I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2012-04-29 23:30

Wu-Tang!

Är just nu inne i en rätt djup Wu-Tang-period och undrar följande (för att förhoppningsvis få igång en diskussion):

Jag kan börja.

Vem är din favoritmedlem i Wu?

Står emellan RZA, Method Man och Inspectah Deck. RZA för hur hans förmåga att skapa kompletta, atmosfäriska skivor som ger ett helhets intryck, precis som om det vore en film eller någonting annat som har en linjär story. Det bästa exemplet är väl "Liquid Swords", där hans samplingar gör sig allra bäst enligt mig.

Method Man för hans odödliga flow, likt en surfare som flyger fram över en stor våg rappar Method Man på beatsen. Egentligen har han väl rätt keffa texter egentligen, men han kompenserar med sitt flow och attityd.

Inspectah Deck för sina sjukt jävla legendariska texter. Är nog medlemmen i Wu som droppat flest oförglömliga verser för mig. Ogillar i princip inte någonting han rappat, varav minst tre av hans verser tillhör mina "all time favourites".

Favoritskiva (jag räknar in diverse medlemmars soloplattor)?

Enter the Wu-Tang (36 Chambers) säger jag, även om det drar jävligt jämnt skägg emellan den och Wu-Tang Forever, en skiva som jag tycker får stå lite i skuggan av Enter the Wu, men som mer eller mindre håller samma höga kvalité. Samtliga medlemmar har även sagt att detta är deras bästa verk.

Favoritvers?

Tveklöst någon med "the Inspector". Drar till med hans inledning i "Triumph", även om hans inledning i "Protect Ya Neck" är hack i häl. Annars är Method Mans båda verser i "Shadowboxin'" sådana där verser jag kan lyssna på hur många gånger som helst i princip.

 
DJ

2012-04-30 19:16
Favoritmedlem:

GZA är egentligen den bästa MCn i gruppen. Men Ghostface får ändå min röst som favoritmedlem, då han fortsatt göra en hel radda bra album långt efter att de flesta andra i klanen blivit mycket mindre intressanta.

Favoritskiva:

Album: Enter The Wu-Tang. Andra favoriter: Liquid Swords, Iron Man, Supreme Clientele och Pretty Toney Album. Wu-Tang Forever är inte alls på samma nivå i min bok. Tolva: Protect Ya Neck/After The Laughter Comes Tears.

Favoritvers:

Oj, vad svårt att välja. Kan inte välja en.

2012-04-30 19:45
det Soul Survivor sa.

favoritvers är svårt.. just nu kanske Inspectah Deck's vers i låten C.R.E.A.M? problemet är väl att jag ändrar smak varje dag hehe :P
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Producent

2012-04-30 22:58
favoritmedlem i Wu?

Måste nog ändå svar RZA min favoritproducent genom tiderna och utan honom skulle inte Wu-Tang finnas.
Men RZA är inte min favorit m.c i gruppen.
Skulle förmodligen svara Method Man men Raekwon har det bästa solo albumet.

Favoritskiva

Only Built 4 Cuban Linx

Favoritvers?

Kan vara Inspektah Decks på Raekwons "Guillotine"Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2012-05-01 10:40
Under deras storhetstid sa var favoriterna Method Man och Ol'dirty Bastard. Method man har ju inte gjort nagot vidare bra album sedan dess och Ol'dirty ar som bekant inte med oss langre, sa Ghostface har tagit over platsen som "favoritmedlem". Han ar den enda som fortfarande gor riktigt bra album. OB4CL2 var visserligen ocksa fet men det kanns som om Rae inte kommer att kunna slappa en till skiva av den kalibern.

Mina favorit skivor ar Only built for Cuban linx och 36 Chambers. Av "Wu family" skivorna skulle jag formodligen ranka Shyheim - Manchild och Killah Priest - Heavy Mental hogst.

2012-05-01 11:31
De 2 bästa Wu skivorna är de 2 första (36 chambers & Wu-Tang Forever)

Och de bästa solo skivorna är Only built for Cuban linx & Liquid Swords men resten av de första solo skivorna är också tunga (Ghost, Method Man och Odb's).
 
Producent

2012-05-01 12:09
jag måste hålla med Soul Survivor om att GZA är den bästa mc'n i gruppen. Bäst texter, sedan har han kanske inte bäst flow & röst.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2012-05-02 14:45
36 Chambers, OB4CL, Killah är dock favoriten

2012-05-02 16:41
medlem:

big ghost. bäst stil, roligast slang, bästa soloplattorna. han har alltid varit min favorit och håller alltid en hög nivå.

skiva:

enter the wu-tang är alltid favoriten men sen kommer OB4CL och supreme clientele. iron man och liquid swords är klassiker också.

vers:

rae på C.R.E.A.M är en sån vers som jag älskade när jag precis upptäckt wu, det kanske blir den av nostalgiska skäl. sen finns det ju bättre verser..
Producent

2012-05-02 18:33
Bästa Medlem:
GZA. Genialiska texter och älskar hans delivery. Folk kan tycka att det är tråkigt och monotont, men jag tycker det lyfter fram hela hans karaktär ännu mer. Annars är Ghostface riktigt nära med.

