I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

1/7 och framåt - Musik på gatan i GBG i sommar

Klubb & Konserter - Göteborg

   

2009-06-29 14:12

1/7 och framåt - Musik på gatan i GBG i sommar

Från onsdag den 1 juli ska gatumusik förbjudas i Göteborg. Förbudet gäller alla former av gatumusik i Göteborgs centrala delar mellan 11-15. Detta är innanför vallgraven, i nordstan samt på avenyn med tvärgator. Musik som kräver förstärkare eller högtalare kommer vara helt förbjuden, dygnet runt i hela stan.

Ingen gatumusik i centrum om politikerna får bestämma alltså. Och absolut inte med högtalare, nånstans i stan.

Det har startats ett upprop mot detta. Som bl.a. gett en debattartikel i GP idag. Många goa Göteborgare har skrivit under, och fler lär det bli.

På onsdag den 1 juli ska folk bege sig ut på gatorna och spela i de "förbjudna zonerna" för att protestera mot detta. Och sen fortsätta med jämna mellanrum hela sommaren.

Jag tänkte att man i denna tråd kan skriva om man vet att man själv, eller någon annan, tänker köra på gatan, gärna när och var.

Vore grymt med lite session ute på gatan, inte så svårt att fixa. Hiphop är ju gatukultur och gatumusik om något. Är man intresserad av detta, skriv i tråden, så kan vi styra upp en dag som passar alla och fixa fram den utrustning som behövs.

Lite länkar:

bloggen med uppropet: gatumusik-bloggen

namninsamling mot förbudet

debattartikel i GP idag


politiker om beslutet i SR 18 april


Underlaget till beslutet hos Göteborgs stada