I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Breakestra, US @ SCRATCH, tisd 19 okt. (Gbg)

Klubb & Konserter - Övrigt & Utland

   

2004-10-11 22:38

Breakestra, US @ SCRATCH, tisd 19 okt. (Gbg)


Då var det dags för årets hetaste live-gig hos Scratch Pustervik , och eventuellt även årets gig i Gbg. Det beror självfallet på om man är inne på fonky music eller inte, men vi på Scratch vill lova att detta kommer bli en mycket extravagant tidagskväll som ni sent kommer glömma. Det har gått tre år sedan Breakestra var i Skandinavien senast. Då, 2001, hann man bl a med att rocka skiten ur publiken på Hultsfredsfestivalen och kritikerna var enade om att detta var en av de absolut bästa spelningarna på hela festivalen det året.

Breakestra är en total live-upplevelse och de 8 musikerna från Kalifornien kan sin sak minst sagt. De blandar redan kända äldre låtar från artister som James Brown, Kool & the Gang, The Meters m fl med eget material och det hela framförs i ett medly, eller om man vill, som ett tight dj-set av musikerna med sina instrument där allt vävs samman.

De är även ett av banden i den ruskigt bra "L.A-familjen" där bl a People Under the Stairs och Ugly Duckling ingår som redan gästat Scratch tidigare i år, Breakestra har även legat ute på turné och giggar ofta tillsammans hemma med andra storheter/"familje-medlemmar" som Jurassic 5 och Dilated Peoples. Härom sommaren hann dom även med en omtalad utomhuskonsert med De La Soul i Central Park i NYC. Don´t sleep m a o.

Breakestra lämnade Los Angeles i månadsskiftet sept/okt för sin Europaturné och har redan under första veckan hunnit avverka ett antal feta spelningar bl a på ett proppat Brixton Academy i London för 5000 pers, i Bristol förra helgen för 1200 pers och Manchester i onsdags för 1000 pers, så missa nu inte dessa storheter när de dyker upp för ett grymt intimt, svängigt och svettigt gig hos oss på lilla goa Pustervik. Knö daj in!

MVH
/Scratch


S C R A T C H
Tisdag 19 oktober
Förköp hittar ni för ynka 90:- hos nya klädbutiken Shelta på 2:a långg. 7
eller på Blenda, 2:a långg. 20. Dörr 100:-

www.scratchgbg.com