Skiva:
Det står mellan Liquid Swords, 36th Chambers och OBFCL. Sen måste jag lyfta fram lite mer nyare grejer som Apollo Kids. Underskattad skiva i mitt tycke.

Vers:
Ghostface på Ice Cream eller GZA på Protect Ya Neck.
http://www.youtube.com/watch?v=6LxpYUTfHZA

2012-05-02 23:09
kan någon säga U-God ? Nähä,ok ..startade sjävl en tråd förra året där jag förklarade varför jag tycker THE W är deras bästa album, finns nog kvar..
Min favorit mc är nog ändå RZA,när han är pressad så lägger han dom hårdaste raderna,plus att han har en väldigt övertygande röst och vidrör en hel del olika topics i sian texter. Precis som KRS, Ras Kas och Chuck D är han en rappare man kan lära sig mycket av fast dock med en mer abstrakt tvist än de tidigare nämnda. .. Ghost & Rae har kanske bättre flow många ggr MEN och märk väl dom pratar på tok för mycket lokal Shaolin slang för att jag ska fatta mycket av det. "Cherry head heathens swob the moccasin money" eller "Throwin parties with pluto fine wino Mami Casino är exempel på hur det kan låta. Props till alla svenskar som tolkar såna rader helt rätt..
Sen finns det medlemmar som inte levererat lika mycket text som övriga och därför blivit mindre uppmärksammade, jag tycker t ex Masta Killa är en riktigt bra rimtekniker.


Hip-hop is still cool at a party. But to me, hip-hop has never been strictly a party; it is also there to elevate consciousness. -Saul Williams


2012-05-02 23:19
Bästa versen:
Hip-hop is still cool at a party. But to me, hip-hop has never been strictly a party; it is also there to elevate consciousness. -Saul Williams


2012-05-03 00:37
Åh fan. Roligt att så många svarade. Var rädd för att en grupp som "Wu-Tang" diskuterats till leda här på forumet men icke - Wu-Tang Forever!

Även om jag tycker att Liquid Swords är ett superbt album, så kan jag emellanåt tycka att GZA i grund och botten är en rätt så anonym rappare till sitt utförande. Visserligen är texterna oftast top notch, men oavsett hur bra dessa är känner jag att rapparen måste ha en stimulerande och intressant att lyssna till. Men ändock, en suverän rappare.

"To me it don't matter how dope you write or look, MCs without a voice should write a book" - Evidence of Dilated Peoples

Gällande Ghostface har han ett lite väl hetsigt flow för att jag skall kunna ta till mig honom till hundra. Dock, angående U-God som ILLINI_DUDE ovan mig nämnde måste jag säga att han titt som tätt droppat riktigt tunga verser. Speciellt i låtar som "Triumph" & "Da Mystery of Chessboxin'" tycker jag han blixtrar till rejält.
 

2012-05-03 00:40
Går det inte att redigera sina inlägg? Nåja. I alla fall, glömde nämna angående U-God att jag tycker att han tillsammans med Method Man har de två brutalaste rösterna i Wu.
 
DJ

2012-05-03 11:17
Vill bara förtydliga att jag tycker att GZA är best MC all round i Wu och inte bara att han har bäst texter. Jag älskar hans flow, röst och dialekt. Räcker med ett litet "too advanced, digi stance, make the CD enhance, I move with the speed and strength of ants" eller "run on the track like Jesse Owens, without any knowin'" för att jag ska få gåshud.

Anledningen att jag sa Ghost är bara att jag tycker han har mycket bättre smak i beats över tid och därför gör bättre låtar och album. Om GZA fortsatt göra plattor som Liquid Swords hade jag lätt haft honom som favoritmedlem. Men som det är nu är det det enda av hans album jag tycker är riktigt helgjutet, även om alla hans skivor har bra spår.

Ghost däremot har ett gäng album jag tycker jättemycket om i sin helhet eller iaf till typ 80%. Iron Man, Supreme Clientele, Pretty Toney Album, More Fish, Apollo Kids, 718 med Theodore... GZA är min favorit-MC i Wu, Ghost är min favoritartist i Wu för att han gör bäst musik enl mig. Bara en liten utvikning.

Peace.
DJ

2012-05-03 11:19

2012-05-03 16:43
När det gäller Gza får vi inte heller glömma Paper Plates, svarade någon i G-unit ens på den ? Hehe .."You still window shop for lyrics" & "I spray the flea unit with pesticide"
Sen att han behöver ett till bra album i sin diskografi förutom den 18 år gamla debutplattan är ett faktum ..subjektivt kanske, men hur många som diggar Wu Tang tycker egentligen att han gjort ett lika bra album som det första ? Naaahh..

