I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2007-05-30 20:53

Filmtipstråden

Som ni säkert märkt florerar det massa tipstrådar i forumet.
Därför har vi bestämt att göra någon form av filmdatabas, där ni användare kan lägga in tips om bra filmer, så att vi slipper alla dessa tipstrådar som dyker upp och tar onödig plats i forumet. Därför ber vi er att fylla denna tråd med filmer som ni anser andra ska se.

För att tipsa om en film ska följande vara med:

Titel: Filmens titel (engelsk eller svensk väljer ni själv)
Genre: Är det fler än en skriv huvudgenren först (Gangster osv. går också bra att skriva)
IMDB: IMDB-länk till filmen
Beskrivning: En liten beskrivning av filmens handling, inga spoilers dock. Helt ok att kasta in lite egna åsikter med varför den är så bra.
I beskrivningen ska det inte vara IMDBs plotline utan dina egna ord.

Skriv endast tips i denna tråd, vill ni diskutera en specifik film så är det bättre att ni gör tråd om filmen, all snack runt i kring kommer tas bort.

Så när ni är sugna på se en viss typ av film är det helt enkelt bara att söka efter ett ord eller liknande för att hitta tips. 


(Inlägget ändrat av Bakelse1 2009-10-10 14:15:54)

Användaren är inloggad Bling
Moneymaker
Detta är lite reklam för att finansiera driften av whoa. Om du blir medlemoch loggar in så slipper du denna reklam.

2007-05-30 22:26
Jag har huuuur många som helst att tipsa om men idag faller mitt tips på denna:

Titel: A Clockwork Orange

Genre: Drama/Triller/Framtidsvision

IMDB: Fakta om filmen

Beskrivning:
Filmen handlar i huvudsak om Alex, right right, som är besatt av sex, ultravåld och klassisk musik (Beethoven). Vid ett inbrott blir han arresterad och dömd till fängelse. I fängelset får han vara testperson för en ny form av rehabilitering, som han glad i hågen går med på övertygad om att det inte ska funka. Behandlingen går ut på att han ska bli kraftigt illamående vid tankar på våld sex och Beethoven. Sen släpps Alex ut i verkligheten igen.
Resten får ni se själva.


Motivering till varför ni ska se den:
Onödig. Det är en klassiker. ALLA borde se den. Ruskigt bra, och en av få filmer som är minst lika bra som boken den är baserad/tagen ifrån. Väcker enligt mig tankar om samhället och hur det fungerar.

Rolig kuriosa:
Filmen orsakade moralpanik i grov skala i UK när den släpptes och Kubrick bestämde att filmen varken fick säljas eller visas förens efter hans död. Det var först efter hans död 17 mars 2000 som filmen släpptes, trots att den kom ut 1971.

 

2007-05-30 22:30

Titel:
Återkomsten
Genre: Drama
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0376968/

Beskrivning: Två pojkar på den ryska landsbygden ger sig ut på utflykt med sin nyss hemkomna Pappa som dom tidigare bara sett på bild.


Här ska man helst skriva nått häftigt rim. Engelska ger pluspoäng.

2007-05-31 00:27
Jag gillar asiatiska filmer som fan, och eftersom många missar dem tänkte jag tipsa om tre:


Titel:
Janghwa, Hongryeon (Eng: A Tale of Two Sisters)
Genre: Drama / Mystery / Horror
IMDB: IMDB
Beskrivning: Koreansk film om två systrar som satt på psyket men flyttar in med sin far igen. Men deras styvmor gör allt för att göra livet till ett helvete för dem.
Jag förväntade mig en skräckfilm när jag skulle se den (eftersom den står som "Horror" på IMDB), men även om jag inte tyckte att den var speciellt skrämmande blev jag långt ifrån besviken.
Har läst att Hollywood ska göra en remake på den, så se till att se den innan dom slaktar den, som de har gjort med så många andra filmer.Titel: Oldboy
Genre: Drama / Mystery / Thriller
IMDB: IMDB
Beskrivning: Ännu en koreansk film som Hollywood tänker skända.
En man blir kidnappad och inlåst i ett rum utan att veta varför. 15 år senare släpps han, och börjar försöka ta reda på varför han blev inlåst.
Det här är andra filmen i Chan-wook Park's s.k. "Vengeance trilogy". De övriga två är "Lady Vengeance" och "sympathy for mr vengeance". Alla filmer är dock fristående och har inte mycket med varandra att göra story-mässigt. Oldboy är iaf min favorit i trilogin.Titel: Dare mo shiranai (Eng: Nobody Knows)
Genre: Drama
IMDB: IMDB
Beskrivning: En japansk film baserad på en sann händelse, om en mamma som en dag lämnar sina barn och aldrig återvänder. En rörande berättelse om barnens kamp för att klara sig på egen hand.
Hitta Svenska HipHopTexter på: http://www.hiphoptexter.com

2007-05-31 00:59
Kastar in några nu med.

