I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Guldgruvan] K-Real - Realization (2003) & The Difference (2007)

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2012-03-25 23:01

[Guldgruvan] K-Real - Realization (2003) & The Difference (2007)Från Whoa-bloggen:

K-Real, eller Kirill, med rötter i Ryssland kanske inte är jättekänd för många ungdomar idag men var under tidigt 2000-tal mycket på tapeten. Undertecknad lät till exempel Stockholm 2 Malmoe med Profet rulla varm i bandaren på exempelvis Hultsfredsfestivalen 2003. Men redan 2000 hade K-Real släppt sin kassett SkoOl Of ThOught (har du denna release digitaliserad så maila gärna [email protected]) som producerades helt av Flyphonic och DJ Large och hade Kashal-Tee som gäst på Go Back. Kashal-Tee var också en del av kollektivet som K-Real tillhörde under mitten av 90-talet, nämligen Tru Skool Foundation där också Tony Infamous, Barcode Battler, Son Cleva TFE och Mr. Meana ingick.

Vi har i samband med denna Guldgruvan äran att få släppa dels Realization-skivan men också det sedan tidigare helt osläppta mixtapet The Difference, med gäster som bland andra Sam-E, Rico Won och Adam Tensta. Mycket nöje!


GÅ IN PÅ WHOA-BLOGGEN HÄR FÖR ATT LADDA HEM "REALIZATION" OCH "THE DIFFERENCE"Här följer en kortare intervju:

Vad kör K-Real idag?
- Jobbar för fullt med basementality.se som i dagsläget hjälper artister med att trycka deras släpp samt med marknadsföring och promotion. Numera är jag bosatt i Sydostasien där hiphopen tyvärr har en mycket mindre spridning så det har inte blivit så mycket arbete på mina egna projekt på ett tag även om Basementality har lyckats släppa ett och annat projekt varje år nu sedan vi grundade rörelsen år 2000. Critical har på sitt håll sett till att Basementality är ett namn som fortfarande har stor påverkan på den svenska hiphopscenen genom battlerörelsen. Double H som är en av grundarna släppte även han sitt debutalbum förra året. Det kommer att släppas fler mixtapes och tanken är att arbeta med välkända och mindre kända internationella artister som har anknytning till Sverige genom sin musik. Själv arbetar jag på mitt kommande släpp som jag även producerar själv. Efter Realization har det främst blivit jobb bakom spakarna och jag har lagt mer fokus på produktion samt grafisk design mer än själva rappen. Tanken är att kunna arbeta fram något som jag skapat helt på egen hand, från låtskrivande till själva tryckningen, så att jag kan ha fullständig kreativ kontroll. Det ska bli intressant och se om jag kommer att lyckas släppa detta inom ett år då jag lovat många att återkomma med nytt material mycket tidigare än så!

Hur kommer det sig att du inte släppt The Difference tidigare?
- Mixtapet består mest av material som spelades in vid sidan av olika projekt så det fanns aldrig någon röd tråd. Samtidigt vart det aldrig läge för att ge ut något halvdant utan att kunna backa projektet. Jag har bott utanför Sverige i nästan sju år så det är svårt att göra ett bra promotionjobb utan att kunna befinna sig på plats. Kvalitetsmässigt tycker jag dock att detta släpp speglar en utveckling i min musik och jag hoppas kunna släppa nytt material inom kort som fortsätter att tänja gränserna för vad som släpps inom scenen idag, utan att behöva kompromissa med kärnan. Artister släpper väldigt mycket material i dagsläget och det gäller att hitta en balans mellan den artistiska och kommersiella aspekten av vår konstform. Att inte få för mycket uppmärksamhet så att man bränner sig gentemot att glömmas bort då man inte släpper något alls.

Vilken skiva skulle du helst se i vårt Guldgruvan-arkiv?
- Medina – Rumble In Fiskayet. Det är enligt mig det bästa svenska släppet någonsin och jag är tacksam för att ha varit med och bidragit till detta nu klassiska projekt.

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!