I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Dreamcast på lcd tv? Hjälp!

Hobby & Fritid - Konsol & PC-Spel

   

2009-09-19 15:18

Dreamcast på lcd tv? Hjälp!

Har ett litet problem. Har nyligen skaffat en dreamcast. Och det följde med en helt vanlig scart kabel. Så jag kopplar in den i min lcd tv. Får bara ljud och ingen bild... Provade dreamcasten på en "vanlig" tjock tv. Funkar perfekt... Så maskinen funkar.

Och efter lite nöd googlande så har jag fattat att jag inte är den enda med det här problemet. Och att det ska gå och lösa om jag har en VGA(data skärms kabel?) ingång på min tv. och köper en sån här:

Länk till http://spelfyndet.se/lib/details.php?action=showdetails&&prod_id=6622
Länk till http://spelfyndet.se/lib/details.php?action=showdetails&&prod_id=3658

Men nu har jag inte en VGA ingång på min tv. Men det går att sätta in en VGA kabel i en ingång som heter "RGB (Pc input)" eller något liknande. Är det någon som möjlig vis som har provat det här? och fått det att funka?

Annars så läste jag här: Länk till http://en.wikipedia.org/wiki/Dreamcast_VGA

"It is possible to convert the VGA output of the Dreamcast to HDMI via a VGA to HDMI converter, allowing the Dreamcast to connect with HDTVs lacking a VGA port."


För jag har HDMI ingång... Men då behöver jag en vga omvandlare som jag kopplar till en HDMI adapter in i tv'n. Skit enkelt.... och dyrare än vad maskinen med spel var... hahah...

Så någon som har något tips eller haft samma problem? Är grymt tacksam om det här går att fixa :)

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.