I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Musikbyrån om sampling

Vår Hiphop - Producenter & DJs

   

2007-12-01 19:41

Musikbyrån om sampling

Gick ett program igår på musikbyrån som handlade om sampling. Kanske finns folk som tycker det är lite kul och vill kika, går i repris ikväll 23.45 och även imorgon och måndag tror jag. Eller så kan man kika via svts hemsida.
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=72501&a=985078

Musikbyrån botaniserar i samplingsdjungeln

Del 5 av 6. Musikbyrån botaniserar i samplingsdjungeln och testar om det stämmer att talanger lånar medans genier stjäl. Ända sen Moses hittade en stentavla där det stod "Du skall icke stjäla", så har musiker runt om i världen gjort sitt bästa för att bryta mot detta budord. Men det är inte stöld av hela låtar, utan lån av enstaka sekunder som är den största synden.

Samplingstekniken var livsviktig för hiphopens födelse och har i dag spritt sig till i princip all musik. Så pass skilda artister som M.I.A och Jens Lekman lyckas idag göra nyskapande musik av gamla ljud. Förutom nämda artister medverkar även Will.I.Am och Beastie Boys dessutom utmanade Musikbyrån svenske hip hop producenten Freddie Cruger att skapa en ny låt på en dag utifrån samplingar.

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.