Titel: Bang Bang You’re Dead
Genre: Drama
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0288439/
Beskrivning: En film från 2002 som tacklar hela high school shooting fenomenet från en annan sida. Filmen cirkulerar kring Trevor som blir mobbad i skolan, dock är det folk som undviker honom då han ringde in ett falskt bombhot föregående år. Skolan Trevor går på sätter upp en pjäs som tacklar ämnet och det skapar rabalder.


Titel: Arlington Road
Genre: Thriller
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0137363/
Beskrivning: Michael Farady (Jeff Bridges) har nyligen blivit av med sin fru och lever ensam med sin 10 åriga son. I grannskapet flyttar en hel amerikansk familj (Tim Robbins, Joan Cusack) in som Michael börjar umgås med. Men sakta men säkert börjar han inse att det är något skumt med dem.


Titel: Blinkande Lyktor (Blinkende lygter)
Genre: Komedi/Action
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0236027/
Beskrivning: En film som visar hur dålig svensk film är jämfört med dansk film. Fyra ”smågangstrar” från Köpenhamn försöker lura en maffiaboss på 4 000 000 kronor. På sin flykt till Barcelona går bilen sönder och de är tvungna att stanna mitt i ingenstans i ett övergivet hus. Sakta men säkert inser de hur de trivs på landet och börjar bygga upp kåken för att starta en restaurang.


Titel: Millions
Genre: Drama/Komedi
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0366777/
Beskrivning: Storbritannien håller på att byta från pund till Euros (nej jag vet inte i verkligheten), vilket ett gäng tar tillvara på genom att råna ett dåligt bevakat tåg som är full av pengar som ska till bränning. En stor väska flyger med pengar flyger ut ur tåget rakt in i 5-åriga Damians wellpappfort. Damian är dock ingen vanlig unge utan ett barn som pratar med helgon som snart ser vad han kan göra med sina pengar.


2007-05-31 07:08
Titel: Finding Neverland
Genre: Drama
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0308644/
Beskrivning: Filmen är baserad på författaren av Peter Pan's liv, hur han är som person och hur historien om "Neverwhere" byggs fram genom James Matthew Barrie's (Johnny Depp) relation med en ensamstående mamma med fem barn samt hur han interagerar med barnen!

Married to the money, fuck the world, that's adultery

2007-05-31 10:55
Titel: Efter Bröloppet
Genre: Drama
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0457655/
Beskrivning: Danskt drama av Susanne Bier som även gjort Bröder, som också är mkt sevärd. Sjukt gripande och sorglig film med Mads Mikkelsen och Rolf Lassgård.
den som hoppas skiter på sig och dör

2007-05-31 18:44

Titel: Transamerica

Genre: Drama/Komedi

IMDB: Fakta om filmen

Beskrivning:
En transsexuell man ska genomgå en könsbytesoperation när han/hon får reda på att hon är pappa till en ung kille. Killen ifråga är ett typexempel på strulig tonåring som hamnat i fängelse. Kvinnan flyger till NY för att reda ut sitt förflutna innan operationen, och nya band knyts. (Nej jag är inte konsekvent men hon är ju en kvinna, fast en man...ja...)Motivering till varför ni ska se den:
En riiiiktigt bra film, både rolig och tragisk och feelgood i ett. SE DEN! Dessutom får man se Felicity Huffman på ett heeelt nytt sätt, riktigt bra skådespel och bra dialoger. 

2007-06-01 23:10
Titel: Factotum

Genre: Komedi

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0417658/

Beskrivning:
Får följa Henry Chinaski - Charles Bukowskis alter ego - genom hans vardag. Består mest utav att söka jobb, få ett skit jobb, bli sparkad etc. Matt Dillon gör ett bra jobb med rollen som Chinaski, likaså resten av skådisarna är bra. Ni som inte gillar sega filmer där det inte händer så mkt, tycker nog inte om denna. Den cirkulerar mestadels kring karaktärerna som är med.
Ave, imperator, morituri te salutant.
Iacta alea est!

