inte känner till situationen samt som ett verktyg för de som är insatta och som vill sprida information på ett annat sätt än de konventionella metoderna.





******************************************************************
WEBPAGE | FACEBOOK | MYSPACE | NETWORK | YOUTUBE