I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Årets Hultan ställs in - Konkurs

Klubb & Konserter - Festivaler

   

2010-06-29 23:41

Årets Hultan ställs in - Konkurs

Från Hultans hemsida:

1986 arrangerades den första Hultsfredsfestivalen. Då var det ingen som trodde att festivalen skulle bli en årlig tradition och att hundratusentals musikälskare skulle komma att vallfärda till den småländska musikfestivalen under de kommande 23 åren.

I år skulle festivalen ha jubilerat - den 25:e Hultsfredsfestivalen skulle ha arrangerats 7-8-9 juli. Men nu tvingas vi slänga in handduken.

Som biljettförsäljningen ser ut en vecka innan festivalen skulle ha ägt rum kan vi inte arrangera årets festival, utan vi som arrangörer tvingas slänga in handduken. Hultsfred X kommer inte att genomföras.

Att ställa in årets festival har varit ett väldigt tungt beslut att ta. Men det är det mest ansvarsfulla vi kan göra i det här läget.

Trots att det känns väldigt sorgligt att årets jubileumsfestival inte blir av, så ser vi ändå tillbaka på de 24 tidigare festivalerna med stolthet. Vi ser tillbaka på legendariska konserter samt den glädje och den kollektiva kärlek till musiken, som under årens lopp har drivit så väl oss arrangörer som våra besökare.

Vi känner även stolthet över att vi gång på gång har genomfört det omöjliga. Men i år blev det omöjliga verkligen omöjligt. Vi slänger inte in handduken för att vi vill det. Vi slänger in den för att vi måste det. Vi kan inte längre erbjuda alla besökare och alla ideellt arbetande funktionärer den upplevelse de förtjänar att få vara en del av.

Vi vill tacka alla de som någon gång har besökt festivalen samt alla de som varit med och arbetat med festivalen. Samtidigt vill vi be alla dom som hade tänkt besöka årets festival att ha förståelse för vår situation.


Från DNs hemsida:
I fjol kom 23 000 besökare – i år har bara drygt 5.000 biljetter sålts.

– Fram till slutet av förra veckan trodde vi att vi skulle nå break even, säger Håkan Durmér, pressansvarig för Hultsfredsfestivalen, till TT.

I ett meddelande på den egna hemsidan stod på tisdagskvällen att läsa:

"Som biljettförsäljningen ser ut en vecka innan festivalen skulle ha ägt rum kan vi inte arrangera årets festival, utan vi som arrangörer tvingas slänga in handduken. Hultsfred X kommer inte att genomföras. Att ställa in årets festival har varit ett väldigt tungt beslut att ta. Men det är det mest ansvarsfulla vi kan göra i det här läget.”

Scissor Sisters, Erykah Badu, Kent, The Hives, The Ark och Empire of the Sun är bara några på den över 90 namn långa artistlistan på jubileumsfestivalen – som alltså inte blir av.

Hultsfredsfestivalen AB kommer ”så snart som möjligt ansöka om konkurs. Därefter kommer en konkursförvaltare se till så att allting sköts på ett korrekt sätt”, står det vidare på hemsidan.

Det är oklart om, och i så fall när, personer som köpt biljetter kommer få tillbaka pengarna. ”Det är vår önskan”, uppger arrangörerna.

Den småländska festivalens ekonomiska problemen är inte nya.

Förra sommaren tvingades Rockparty, bolaget som då arrangerade Hultsfredsfestivalen, varsla sina 20 anställda.

Hultsfred har mött hård konkurrens från stadsfestivaler som Way out West i Göteborg och Peace and Love i Borlänge.

Om Hultsfredsfestivalen kommer återuppstå i framtiden är osäkert.
– Jag vågar inte säga något nu, uppger Håkan Durmér för TT.


Jag noterade precis att årets Hultan inte blir av. Jag tillhör inte de som skulle ha åkt i år, men jag har ju gjort några festivaler som yngre. Hur ser ni på saken, är utvecklingen logiskt, eller borde vi sörja att denna, som vi kanske kan se som en festivalskatt i Sverige, nu tycks gå i graven (om än så tillfälligt)?
lev väl

Länk till DNs artikel.

Länk till Hultans hemsida.