I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Premier League 13/14

Hobby & Fritid - Sport & Idrott

   
Admin

2013-09-07 11:48

Premier League 13/14

Säsongen är redan igång men först nu är trupperna spikade. Det här kan bli en galet intressant säsong. Liverpool har öppnat riktigt starkt och kanske är det här året då de är med och krigar uppe i toppen en längre tid. Brendan Rodgers borde medietränas men i övrigt lyckades han ju behålla Suarez och där kommer en förstärkning som heter duga i oktober.

Arsenal lyckades till slut värva nåt stort. Mesut Özil! Helt sanslös värvning egentligen. Real upphör aldrig att förvåna. Det är precis som när de släppte Makelele, Robben eller Sneijder (förutom att Arsenal inte fick samma typ av rea-pris). Många säger att det inte var den positionen Arsenal behövde förstärka men jag är av motsatt åsikt. Arsenal behövde en förstärkning, punkt. Spelare som Cazorla kan spela både i mitten och på kanten. Samma sak med Rosicky, Oxlade-Chamberlain och Ramsey. Ramsey kan även vikariera som högerback. Precis som Flamini, som i övrigt är ett underskattat nyförvärv. Precis den typen av sviniga, riviga mittfältare som saknats. Skrattade gott när han tog ett gult en kvart efter comebacken. Podolski och Walcott kan spela anfallare. Sagna spela mittback. Lovande juniorer kan avlasta i lättare matcher. Så det finns täckning även där det finns brister. Det är bara skadorna som oroar.

Med Özil har hela Arsenal fått en boost och det ska bli jävligt kul att se hur motståndarna reagerar på att inte få låna bollen.

City har öppnat svagt och det är tydligt att den klena insatsen vi såg i träningsmatchen mot Arsenal i Helsingfors inte var en engångsföreteelse. Pellegrini har inte fått bukt på laget som ofta spelar med en katastrofal defensiv. Tror inte de har med titeln att göra i år, det kommer ta för lång tid att sätta sin prägel på laget. Tror snarare att Pellegrini för kicken efter jul.

Man U har också bytt tränare men har å andra sidan kvar sitt gamla lag, till skillnad från City som värvat in ett gäng nyckelspelare. United kommer nog hacka lite nu i början men tack vare kontinuiteten blir de definitivt att räkna med i toppen. Det kommer ta ett tag för en del spelare att vänja sig vid Moyes men får han bara lite resultat med sig så kommer de börja tro på han och hans annorlunda metoder. Däremot misslyckades United i transferfönstret och får de inte igång Kagawa kommer avsaknaden av en kreativ mittfältare säkert göra sig påmind. Att värva Fellaini för 40m mer än utköpsklausen är inget annat än en tydlig nödlösning. Fellaini är långt ifrån en Thiago, Fabregas eller Modric.

Tottenham värvade friskt men det här blir garanterat en mittensäsong. Det var så tydligt i Londonderbyt att de saknade spel. Det var tre pass, hoppas att nån gör sin grej och försök komma till avslut. Deras mittfält åts upp av Arsenal och den enda spelidén de verkade ha var att få ut på bollen på kanten och slå inlägg.

Chelsea ser på förhand starkast ut. Ett par intressanta värvningar men framför allt har de inte direkt värvat startspelare, utöver möjligen Willian. De har värvat spelare som kan spelas in i truppen omringade av rutinerade spelare. Eto'o är en smart värvning med mycket rutin som kan Mourinho. Och det är just Mourinho som är den starkaste värvningen här. Resultatet är en tränare som kan klubben och många av spelarna, smarta nyförvärv men med bibehållen stomme och mycket rutin.

Tror på följande tabelltopp:

Chelsea
Man U
Arsenal
Liverpool
Man C
Tottenham

The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2013-09-17 13:25
Jag hoppas innerligt och tror på en 5:e plats för mitt Liverpool.

Dessutom, jag tror faktiskt inte på Özil att han spelar i Arsenal. Jag har ju till och med sett en match med han i. Men nej, icke trovärdigt ännu.