2007-06-02 00:39
Titel: Behind the mask
Genre: Skräck/dokumentär
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0437857/
Beskrivning: Handlar om en brud som gör en dokumentär/biografi om en seriemördare som "Freddy", "Jason", "Mike myers" m.m.

Titel: Blood Diamond
Genre: Äventyr/drama/Thriller
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0450259/
Beskrivning: En riktigt skön film om diamantsmuggling i Afrika. Tycker att det är en film alla ska se. Väldigt bra.

Titel: Taegukgi hwinalrimyeo
Genre: Krig/Action/drama
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0386064/
Beskrivning: Handlar om 2 bröder som slåss tillsammans i koreakriget och storebrodern blir maktgalen ungefär. SE DEN! :)


I'm a relatively respectable citizen. Mutiple felon perhaps, but certainly not dangerous.

2007-06-04 00:16
Titel: Starship Troopers
Genre: Sci-fi
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0120201/
Beskrivning: Handlar om en kille som förlorar allt när aliens skjuter en komet mot jorden2007-06-05 23:08
Titel: Freedom Writers
Genre: Drama
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0463998/
Beskrivning: En film om en lärare som får i uppdrag att skola en klass med massa gangsters från olika gäng.
Its all about respect!

Titel: Smokin' Aces
Genre: Action
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0475394/
Beskrivning: En snubbe ska vittna mot maffian i Las Vegas. Maffian vill inte. Det slutar med att alla olika sorters crew är efter liraren.
Jävligt häftigt film.Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2007-06-06 10:49
Titel: Tom Yum Goong
Genre: Action \ Martial Arts
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0427954/
Beskrivning: Riktigt fet actionfilm från Thailand. Känns som att många fler har sett Ong Bak och för den som gillade den så är denna ett måste. Sjukt bra fightscener, bland annat en typ 5 minuter lång tagning när han springer upp för en trappa och spöar folk :) Handling schmandling, den här kollar vi om vi vill se grymma kampsportsmoves som flygande armbågar och knän i en actionpackad thaifilm.

 

2007-06-07 14:15
Titel: Till sista andetaget (A bout de souffle) (1960)
Genre: Drama
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0053472/
Beskrivning: Michel skjuter ihjäl en polis under en biljakt, och söker hjälp hos sin amerikanska flickvän. Planen är att samla pengar och fly till Italien, för att undkomma polisen som är dem i hälarna. Men...

Mycket bra film!
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2007-06-07 14:40
Titel: Glengarry Glen Ross (1992)
Genre: Komedi/Drama
IMDB: LÄNK
Beskrivning: Filmen följer ett gäng fastighets och marksäljare på ett kontor i Chicago. De sliter hårt men resultaten räcker inte så huvudkontoret skickar ned en representant som ställer upp ett ultimatum, en tävling. Vinnaren får en Cadillac, tvåan ett knivset och treorna får sparken!
Motivering till varför ni ska se den: Extremt bra dialoger, David Mamet som skrivit massa bra screenplays vann faktiskt pulitzerpriset för det här manuset. Varenda betoning, ord eller ens andning är genomtänkt och perfekt. Titta på skådespelarlistan så ser ni snabbt vilka som levererar dessa lines, kan det bli bättre?

//Peace

2007-06-07 20:53
Titel: My Sassy Girl (Korea 2001)
Genre: Komedi/Drama
IMDB: My Sassy Girl
Beskrivning: Ensam (väldigt) full tjej råkar säga "älskling" till en okänd man på tunnelbanan (innan hon kaskadspyr) och han tvingas att ta hand om henne efter onda blickar från medpassagerarna... en konstig relation dem emellan uppstår, de faller långsamt för varandra. Men han vet om att hon har ont inombords... och undrar om hon kommer stanna kvar efter att han läkt hennes smärta.

Motivering till varför ni ska se den:
aj aj, the love story of all time. Den börjar som en halvlarvig fjantig komedi (tänk "lite lite" american pie, men ändå inte) som inte kommer att undgå att få dig att brista ut i skratt, till att omvandlas till världens snyfthistoria andra halvan. Om du inte fäller en tår i slutet är du hård som sten.
Olycklig kärlek/kärlek som uppstår vid fel tillfälle i livet... we all now it.
Visa den för bruden din and you gonna get lucky that night haha.