U-God då, han har ju en fett tung röst och hade den parats med mer talang så hade han vart uppe där med Rae och snubbarna. Jag har faktiskt lyssnat igenom alla hans album med ett noggrannt öra och ibland tycker jag fan synd om honom för han verkar helt tondöv och fast i förskolerhymes rätt ofta, men på senaste albumet Dopium fick han typ till det hetl godkänt. Beatsen höll en rätt hög nivå bland annat
Hip-hop is still cool at a party. But to me, hip-hop has never been strictly a party; it is also there to elevate consciousness. -Saul Williams

Skivsamlare

2012-05-04 22:05
favorit:
GZA utan tvekan. Sån otrolig auktoritet i rösten. Förstår inte alls vad du pratar om PaulNewman. men men..smaken är olika

skiva:
Svårare att välja här..Liquid swords, Iron man, Only Built 4 Cuban Linx... är nog de jag gillar mest men klart att enter the wu-tang spelats sjukt mycket under åren. Tical är mästerlig, Return to the 36 Chambers: The Dirty Version är lite mer ojämn men självklart en klassiker.No said date förtjänas att nämnas och även Only Built 4 Cuban Linx... Pt. II. Har jag glömnt någon? Supreme Clientele är bra men tycker att beatsen är tråkiga. Överskattad skiva.

Ser fram emot mf doom&ghostface skiva. hoppas madlib proddar något..

vers:
Cappadonna på cold wars 

2012-05-04 22:06
Favorit i WU:

Ghostface: Bästa MC i WU och galet bra diskografi, bara feta plattor rakt igenom. Finns det någon annan solo MC som har släppt 8st riktigt bra album. Ghost har den högsta lägsta nivån av typ alla i gamet, även hans sämre låtar är helt ok. Sja bli intressant och se om han kan toppa sitt förra mästerverk "Apollo Kids".

ODB: Kan inget annat än att älska ODB, så jävla skön snubbe.

RZA: En av världens bästa producenter, beatsen på OB4CL är helt galna.

Favoritskiva:

Only Built 4 Cuban Linx.. Enligt mig världens bästa hiphop album.

36 Chambers Riktigt grym platta som var banbrytande för sin tid.

Andra bra är: Wu-forever, Supreme Clientele, Apollo Kidz (typ alla ghost skivor) och OB4CL2


Bara jag som inte är något fan av GZA? Tycker han har riktigt tråkigt flow.
How can hip-hop be dead when wu-tang is forever?
Skivsamlare

2012-05-04 22:10
winter warz ska det stå^^inte cold wars
 
Producent

2012-05-04 22:22
Är det någon som har koll på det album GZA gjorde med Muggs? Är den något att ha?
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.
Skivsamlare

2012-05-04 22:44
grandmasters? Har bara hört några spår därifrån men Advanced Pawns med RZA och ghost är rätt fet. Känns som en 7/10 skiva men som sagt, har inte hört hela
 
DJ

2012-05-04 23:13
Jag har Grandmasters 2LPn. Precis som alla GZA-album utom Liquid Swords är det rätt ojämnt enligt min åsikt. Har ett par riktiga bangers men också en del filler.
DJ

2012-05-04 23:14
Den här har jag nog lyssnat mest på från Grandmasters:

Skivsamlare

2012-05-04 23:53
De gamla rävarna här har redan hört detta men kanske är det någon som missat. Galet tunga wu-relaterade låtar. Ja shyheim låten är störtskön 

2012-05-08 18:58
I övrigt måste jag säga att jag inte kan annat än att tas till himlen flera gånger om av hur sanslöst brutalt Method Man hackar sönder beatet i sin vers på "Gravel Pit". En av få rappare som enligt min uppfattning blandar in skön humor (inte i Gravel Pit dock, men i andra låtar).

"Ha, holla cross from the land of the lost..."
 

2012-05-08 20:45
Mellan Inspectah Deck och Ghostface Killah.

2012-05-08 21:33
http://bigghostnahmean.blogspot.se/2011/07/tracklists-for-cuban-linx-pt-iii-god.html

Tror nog de flesta i den här tråden kan fniss lite instämmande åt den påstådda tracklisten för OBFCL3. Typisk hiphopnördhumor haha.
all 'bout the bluntrap

2012-05-08 21:48
Hahahah, det var en äkta Ghost & Rae tracklist !
Hip-hop is still cool at a party. But to me, hip-hop has never been strictly a party; it is also there to elevate consciousness. -Saul Williams

Producent

2012-05-09 16:25
Hahahaha!!
http://www.youtube.com/watch?v=6LxpYUTfHZA

2012-05-10 21:37
Vad tycker ni om RZAs solomaterial förresten? Har själv inte grävt ner i det, men funtar på att göra det i dagarna.