I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Dancehall Thursdays @ Gossip Bar,Tors. 14/4-Gratis

Klubb & Konserter - Göteborg

   

2005-04-12 13:03

Dancehall Thursdays @ Gossip Bar,Tors. 14/4-Gratis

Yes, då var det dags för Rough Lynx att entra Gossip igen! Denna gången är temat Jammy$ meets Tubbys och vi kommer att hedra de två största producenterna under den digitala eran; 1985-89!

Lloyd ’Jammy’ James började sin musikkarriär som lärling hos King Tubby, The Dubmaster, under 70-talet. Här lärde han sig det mesta om produktion och knöt en rad viktiga kontakter med såväl musiker som distrubitörer i utlandet. Efter några år hos Tubby tog Jammy det stora steget och startade en egen studio i Kingston. Här arbetade han med artister som Johnny Osbourne, Wayne Smith och Junior Reid och byggde sitt soundsystem -King Jammy$ Super Power.
Det stora genombrottet för Prince Jammy kom ’85 då en ung Wayne Smith tillsammans med musikern Noel Davy på en Casio-synth hittade en slinga som de pitchade ner och tog med till Jammy. Det var så Sleng Teng rytmen föddes, rytmen som startade den digitala eran! Prince Jammy blev King Jammy!
King Tubby var inte sen att haka på trenden; han startade tre nya labels; Firehouse, Waterhouse och Taurus och byggde sin nya studio som hade som syfte att konkurera med Jammy$. Snart släppte han Anthony Red Rose ’Tempo’ som blev en jättehit! Jammy släppte snart sitt svar på samma rytm med Johnny Osbourne och King Everald i täten.
Tubby omgav sig, precis som Jammy, med unga talangfulla sångare och Djs och såg alltid till att ha noga koll på vad folket ville höra.
I februari 1989 sköts King Tubby ihjäl utanför sitt hem i Waterhouse. Vem som mördade honom och varför han mördades är fortfarande oklart men man tror att det rör sig om ett rånmord.
King Jammy är idag fortfarande aktiv och arbetar med artister som Bounty Killer, Ward 21 och Daville för att nämna några.

Vi kommer denna kväll också att spela material från andra tongivande producenter under den digital eran så som: Hugh ’Redman’ James, Edgar ’Parish’ White, Bobby ’Digital B’ Dixon, Harry J och Whitfield ’Witty’ Henry. Huvudfokus kommer dock att ligga på King Jammy och King Tubby!

ROUGH LYNX
TORSDAG 14/4
GOSSIP BAR, PARKG. 15
20 ÅR
19 -01
FRI ENTRE'
HAPPY HOUR TILL 22.00


Välkommna!

www.myspace.com/roughlynx