I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Whoa Netplay] Format – Full igen EP

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2011-05-06 23:10

[Whoa Netplay] Format – Full igen EP



Från Whoa-bloggen:

I februari i år släpptes singeln Nazipolis som exklusiv netplay här på Whoa med tillhörande video och remix-video. Nu är Format tillbaka igen med ett nytt exklusivt släpp.

Medan Nazipolis gick mer åt dans/klubb-hållet så präglas Full igen EP mer av ett traditionellt hiphopsound. RnB-känslan i Nazipolis (Swingtech-remix) känns igen i Tiden går där Manuels akustiska gitarr finns med och där sångerskan Keri Lee får mer utrymme med egenskriven vers och refräng. Textmässigt har samhällskritiken, speciellt mot polisen, bytts ut mot mer personliga reflektioner kring arbetssituation, alkohol och livet i allmänhet.

Mächy från DBS-kollektivet dyker upp i det några år gamla boogstänkande titelspåret som producerats av Ease och på Sista tiden kör Format verser som skrevs strax efter att Mat åt fars andra kassett Hybris hade släppts 1998. Även Formats beat på låten i fråga har ett decennium på nacken men fräschas upp med hjälp av saxofon från Maria Arnqvist (som är albumaktuell med sin duo Siri Karlsson på Flora&Fauna) och undergångskören med Storsien, Keri Lee och Elin Fredriksson.

EPn inleds med en version av Tiden går, i form av Tiden går fort, på en gammal Kryptonite-beat (Henry Bowers, Mina vänner, Poeter blir dom etc.) som mixats om av Dj Lo-kut.

Omslagsbilden är tagen av fotografen Erik Candray och följer samma tema som omslaget till Formats reggae-EP Barn av en förlorad tid från 2009.

FÖR LÅTLISTA OCH NEDLADDNING, GÅ IN PÅ WHOA-BLOGGEN HÄR

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!