Kolla på den innan the yankees släpper sin förbannade remake (som de gör med alla asiatiska kassasuceér)Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2007-06-08 13:39
Titel: Clerks II (USA 2006)
Genre: Komedi
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0424345/
Beskrivning: Filmen utspelar sig 10 år efter första filmen. Dante och Randal har hamnat i ekorrhjulet på en snabbmatrestaurang.
Svårt att skriva en beskrivning till Clerks-filmerna, man gillar dem p.g.a. de helt lysande dialogerna.
I kort handlar filmen om att ta beslut och livsöden - servererat i en gigantisk portion humor i sann Kevin Smith-anda.

Motivering till varför ni ska se den: Finns ingen anledning att inte se den om man älskar genomtänka dialoger med grymma skämt.
Jeff Anderson (som spelar Randal) är gudomlig, hans lines är inte av denna världen. Sen kan man se filmen enbart p.g.a. Jay & Silent Bob's tolkning av "Silence of the lambs".
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2007-06-18 00:33

Titel: The Lost Boys
Genre: Skräck

Beskrivning: En ensam mamma flyttar med sina 2 söner till Kalifonien. Där händer det massa oförklarliga mord. En av sönerna blir kompis med 2 killar som säger att dom är vampyr dödare. Och den äldre börjar umgås med ett motorcykel gäng och en vacker flicka.

Motivering till varför ni ska se den: Den här filmen är grymt soft. Händer saker hela tiden man lever verkligen in:)


2007-06-19 19:47
Titel: American Splendor

Genre:
Komedi

IMDB:
http://www.imdb.com/title/tt0305206/

Beskrivning:
Får följa Harvey Pekar, killen som skapade serietidningen American Splendor. Hänger med honom i hans vardag, och hans syn på tillvaron här i livet. Harvey är en ganska egendomlig filur, som bl.a. blir stammis hos David Letterman, där han får göra pr åt sin serie tidning.
Sann berättelse, och den riktiga Harvey är också med i filmen, och spelar också sig själv då.
Väldigt bra spelat av Paul Giamatti, som spelar Harvey när det är dåtid.

Ave, imperator, morituri te salutant.
Iacta alea est!

2007-06-19 19:58
Titel: Factory Girl

Genre:
Drama

IMDB:
http://www.imdb.com/title/tt0432402/

Beskrivning:
Edie Sedgwick var en tjej som studerade konst i England, där hon kom ifrån, men åkte till New York och träffade Andy Warhol. Edie blev Andy Warhols nya inspiration, han gjorde många film(klipp?) om henne. Men så en dag träffade hon Bob Dylan, och började inleda ett förhållande med honom.
Man får alltså följa Edie Sedgwicks i bl.a. The Factory, som va Warhols ateljé, och där fester och sånt hölls.
Jävligt bra spelat av Sienna Miller (och även Guy Pearce som spelade Warhol), och hon är ännu snyggare med mörka ögon och mörkt hår.

Det sägs även att låtarna, Like a Rolling Stone, Leopard-Skin-Pillbox Hat, I Want You, Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again, är inspirerade av henne.
Ave, imperator, morituri te salutant.
Iacta alea est!

2007-06-23 23:15
Titel: Cube

IMDb: Cube (1997)


Genre:
Thriller/Drama

Beskrivning: En av dom få s.k. b-rullarna jag har sett som jag faktist gillade. 7 vitt skilda personer vaknar upp i ett rum. Dom hittar en konstig dörr till ett nytt rum. Något hemskt händer och härifrån börjar deras kamp att komma ut. Klaustrofobisk.

Trivia: (saxat från imdb)
To show their support for the Toronto film industry, the special effects company C.O.R.E. did the digital effects for free.
There are two kinds of people in this world, those who shut up... And those who should.

2007-07-12 22:38
Titel: Mean Machine (2001)
Genre: Komedi, fängelsefilm/fotbollsfilm
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0291341/
Beskrivning: Danny Meehan är en adankad fotbollshjälte som får problem med lagens långa arm. Innanför fängelsemurarna finner han sig i en helt ny roll och många konflikter uppstår. Så småningom om bestäms det att det ska bli en fotbollsmatch, fångvaktarna mot fångarna. Meehan återfår sitt självförtroende och blir fånglagets coach.