Jag tycker det känns svårt att veta vilka som vinner iår. Ingen känns direkt, het? Kan bli galet spännande i vart fall.
Don't!
Moderator

2013-09-19 22:53
Det som talar för Arsenal och Liverpool är väl egentligen hela tränarkarusellen hos topp tre. Känns som att City, United och Chelsea kommer hacka lite med jämna mellanrum vilket öppnar för att lagen efter kan ta ikapp lite.

Har inte jättekoll på PL längre dock, har helt tappat intresse för den ligan. Enda som jag hoppas på är att Lamela bygger på sig lite, lär sig någorlunda turistengelska och får ut åtminstonde lite utav sin potential. Man har gjort jämförelsen många gånger innan, men här har vi en spelare som faktiskt påminner väldigt mycket om Ronaldo när han kom till United.
time isn't wasted when you're getting wasted .

2013-11-09 03:04
eftersom whoa läggs ner så får jag väl tacka för tugget vi hade förr.

lycka till i framtiden! bara att besöka svenskafans arsenal forum och diskutera i framtiden! ;-)


Och Arsenal vinner ligan!

Cheers
be the change
Moderator

2013-11-19 00:15
Jag passar också på, framförallt JackVegas- som jag har absolut mest minnen av här i den här delen av forumet. Allt fotbollssnack, kommer ihåg hetstråden om det var 2008 mellan Italien och England, fantastiskt. Alla gånger jag fick hetsa mot Arsenal back in the days. Kan fortfarande tycka att jag haft rätt angående den gamla ungdomssatsningen.

Allihopa som deltagit i sportdelen de senaste åren, grymt gjort.
time isn't wasted when you're getting wasted .
Admin

2013-11-20 02:52
Ingen annan som minns alla matchtrådar som dök upp varje vecka? Om de stora ligorna och Allsvenskan. Användare som Yashu, Zaint, Trepunti, Alexslappet mfl förgyllde verkligen forumet i flera år. Tror det var som mest innan 2006-ish.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2013-11-22 19:03
Jag kommer sakna alla de subjektiva analyserna :(
Don't!
Admin

2013-11-23 16:07
Ja, var ska man nu träffa folk som inte bara håller med en? Bästa med det här forumet har varit alla färgade analyser som leder till frustration och ett slags positivt hat som gjort matcherna än mer betydelsefulla. "Hat" är egentligen fel ord men språket saknar nyanser i det avseendet.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?

2013-12-29 12:29
Sjukt svårt att se en "solklar" vinnare i år. OM jag var tvungen att välja en, så tror jag på City.

Heja Liverpool. Hoppas innerligt att de kan få en Champions League Plats. Även om jag tror de kanske har tagit vatten över huvudet. Löjligt hur Suarez bär laget på sina axlar, dags för någon annan att kliva fram.

Vad tror ni? Blir det några storvärvningar till PL efter nyår?
Don't!
Admin

2013-12-31 05:04
Tror United kommer göra lite försök efter sin misslyckade sommar och med placeringen man har. Om de sen lyckas återstår att se. De riktigt tongivande spelarna lär inte vara så sugna på att byta klubb om de har ett VM i sikte. Men United måste göra nåt. Halva serien och de ligger åtta poäng efter Arsenal. Ett Arsenal som gått jävligt bra. Och bakom dem City och Chelsea som sällan tappar poäng och upp dit har United sex resp sju poäng. Kvar är en kamp om fjärdeplatsen (tre poäng) men man har ändå ett Liverpool framför sig som har spelat mycket bättre än United i år och med Suarez i hysterisk form är de en stark toppkandidat. Det är en sak att halka efter litegrann efter typ 10 omgångar men United kan inte räkna med att sluta i topp bara för att de "alltid gör det" efter halva ligan, i en liga som är så jämn. Inte bara måste de börja vinna enkelt, de andra lagen måste börja torska också nu. Och jag kan inte se nåt av lagen framför United kollapsa helt. Möjligen att Everton börjar rada upp ett par förluster men då är det ända fyra lag framför.
The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?