I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

ZORO & SAFARI SOUND @ SHANTY TOWN, BORÅS | 7:E MARS

Klubb & Konserter - Övrigt & Utland

   

2008-03-06 13:53

ZORO & SAFARI SOUND @ SHANTY TOWN, BORÅS | 7:E MARS

Zolile Matikinca aka Zoro växte upp med förtrycket och våldet som apartheid-systemet skapade i Sydafrika. Redan i tidig ålder började han se sig själv som en soldat som med alla medel skulle bekämpa detta förtryck. Zoro föddes i Gugulethu, en av Kapstadens äldsta och fortfarande mest underutvecklade kåkstäder. Som förstfödd son i en musikalisk familj kom musiken naturligt.

Under 90-talet etablerade Zoro sig som en av Cape-provinsens största reggaeröster, främst genom sitt crew Chronic Clan. Under turnén Imbumba Tour 2003 där Timbuktu, Looptroop, Spotrunnaz och Chords turnerade i Sydafrika träffade de Zoro. I augusti 2003 åkte Zoro till Sverige och började spela in med Breakmecanix i Malmö, vilket har resulterat i det afroreggae inspirerade albumet Gugs News. Albumet är en unik blandning av rootsreggae, dancehall och musik inspirerat av den Sydafrikanska townshipstämningen.

På Shanty Town uppträder Zoro tillsammans med Safari Sound från Malmö, ett av Sveriges tajtaste jugglin'-sounds med Shirkhan & Sammy K bakom spakarna. Kungarna av Skåne kommer även vara de som före och efter spelningen matar de danssugna med allt från 70-talsroots till modern dancehall!

This will be another one to remember! Zeeeen?

http://www.myspace.com/gugsnews
http://www.myspace.com/safarisound


Shanty Town @ Trägår'n Kök & Bar, Borås
7/3 | 21-02 | Leg 18 | 100:- inkl. garderob

http://www.myspace.com/clubshantytown