Varför ska du se den:
För att det är en av de få filmerna som handlar BÅDE om fängelsekunder och fotboll.
Jämfört med andra sportfilmer av typen ett-lag-måste-överkomma-problem-innan-de-vinner-viktiga-matchen-och-alla-är-bästa-vänner-igen så står den här filmen sig bra, dels är det kul att det är kriminella man hejar på, samhällets bottenskrap som i filmen agerar hjältar. Sen har de lyckats få till en bra blandning av karaktärer och en engagerande story som håller en engagerad fullt ut.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2007-07-12 22:43
Titel: Happiness (1998)
Genre: Drama
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0147612/
Beskrivning: Kretsar kring ett gäng karaktärer varav vissa har kopplingar till varandra. En orgie i svårmod, dysfunktionella familjer, smärta och tankar man helst inte vill tänka.

Varför ska du se den:
För att den är förfärligt gripande och tar upp magstarka ämnen på ett nästan outhärdligt (possitivt menat) sätt. Förfärligt bra skådespeleri och en handlingsutveckling som träffar en rätt i maggropen.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2007-07-17 23:28
Titel: Children of Men
Genre: Drama/Sci-Fi
IMDB: Children of Men
Beskrivning: Utspelar sig på 2020-talet och alla kvinnor är sterila samtidigt som kaos råder i världen. England är det säkraste landet och polisen sliter för att hålla alla invandrare utanför. Om en invandrar mot alla odds tar sig in i landet och haffas av polisen hamnar denne i ett läger liknande koncentrationslägrena under nazitiden. Huvudpersonen Theo (Clive Owen) är en rätt random kille som via ett gammalt ex får reda på att det existerar en kvinna på jorden som är gravid. Enda problemet är att hon är invandrare och måste transporteras genom landet ut till kusten där hon ska skeppas iväg. Planen är att Theo ska skaffa fram papper via sin högt uppsatte kusin som tillåter dom att resa genom landet men allt stannar naturligtvis inte där...

Höjdarrulle med en ganska unik story och väldigt realistik och brutal. Se den!

2007-08-12 21:59
Titel: Lords Of Dogtown
Genre:
Drama
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0355702/

Beskrivning:
Det är sjuttiotal och värmebölja i Californien. Befolkningen i L.A har blivit tillsagda att inte använda vatten till sina pooler, de får knappt vatten på resturangen.
Stacy, Jay och Tony är tre killar där deras liv kretsar kring surfing, tills en dag då de upptäcker att man kan åka skateboard i tomma pooler, och att det då blir som att surfa.
Handlar om hur skateboard blev populärt igen, och hur dessa tre killar, eller rättare sagt gänget som de ingick i, gjorde startskottet för dagens skateboard.
Hela historian är inspirerad från verklig händelse, och han som reggiserat filmen va även en av de tre killarna i filmen, Stacy.
Ave, imperator, morituri te salutant.
Iacta alea est!

2007-08-28 13:13
Titel: Clerks.
Genre: Komedi
IMDB: Clerks.


Beskrivning: Randal Graves & Dante Hicks, 2 personer som i new jersey lever sina vardagliga liv, filmen baserar sig på allt som händer under 1 dag på jobbet vilket kan vara ganska mycket och visar sig vara extremt roligt.

Detta är Kevin Smith's första film och är helt klockren om man tänker på budget och liknande, filmen är svartvit och har nog inte så bra ljud men är ett måste för alla filmälskare.
Filmen är helt klart bättre än Clerks 2 vilken han gorde en ca 12 år efter första filmen.

Se den.
"Vet du hur man ser att det är en sverigedemokrat som skapat tråden?
* Särskrivningar och allmänt illa vårdat skriftspråk.
* Ovidkommande babbel om pöbel, svartingar, negrer, hasch, och kommunister."

2007-09-11 14:41
Titel: Bernie
Genre: Komedi
IMDB: IMDB-länk till filmen
Beskrivning: En snubbe, Bernie, har hamnat på ett barnhem av okänd anledning och efter 30 år bestämmer han sig för att lämna stället för att hitta sina föräldrar som han tror blev tvugna att lämna ifrån sitt barn pga en komplott. Han har aldrig varit utanför barnhemmets gränser och vet inte riktigt hur han ska bete sig. Och hans föräldrar är inte mycket bättre heller.

Varför ska du se den?: För att detta är en BRA komedi vilket man ytterst sällan hittar. Otroligt bisarr och svart humor. En blandning mellan Ichi the Killer och Fear and Loathing in Las Vegas.
Din hojtlåda är tom.

