I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Bojkotta bortaderbyt: Gais-IFK Göteborg!!!

Hobby & Fritid - Sport & Idrott

   

2009-03-30 22:16

Bojkotta bortaderbyt: Gais-IFK Göteborg!!!

Supporterklubben Änglarna tar kraftigt avstånd från GAIS biljettpriser till derbyt GAIS-IFK Göteborg, som vi anser riskerar att utestänga vissa samhällsgrupper från allsvensk fotboll. Vi uppmanar därför till total bojkott av matchen. Änglar, välj för en gångs skull att INTE följa våra hjältar på plats!

Varför uppmana till bojkott?
Orsakerna till att Änglarna väljer att uppmana till bojkott, är följande:

- Prisläget är dyrare än vi insåg när vi fick vår ursprungliga information i februari. Supporterklubben måste visa solidaritet även mot de änglar som vill se matchen från sittplats.

- Vi vill dessutom markera mot den här typen av prissättning i Allsvenskan som helhet. Det finns en uppenbar fara att "knegarlaget" GAIS nu går i täten för en allmän prisuppgång i vår nationella serie. Änglarna står bakom IFK Göteborgs prispolitik, som förenar tanken på vinstmaximering med värnandet om tillgänglighet för alla - att alla ska ha en möjlighet att se allsvensk fotboll.

Änglarna kan inte stillatigande acceptera GAIS priser, då de direkt drabbar tusentals blåvita och på sikt riskerar att förändra prisbilden i hela Allsvenskan.


Några räkneexempel
En av de riktig upprörande delarna i GAIS prisbild, är att det knappt finns några barn- och ungdomspriser annat än i anslutning till hemmaklacken. Barnfamiljer är trots allt en del av svensk fotbolls framtid som arenasport.

Jämför man den totala prisbilden som GAIS satt, med motsvarande prissättning från Blåvitt, får man på grund av frånvaron av barn- och ungdomspriser.

GAIS priser för vuxna ligger 22-67 procent över IFK:s för samma produkt. Skillnaden mellan priserna för barn och ungdomar blir hela 23-155 procent!

En blåvit familj...
För att vara konkret: tänk er en blåvit förälder som vill ta med sina två barn till derbyt GAIS-IFK Göteborg. De väljer de billigaste platserna på långsidan, för att slippa stå i direkt anslutning till GAIS-klacken. För det får de betala 1.260 kronor (3*420 kr). Motsvarande om de istället går på IFK Göteborgs hemmamatch är 585 kronor (2*165+255 kr). Änglarna kan inte acceptera att blåvit sittplatspublik ska behandlas på det sättet, även om det är GAIS hemmamatch.


Protestera - välj alternativa sätt att se matchen!
Supporterklubben Änglarna uppmanar alltså alla Blåvitts anhängare att protestera mot prissättningen. Men vi uppmanar er att göra det på ett smart och värdigt sätt. Visa ert missnöje...

- ...genom att se derbymatchen tillsammans med likasinnade, vid en alternativ visning som vi avser att arrangera tillsammans med Baraben.com.

Ni får då chansen att se matchen under samma festliga former som vi normalt skapar på arenan. Er närvaro innebär samtidigt en konkret manifestation mot priserna. Mer information kommer så fort allt är spikat. Visa dessutom missnöjet...

- ...genom att ni istället för att lägga pengarna på GAIS-IFK Göteborg den 21 maj, lägger er tid och kraft på att stötta Blåvitt i hemmamatchen mot Gefle den 5 maj.

Kan vi fylla arenan i den matchen, samtidigt som vårderbyt två veckor senare står halvtomt, så innebär det en tydlig markering mot prissättningen, samtidigt som våra biljettpengar går till IFK Göteborg.


Änglar, det här är en fråga som i förlängningen kan påverka hela Allsvenskans prisbild. Vi ber er därför noga överväga er närvaro vid vårderbyt; visst är det lockande att gå på matchen, men vill ni verkligen vara en del av GAIS skamlösa prispolitik?

Samtidigt uppmanar vi er som väljer att bojkotta: respektera varje blåvittanhängares rätt till ett eget val. Undvik fördömanden eller värderingar av person och agera definitivt inte självutsedd strejkvakt utanför arenan. Genomför er protest med den värdighet som ska känneteckna anhängare till IFK Göteborg!

Det är i alla händelser högst motiverat att protestera mot Gaisgårdens girighet. Bojkotta GAIS-IFK Göteborg den 21 maj!

Källa: Länk till http://anglarna.se/nyheter/ledare/2057-bojkotta-varderbyt-mot-gais