I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Politisk streetart i Malmö

Vår Hiphop - Graffiti

   

2011-01-10 14:35

Politisk streetart i Malmö

Hej! Har vid ett flertal tillfällen skådat en rad större (typ A4) stickers i Malmö centrum med politisk laddning, som alla verkar vara gjorda av samma person/crew. Det är ofta mer eller mindre tabubelagda ämnen som behandlats, och motiven brukar vara rätt grova.

En av dem hade texten "Mm... barnporr" och föreställde en karikatyr av en viss profet, tillsammans med ett litet barn. Under valet kritiserade man både Socialdemokraterna och Vänstern genom bilder där Mona Sahlin bar burka och Ohly hade terroristkläder. Nu senast dök det upp bilder på seriefiguren Rocky iklädd Nazi-kläder (efter skaparens drift med antisemitism) samt på de terrorister som greps i Danmark nyligen, med texten "Real Muslims".

Är det någon som vet vem/vilka som ligger bakom dessa och vad de kallar sig? Finns det möjligen någon obskyr hemsida eller blogg där alla bilder finns samlade? Och ni som bor i Malmö och själva sett dessa stickers, hur har ni tolkat dom?