2007-09-19 15:48
Titel: Kenny vs Spenny
Genre: Kanadensisk Komedireality tv
IMDB:
Beskrivning: Har hållit på nu i 3 säsonger, säsong 4 kommer att sändas i november. Den handlar om Spenny (Spencer Rice) och hans "såkallade" bästa kompis Kenny (Kenneth Hotz).
De tävlar i alla möjliga tävlingar, Spenny vägrar att fuska och han tar emot så himmla mycket skit att man frågar sig: Hur orkar han?
Han är depressiv och neurotisk.
Kenny är en narcisist som älskar att förlöjliga Spenny.
Det finns ingen gräns när det gäller att vinna över Spenny i vilken som helst tävling.
Han är en komiker och en fuskare.
Han är en person som folk älskar och med en egen sekt.
Varför ska du se den?:
För att du kommer att få ett jävligt långt och bra skratt för resten av ditt liv!
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2007-09-30 20:31
Titel: SherryBaby
Genre: Drama
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0423169/

Beskrivning: "Sherry Swanson returns home to New Jersey after serving a three year prison sentence. Eager to reestablish a relationship with her young daughter, Sherry soon discovers that coming back to the world she left behind is far more difficult than she had planned."

Mycket bra
jag har alltid rätt.

2007-10-01 09:37
Titel: It's all gone Pete Tong
Genre: Komedi/Drama
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0388139/

Beskrivning: Handlar om DJ Frankie Wildes liv. Under en lång DJ
karriär märker Frankie att han börjar förlora hörseln och blir slutligen döv. Händelsen är dramatisk och Frankie blir galen, men får hjälp och lyckas ändå göra comeback och skapa musik trots att han är döv.

Över förväntningarna! Se den!
"Whatever doesn't kill you simply makes you... stranger. "

2007-11-25 08:30
Blinkande Lyktor (Blinkende lygter)

är ruskigt bra :D älskar danksa filmer!
http://www.myspace.com/micman123

2007-11-29 16:43
Titel: Vacancy
Genre: Skräck/Thriller
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0452702/

Beskrivning: Ett ungt par blir strandsatta på en öde landsväg och lyckas få rum på ett litet motell. Där kan de bara vänta på morgondagen genom att se dåliga slasherfilmer på motellets tv. Men snart förbyts långtråkigheten till skräck, när de inser att alla filmer ser ut att vara inspelade på deras rum

Riktigt spännande film!
jag har alltid rätt.

2007-12-09 18:31
Titel: Cubic/Equilibrium
Genre: Action, Sci Fi, Dystopi
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0238380/
Beskrivning: Efter det tredje världskriget så tar en världsregering beslutet att tvinga hela befolkningen att ta en medicin för att inte ha några känslor eftersom detta är det som orsakat alla krig. Konst, musik och kultur är också strikt förbjudet. Men en grupp människor vägrar ta sin dagliga dos av medicinen och klassas då som brottslingar, för att motverka dessa grupper finns det en polisstyrka som kallas "Grammaton Clerks". Man får följa John Preston (Christian Bale) som spelar en "Clerk" som en dag blir utan sin dos och får för första gången i sitt liv känna känslor.

Därför ska ni se den: Visserligen inte världens bästa effekter och skådespeleri, förutom Christian Bales! Sättet han utvecklas på är hur bra som helst. Sen är det en och annat cool fight...
Arguing over the internet is like competing in the special olympics; Even if you win, you're still a fucking retard!

2007-12-22 11:53
Titel: I am legend
Genre: Action / Drama / Fantasy / Horror / Sci-Fi / Thriller
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0480249/
Beskrivning: Robert Neville är en lysande vetenskapsman, som kommer till korta när ett fruktansvärt virus sprids utan att kunna vare sig stoppas eller botas. Neville, som visar sig vara immun, blir den sista överlevande människan i New York City, kanske även i världen. Helt ensam är han inte förstås... han delar tillvaron med"de infekterade", pestens offer, som har förvandlats till kannibalistiska varelser som endast lever i mörker och som hungrigt slukar allt och alla som kommer i deras väg.
I tre års tid har Neville lärt sig att söka mat och andra livsnödvändigheter på dagtid och troget sända radiomeddelanden i ett desperat hopp om att hitta andra överlevande. Samtidigt smyger"de infekterade"i skuggorna och väntar in den dag Neville, mänsklighetens sista hopp, gör ett enda litet misstag.

