I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[PS3] Confirmed, Sony hatar pengar

Hobby & Fritid - Konsol & PC-Spel

   

2010-11-21 13:40

[PS3] Confirmed, Sony hatar pengar

Någon annan här som har reggat PSN account på amerikanska Playstation Store och köper grejer där ibland? Det verkar som att man inte kan göra det längre. Sony vill inte ha mina pengar.

Det har gått hur bra som helst för mig att handla där med mitt svenska Visa kort i flera år. Men nu har de tydligen blockat alla utländska kreditkort permanent. Med andra ord, man kan inte längre köpa saker från amerikanska PSN store om man inte bor i USA eller köper sånt där voucher kort för 50kr mer än vad det kostar från ebay eller whatever.

Sökt runt lite på internet och har inte hittat något officiellt svar men det verkar som att flertalet icke-amerikaner har stött på det här problemet.

Så ja, istället för att Sony tar och fixar internationella Playstation stores så att de inte är helt värdelösa i jämförelse med US PS Store, så gör de istället så mindre människor kan handla där.

/rant

Är det någon annan här som testat köpa nåt där på senaste utan att de funkat?

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
Rappare

2010-11-24 22:44
Vad jag förstått har det aldrig gått, men har du kunnat tidigare är det la så.
Det jag undrar är väl vad det är du ska ha på amerikanska PSN som inte finns på svenska..?

2010-11-24 22:52
Jag vet inte hur det är nu men för ett år sedan så fanns det betydligt mycket mer på amerikanska. Jag har inte använt mitt US konto på ett bra tag nu men om det som skrivs i 1:a inlägget stämmer så är det ju lagom stört.


To all you hunters who kill animals for food, shame on you; you ought to go to the store and buy the meat that was made there, where no animals were harmed.


2010-11-24 23:28
Hmm, jag borde testa, va ett tag sen jag la till pengar. Du tror inte att det är pga. det nya "Verified by visa" grejen som dom flesta kort verkar ha nu för tiden?
Married to the money, fuck the world, that's adultery

2010-11-25 06:35
Gogaku P24

Ja, det kan faktiskt vara det fast folk som inte har Visa och bor utanför staterna kan inte heller handla där längre. Testade med mitt AmEx och det gick inte heller. En del folk på diverse forum som misstänkt att det helt enkelt är Sony som till slut aktivt börjat blocka så andra inte kan köpa från US PS Store.

Omen22

Jo det har gått länge, har köpt massvis där. Bland annat är deras PSOne store mycket bättre, content kommer bra mycket tidigare(ibland upp till ett halvår tidigare). Jag brukar även kolla in Core då och då, de har rätt intressanta exklusiva reportage och annat nice skit man kan ladda ner, inte bara DLC utan beta versioner och dylikt.

Coke

Lagom stört indeed. Det är ännu mer irriterande då jag nu bor i ett land där hälften av spelen jag köper råkar vara NTSC så all PAL DLC osv funkar inte.
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

2010-11-25 09:44
jag handlade fina fantasy 9 tidigare i veckan på psn, har svenska versionen av playstation 3
Sprit, vapen & knark gör den svage stark

2010-11-25 13:03
Har aldrig fungerat med mitt VISA på amerikanska PSN.
jagvillocksåhaenblog.com