I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Användaren är inte inloggad Vinne P35

Från Sweden / Sweden
Namn:
Sten Hård
Sysselsättning:
-
Civilstånd:
Håll dig borta!
Hemsida:
-
Medlem sedan:
2002-11-29
Senast inloggad:
2010-02-01 18:59
 
        

Senast skapade trådarHär var det tomt.

Senaste aktivitet i trådarCannabis
Hasch och marijuana kommer från hampväxten Cannabis Sativa, som odlas i stora delar av världen. I cannabis finns kemiska ämnen - cannabinoider - som framkallar berusning. De vanligaste formerna av cannabis är hasch och marijuana. Hasch är kåda från växtens blomma och marijuana är växtens torkade blomställningar och toppskott.


Ecstasy
Ecstasy är ett centralstimulerande preparat som liknar amfetamin och den hallucinogena produkten mescalin.

Ecstasy är oftast tabletter. När man har analyserat ecstasy i Sverige har det visat sig att ecstasytabletter (alltid så?)i själva verket är en blandning av amfetamin och olika varianter av ecstasy.
I början av 70-talet användes ecstasy i psykoterapi i USA. Efter några år började ungdomar använda det som festdrog. Ecstasy förbjöds i England 1977 och i USA 1985 på grund av mycket svåra biverkningar t ex rubbningar i hjärtrytmen, andningssvårigheter och krampanfall.

Effekten av en drog beror bland annat på hur mycket man tar av drogen, hur van man är vid den och hur man tar den. Effekten av ecstasy kan vara allt från ett svagt rus till akuta förgiftningssymptom och plötslig död.


LSD
LSD, meskalin, psilocybin och PCP är narkotika som kallas hallucinogener. De ger speciella effekter som liknar en del psykotiska fenomen. De förvrider sinnesintrycken och framkallar hallucinationer upplevelser som känns verkliga men inte är det.

Hallucinogener brukar delas in i två huvudgrupper:

Naturliga, från svampar och andra växter. De vanligaste är meskalin, från Peyote-kaktusen, och psilocybin från svampar.

Syntetiska, som är tillverkade i laboratorium. De vanligaste är LSD, DOM, MDA och PCP - som ofta kallas angel dust eller ängladamm.

LSD är små microtabletter eller små läskpappersbitar med tryckta motiv, ofta i starka färger. PCP är ett vattenlösligt, vitt pulver som är kemiskt framställt.

LSD och PCP får effekter redan i mycket små doser och kan leda till psykisk förvirring. Preparaten har kraftiga effekter på psyket. Det är riskabelt att experimentera med hallucinogena droger, framför allt om man har ett känsligt psyke. Hjärnan påverkas av LSD så att tanke- och uppfattningsförmågan förändras.


Amfetamin och kokain
Amfetamin tillverkas på kemisk väg, medan kokain framställs från kokabuskens blad.
Amfetamin är oftast tabletter eller kapslar, och kokain är ett pulver, men de kan också injiceras. Crack är en sorts kokain
Amfetamin och kokain påverkar hela centrala nervsystemet. Mindre doser kan ge känslor av ökad energi, vakenhet och medvetenhet. Hungerkänslorna kan försvinna och blodtrycket kan stiga. Dessutom kan hjärtat slå fortare och andningen bli snabbare. Kokainruset varar i upp till 40 minuter, medan amfetaminruset varar i flera timmar.


GHB
GHB betyder gammahydroxibutyrat eller gammahydroxismörsyra och förekommer naturligt i de flesta vävnader i kroppen.

GHB är från början ett narkosmedel med lugnande egenskaper. Det påverkar både sömn och vakenhet, och känslor som aggressivitet och sexualitet.

Det GHB som används för missbruk kan vara egentillverkat, köpt från annat land eller på Internet. GHB är en klar, lite simmig och luktfri vätska med salt smak. Den olagliga tillverkningen misslyckas ibland, och då får vätskan en stickande lukt och frän smak. Den kan då också vara frätande. De som missbrukar preparatet förvarar oftast GHB i PET-flaskor.


Flunitrazepam
Ångestdämpande och lugnande preparat som tillhör gruppen bensodiazepiner. Preparatet patenterades 1963 av Hoffman-La Roche och är narkotikaklassat.

Läkemedlet säljs idag under varunamnet Flunitrazepam Merck NM och Fluscand. Ett tidigare känt varunamn är Rohypnol, som även givit upphov till slangtermen roppe.

Missbruket av medlet har varit och är omfattande. Risk för tillvänjning föreligger.

Läkemedelsföretaget Roche har den 22 januari 2004 beslutat att sluta sälja Rohypnol i Sverige efter den senaste tidens många grova våldsbrott, där förövarna varit påverkade av medlet. Nu är dock anledningen till företagets beslut främst lönsamhetsskäl. Missbruket av läkemedlet kommer inte att påverkas mycket, eftersom man räknar med att 90 procent av det Rohypnol, som används av missbrukare kommer från den illegala marknaden.