Det är inte lätt att vara tung när man ingenting väger

2008-01-06 20:36

Titel: The Boondock Saints
Genre: Action / Crime / Drama / Thriller
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0144117/

Beskrivning
Filmen handlar om dom 2 irländska bröderna Murphy och Connor MacManus som bor i Bostons slumkvarter, är troende katoliker och slavar på en köttfabrik. I början av filmen (som förövrigt utspelar sig på St. Patricks Day) ser man när bröderna hänger på deras polare Doc's irländska pub och några killar från den ryska maffian kommer in och berättar att puben ska stängas. Bröderna motsätter sig med våld när dom ryska snubbarna vägrar låta dom va ifred, varefter dom blir efterlysta av polisen. En kort tid efter blir dom upplysta av Gud och anser sig vara utsedda som helgon, att dom ska utrota allt ont, så dom slår sig ihop med sin polare Rocco och påbörjar sitt uppdrag..

Varför ska man se den?
För att det är en mycket, mycket sevärd film, har inte hört en enda människa som inte tyckt att den varit bra. Hela stämningen, brödraskapet, humorn, allt. Se den, ni kommer inte att ångra er.


Kul grej, Ron Jeremy spelar en biroll som italiensk maffiasnubbe.

..we can get Sting down there, he saves the whales, saves the trees, saves the orchids, how about saving the CBGB's, punk? - Vinnie Stigma

2008-01-06 21:08
Kan ju slänga in en trailer också.. (Boondock Saints)
..we can get Sting down there, he saves the whales, saves the trees, saves the orchids, how about saving the CBGB's, punk? - Vinnie Stigma

2008-01-07 16:46
kan tipsa om napoleon dynamite då den precis började på 4an... heippa...
ps. den är tvärkul!
Orale!

2008-01-23 22:51
tack för alla tips. några filmer ska ju kollas upp!

2008-01-24 18:52
Titel: Juno
Genre: Komedi / Drama
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0467406/
Beskrivning: JUNO är en smart komedi som hyllats på festivaler världen över. Handlingen kretsar kring den 16-åriga Juno (Ellen Page) som av misstag blir gravid med sin bästa vän (Michael Cera). Hon bestämmer att det klokaste beslutet är att lämna bort barnet för adoption till den perfekta familjen vilket visar sig svårare än väntat...


Varför ska du se den?: Snyggt intro ^^. Nä men seriöst nu, det är en av mina favoritfilmer. Ett riktigt bra drama som inte blir långtråkigt och har en hel del smarta skämt. Michael Cera och Jason Bateman från Arrested Development är med, och är riktigt bra skådespelare.
jag har alltid rätt.

2008-01-24 18:58
Fetstilen fuckar upp lite i mina inlägg. Skit samma. Här kommer en trailer med:


jag har alltid rätt.

2008-01-31 21:13
the bucket list, såg den just. riktigt bra!
Ingen är Perfekt ...Jag är ingen!!

2008-02-06 03:36
Doktor Humor:
Varför ska man se den?
För att det är en mycket, mycket sevärd film, har inte hört en enda människa som inte tyckt att den varit bra. Hela stämningen, brödraskapet, humorn, allt. Se den, ni kommer inte att ångra er.

Det är a shit load of people på nätet som hatar The Boondock Saints mer än nått annat. Har sett vilda diskussioner på massor av forum där folk hoppar på varandra för att de inte gillar filmer och vice versa. Det ä en film som man antingen hatar eller älskar, själv har jag sett den 42 gånger ;)
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2008-02-25 07:42
Titel: The Machinist
Genre: Drama / Mystery / Thriller
IMDB: The Machinist
Beskrivning: En mystiskt film i samma stil som "The butterfly effect" och "The Jacket". Handlar om Trevor Reznik (Bale), som jobbar på en industri, han är en ensamvarg och lider av sömnlöshet. Under hela filmens gång sker ett antal bizarra händelser, och man vet inte riktigt om Reznik är påväg att bli galen, eller om det är någon som leker en grym lek med honom.
Bale storspelar, och enbart hur han måste ha misshandlat sin kropp inför denna roll visar hur dedikerad Bale är till sitt arbete. Rekomenderas för alla som gillar lite mystiska filmer, eller, alla borde se denna!

