I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Whoa Netplay] Futuretro - When Seasons Change

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2012-02-08 08:48

[Whoa Netplay] Futuretro - When Seasons ChangeFrån Whoa-bloggen:

Det var i slutet av 2009 som Jaeger och producenten Swingtech beslöt för att slå ihop sig under gruppnamnet Futuretro. Tidigare under året släppte de en fyraspårs- EP, då under rapparen Jaegers namn, men det var inte förrän de båda bildade gruppen som musikskapandet tog ordentlig fart. Futuretro är precis som namnet anspelar på, en blandning av det nya och gamla. Med ena foten i traditionell hiphop och den andra i Detroit funkiga, atmosfäriska och elektroniska toner vill de förmedla sin egna syn på hur hiphop ska låta.

Under den två år långa skapandeprocessen har skivan tagit en tydlig väg både i låtarnas sound och utförande. Istället för att klämma in så många gäster som möjligt ville gruppen snarare skala av och i slutändan blev det endast två gäster i form av sångaren James Gamba och The Ginger. Jaeger står uteslutande för rappen och Swingtech för produktionen. Skivan spelades in i ”Industrin”, studion ute i Västerort i Stockholm som under åren har huserat förmågor som gruppen Industrin, Mächy och Daltone för att nämna några.


FÖR LÅTLISTA OCH NEDLADDNING, GÅ IN PÅ WHOA-BLOGGEN HÄR

Relaterade länkar och information:
Hemsida: http://www.swinginhut.com
Kontakt: Futuretro på facebook
Bokning: [email protected]

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!