I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Premier League 13/14

Hobby & Fritid - Sport & Idrott

   
Admin

2013-09-07 11:48

Premier League 13/14

Säsongen är redan igång men först nu är trupperna spikade. Det här kan bli en galet intressant säsong. Liverpool har öppnat riktigt starkt och kanske är det här året då de är med och krigar uppe i toppen en längre tid. Brendan Rodgers borde medietränas men i övrigt lyckades han ju behålla Suarez och där kommer en förstärkning som heter duga i oktober.

Arsenal lyckades till slut värva nåt stort. Mesut Özil! Helt sanslös värvning egentligen. Real upphör aldrig att förvåna. Det är precis som när de släppte Makelele, Robben eller Sneijder (förutom att Arsenal inte fick samma typ av rea-pris). Många säger att det inte var den positionen Arsenal behövde förstärka men jag är av motsatt åsikt. Arsenal behövde en förstärkning, punkt. Spelare som Cazorla kan spela både i mitten och på kanten. Samma sak med Rosicky, Oxlade-Chamberlain och Ramsey. Ramsey kan även vikariera som högerback. Precis som Flamini, som i övrigt är ett underskattat nyförvärv. Precis den typen av sviniga, riviga mittfältare som saknats. Skrattade gott när han tog ett gult en kvart efter comebacken. Podolski och Walcott kan spela anfallare. Sagna spela mittback. Lovande juniorer kan avlasta i lättare matcher. Så det finns täckning även där det finns brister. Det är bara skadorna som oroar.

Med Özil har hela Arsenal fått en boost och det ska bli jävligt kul att se hur motståndarna reagerar på att inte få låna bollen.

City har öppnat svagt och det är tydligt att den klena insatsen vi såg i träningsmatchen mot Arsenal i Helsingfors inte var en engångsföreteelse. Pellegrini har inte fått bukt på laget som ofta spelar med en katastrofal defensiv. Tror inte de har med titeln att göra i år, det kommer ta för lång tid att sätta sin prägel på laget. Tror snarare att Pellegrini för kicken efter jul.

Man U har också bytt tränare men har å andra sidan kvar sitt gamla lag, till skillnad från City som värvat in ett gäng nyckelspelare. United kommer nog hacka lite nu i början men tack vare kontinuiteten blir de definitivt att räkna med i toppen. Det kommer ta ett tag för en del spelare att vänja sig vid Moyes men får han bara lite resultat med sig så kommer de börja tro på han och hans annorlunda metoder. Däremot misslyckades United i transferfönstret och får de inte igång Kagawa kommer avsaknaden av en kreativ mittfältare säkert göra sig påmind. Att värva Fellaini för 40m mer än utköpsklausen är inget annat än en tydlig nödlösning. Fellaini är långt ifrån en Thiago, Fabregas eller Modric.

Tottenham värvade friskt men det här blir garanterat en mittensäsong. Det var så tydligt i Londonderbyt att de saknade spel. Det var tre pass, hoppas att nån gör sin grej och försök komma till avslut. Deras mittfält åts upp av Arsenal och den enda spelidén de verkade ha var att få ut på bollen på kanten och slå inlägg.

Chelsea ser på förhand starkast ut. Ett par intressanta värvningar men framför allt har de inte direkt värvat startspelare, utöver möjligen Willian. De har värvat spelare som kan spelas in i truppen omringade av rutinerade spelare. Eto'o är en smart värvning med mycket rutin som kan Mourinho. Och det är just Mourinho som är den starkaste värvningen här. Resultatet är en tränare som kan klubben och många av spelarna, smarta nyförvärv men med bibehållen stomme och mycket rutin.

Tror på följande tabelltopp:

Chelsea
Man U
Arsenal
Liverpool
Man C
Tottenham

The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?