How do you wake up from a nightmare... If you are not asleep?

Trailer
Your "best"!? Losers always whine about their best.
Winners go home and fuck the prom queen.

2008-02-25 07:54
Titel: The Jacket
Genre: Drama / Fantasy / Horror / Sci-Fi / Thriller
IMDB: The Jacket
Beskrivning: En krigsveteran (Adrien Brody) kommer hem efter kriget och lider av svåra sömnstörningar. När han bestämmer sig för att lifta börjar allting urarta, bilen han åker med blir stannad av polisen och föraren drar pistol och skjuter för att sedan försvinna.
Oskyldigt dömd spärras Brody in på ett mentalsjukhus där han pumpas full med experimentiella droger och med tvångströja tvingas han in i ett trångt utrymme. Under en "tripp" så ser han in i framtiden och en rad oförklariga saker händer. Nu måste han stoppa det, men det innebär att han måste ta på sig "the jacket" ännu en gång.

Riktigt bra film i samma stil som ovan nämnda "the machinist", mystik och drama med ett stänk av thriller samt en lysande insats av Brody gör det till en väldigt sevärd film.  Rekomenderas varmt.

Terror has a new name.

Trailer


Your "best"!? Losers always whine about their best.
Winners go home and fuck the prom queen.

2008-02-28 15:42
Alice i underlandet, sånger från andra våningen o den där filmen med Bill när han är ute o åker båt med rolig mössa...

Snacks: Några gram skurre
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2008-05-13 00:27
Titel: United States of Leland

Genre: Drama, kriminal

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0301976/

Beskrivning: Leland, en unik men godhjärtat kille gör något skumt; Han dödar en liten handikappad kille som är lillebror till den tjejen han gillar. Det alla försöker få reda på och den röda tråden i filmen är att få reda på frågan VARFÖR en person som Leland gör något så kallblodigt? I filmen hoppar man fram och tillbaks i tiden för att reda ut hur allt gick till och få reda på varför han gjorde det. Svaret kommer bli flummigt, men minst lika tydligt. Den kommer beröra och få dig att tänka till och se saker ur ett nytt perspektiv. Ett måste. SE DEN!
 

2008-05-15 00:17
Titel: Things we lost in the fire

Genre: Drama

IMDB:Länk IMDB

Beskrivning: Benicio Del Toro och Halle Berry i en grymt djup drama. Såg den nyss o bölade floder. Förjävligt. Handlar om att komma tillbaka i livet från olika perspektiv. Är inte så förtjust i Berry i övrigt men hon en Benicio matchar varandra snyggt.

Hett tips från coachen.
RATED R!

2008-05-15 00:31
Titel: Le Scaphandre et le papillon (The Diving Bell and the Butterfly)
Genre: Drama, biografi
Länk: Bell and Butter
Beskrivning: Handlar om Jean-Dominique Bauby som får en stroke och blir förlamad i hela kroppen. Det enda som fungerar är hans vänstra öga.
Filmen är till största del filmad ur POV, vilket jag var lite skeptiskt till först. Men det blir ruggat bra då det är en perfekt dos av det. Man får vara inne i karaktärens huvud, höra vad han tänker osv. Det är en underbar film som är rolig, sorglig, och allt annat.

Se förfan!
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2008-05-25 20:53
Titel: Lucky Number Slevin

Genre: Thriller

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0425210/

Beskrivning: Filmen handlar om Slevin Kelevra (Josh Hartnett) som är på fel plats på fel tidpunkt och blir förväxlad med fel person.. Vill verkligen inte avslöja mycket mer, men detta är förmodligen top 3 bästa filmerna jag sett någonsin! Övriga skådespelare: Bruce Willis, Morgan Freeman och Lucy Liu mfl.

Do you fools listen to music or do you just skim through it?

2008-06-13 13:43
Titel: Charlie Bartlett

Genre: Comedy / Drama

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0423977/

Trailer:
jag har alltid rätt.

2008-07-06 11:26
Titel: Twelve Monkeys (1995)
Genre: Sci-Fi/Thriller/Drama
IMDB: Länk till http://www.imdb.com/title/tt0114746/
Beskrivning: Utspelar sig i framtiden. Ett dödligt virus har utplånat en stor del av mänskligheten och man lever därför i underjorden. En fånge (Bruce Willis) blir utvald att åka tillbaka i tiden och förhindra virusets spridning. En grym film med en härlig invecklad story.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.