I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

25/7 Slum Village / Colors @ Nefertiti

Klubb & Konserter - Göteborg

   
Webmaster

2012-07-23 09:39

25/7 Slum Village / Colors @ Nefertiti



Vi har nått fram till den 5:e kvällen sommaren 2012 och vi kan nöjt konstatera att Colors åter äger Göteborgs klubbscen. Med tanke på de senaste kvällarnas köer vill vi åter uppmana er att komma tidigt så att ni är säkra på att komma in!

Nästa grupp på scen är legendariska inom hiphopscenen. Den turkosa kvällen gästas av inga mindre än SLUM VILLAGE. Trion från Detroit bildades 1990 av medlemmarna T3, Baatin och superproducenten J DILLA a.k.a Jay Dee och har släppt ett tiotal fantastiska album.

Slum Village har samarbetat med bland annat A Tribe Called Quest, D'Angelo, Kanye West och Common och musikgeniet J Dilla har även producerat musik för artister som Janet Jackson, Erykah Badu, The Roots m.fl.

James ”J Dilla” Yancey var en av det sena 1990-talets och tidiga 2000-talets mest hyllade hiphopproducenter. Han gick sorgligt nog bort 2006 i en svår sjukdom under arbetet av sitt hyllade soloalbum ”Donuts”. Två år senare dog även Baatin och det tillfälliga tillskottet Elzhi satsade på solokarriär.

När Dilla dog var det många av hans närmsta vänner från Detroit som utlovade att föra hans sound vidare och Slum Village är en grupp som trots varierande sammansättning har lyckats behålla sin särpräglade stil. Idag består Slum Village av originalmedlemmen T3, Dillas yngre bror Illa J och nya medlemen Young RJ. Deras senaste mixtape ”Dirty
Slums”, som gästas av Big Sean, De La Soul, Black Milk m.fl, har fått mycket hype för hur väl de förvaltat J Dillas arv.

Om ni inte redan har fångats av Slum Village och J Dillas magiska stil än är det verkligen dags att göra det via länkarna nedan.

Som en hyllning till J Dilla bjuder vi turkosklädda gäster på Dilla Donuts och dessutom har vi en kär vän bakom skivspelarna, nämligen Oslo’s stolthet PATSKI LOVE från Juicy, som kör en tribute på Dillaproduktioner.

Colors Turquoise onsdag 25/7
På scen: SLUM VILLAGE (Detroit/US), Patski Love (Juicy/NO) Dj Dainja &
Dj Confuze
Dresscode: turkos
Tid: 21:00-03:00 Entré: 120:- (Förköp rek. Finns på
http://www.nefertiti.se/ / och Macforum, kungsgatan 28)
Visuals av Ink Graphix

Namn: Slum Village / Colors

Plats: Nefertiti

Datum/Tid: 2012-07-25 21.00-03.00

Ålder: 20

Kostnad: 120

Mer info:
https://www.facebook.com/events/262323517214036/

alternativeto.net | whoa.nu | olaj.se | 27kb.se