I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Audio] Academics - “The Journal Vol. II” UTE NU!

Svensk Hiphop - Audio & Video

   
Redaktionschef

2009-02-17 12:26

[Audio] Academics - “The Journal Vol. II” UTE NU!Från Whoa-bloggen:

Feta hiphopbeats från Norrland förknippas idag främst med namn som Flyphonic och Soul Supreme. Det ska dock mycket till om inte också den 19-årige producenten Academics nämns i dessa sammanhang innan årets slut.

Influerad av Motown och Jay Dee är Umeåbon nu redo att sätta sin stad på musikkartan på samma sätt som Dilla gjorde med Detroit i början av 2000-talet. Med en ljudbild bestående av såväl soul och funk som elektroniska melodier och jazziga loopar, har Academics skapat ett fräscht och fururistiskt sound nära besläktat med grupper som Up Hygh och Hearin’ Aid.

I samarbete med Whoa släpps nu hans nya album, The Journal Vol. II, för gratis nedladdning. Academics, som nyligen blev en del av labeln Random Bastards (Trainspotters m.fl.), har producerat, mixat och mastrat samtliga 15 spår och hörs även på sång och rap. Med sig har han dessutom ett brett spektrum av gäster med rötterna i allt från Västerbottens glesbygd till Brooklyn i New York, som tillsammans bidrar till en upplevelse sent att glömma.

FÖR LÅTLISTA OCH NEDLADDNING, GÅ IN PÅ WHOA-BLOGGEN HÄR

Oracle aka HipHop-Oraklet | Whoa-Crew 2000-2013|
I januari 2014 lägger vi ned Whoa. Tack för de här åren!