I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Kojima production: Next. "5"?

Hobby & Fritid - Konsol & PC-Spel

   
Admin

2009-05-18 09:55

Kojima production: Next. "5"?

Länk till http://www.konami.jp/kojima_pro/next/?ref=koji_pro_e

Metal Gear Solid 5? Det är väl vad alla ska tro, men vad ska man tro om det egentligen? Även om det förvisso var viss humor förra gången med ipod-spelet (som såg helt värdelöst ut), som de själva knappt verkade ta på allvar, men som fick spekulationerna att dra igång om det kunde röra sig om en box-version av MGS4.

Spekulationerna lär väl inte bli mindre den här gången. MGS5, exklusivt för 360? Nä. Nån form av Substance-version? Kanske. 5-S?

Tror dock snarare det rör sig om ett nytt spel. Frågan är om det är ett MGS-spel över huvud taget. Så nära inpå MGS4 dessutom. Kan lika gärna röra sig om nåt helt annat spel. Nåt ninjaspel, nummer fem i serien? Särskilt som man inte vet hur mycket Kojima ska vara med i ett nytt MGS-spel. Han är ju färdig med serien men har öppnat dörren på nytt innan den ens hann gå igen.

Vad vill man ha? De flesta vill väl antagligen ha en Raiden-historia. Och visst vore det grymt. Hur blev mesiga Raiden balla Raiden (om än med emotendenser)? Eller tiden innan MGS2, om Raidens efter tiden som barnsoldat. Det är där de flesta obesvarade frågorna finns idag. Där och kring Ocelot, särskilt under tiden mellan MGS3 och MGS1. Vad hände med "Adam"? MGS-världen ger utrymme för många intressanta historier och eftersom MGS3 var den bästa i serien vet man att potentialen finns.

Får väl se på fredag.

The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?