I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Audio] JaeWon - Long Live The King

Svensk Hiphop - Audio & Video

   

2012-02-23 20:36

[Audio] JaeWon - Long Live The King

JaeWon, eller Jimmy Skoog som han egentligen heter, är Norrtälje-rapparen som skivdebuterade 2008 med EP’n ”Some Kind Of Hero”. De fem låtarna, och framför allt det rockinfluerade titelspåret, fick mycket uppmärksamhet på internet och visade att JaeWon inte hade några planer på att följa de regler och normer som vanligtvis syns tydligt inom hiphop. Efter att ha skrivit och spelat in ett fullängdsalbum som aldrig fick se dagens ljus för samma skivbolag som släppte ”Some Kind Of Hero” bestämde sig JaeWon för att ta saken i egna händer och lämnade bolaget för att med stormsteg fortsätta den utveckling han redan påbörjat.

Under ett och ett halvt års tid har JaeWon och sångaren/låtskrivaren Peter Krafft (bl a känd som sångare i bandet Royal Modesty) tillsammans med en rad kända och okända producenter, skapat en äventyrlig ljudbild där JaeWon kan berätta sin historia. Texterna speglar alla sidor av JaeWon’s resa – från den drömmande pojke som i en svensk småstad försökte bryta mönstret och gå sin egen väg – till den fokuserade, hårt arbetande man han är idag.

Resultatet är ”Hometown Hero” – ett street-album där JaeWon satsar allt för att bevisa att han inte kommer ge vika för varken hinder eller motgångar. Konceptet bakom ”Hometown Hero” är inspirerat av superhjältarnas värld, en plats där JaeWon under åren funnit en trygghet som ofta saknats i det verkliga livet.

Första singeln ”Lionheart” släpptes i slutet av 2011 och fick mycket positiv kritik på såväl svenska som internationella bloggar och websidor (”Lionheart” var bl a en Breaking Feature på välkända hiphopsidan DJBooth.net). Med Pittburgh’s producentteam I.D Labs (bestående av E.Dan och Big Jerm, som bl a gjorde större delen av både Wiz Khalifa’s ”Rolling Papers” och även Mac Miller’s ”Blue Slide Park”) vid spakarna är JaeWon redo att släppa andra singeln ”Long Live The King”.

”Hometown Hero” släpps under våren 2012.

Gött mos på klubba!