I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

4/7 Jah Cure, Marcia Griffiths, Ras Shiloh @ Moriskan, Malmö.

Klubb & Konserter - Skåne

   

2008-06-12 13:17

4/7 Jah Cure, Marcia Griffiths, Ras Shiloh @ Moriskan, Malmö.

Den 4:e juli brakar sommarens stora reggaearrangemang i Malmö igång med världsartisterna Jah Cure, Marcia Griffiths och Ras Shiloh på Moriskan i Folkets Park, Malmö.

Jah Cure är rootsreggaeartisten som slog igenom för de stora massorna med hits som "Longing for" och "Reflection" som beskriver hans längtan efter frihet då han spenderat stor del av sin musikaliska karriär i fängelse. Nu är han fri och turnerar världen över för utsålda hus då han utan tvekan är den mest eftersökta reggaeartisten i världen just nu. Jah Cure´s plågsamt vackra och innerliga röst har vunnit publikens hjärta världen över och hans texter är allmänt erkända som bland de mest komplexa och levande av alla artisters just nu. En sann poet och en stor sångare. Jah Cure´s nya album är planerat att släppas världen över den 1 juli, bara tre dagar innan konserten i Malmö, och på skivan har han bjudit in gäster som Sean Paul, Busta Rhymes, Stack$, Enrique Iglesias, Lil Wayne mfl. En redan strålande karriär ser ut att bli ännu mer lysande för Jah Cure med det nya albumet.

Jah Cure MySpace

Marcia Griffiths är känd som ”The Queen of Reggae” och har med sin souliga känsla och röst radat upp hits i årtionden och varit banbrytande som kvinnlig artist i den mansdominerade reggaegenren. Låtar som ”Feel like jumping” har varit en crossover hit i såväl soulkretsar som popkretsar, men mest känd är hon för sin version av ”Young, gifted and Black” tillsammans med Bob Andy som redan på 1960-talet tog sig upp på internationella topplistor. På 1980-talet hade hon ännu en hit i den electro-funkiga ”Electric Boogie” som resulterade i en elektrisk gliddans som fortfarande kan synas över världens dansgolv. Inte nog med sin egen karriär, Marcia var dessutom en del av sångtrion I-Threes (tillsammans med Rita Marley och Judy Mowatt), som backade upp ingen mindre än Bob Marley och var en stor del av hans framgångar. Det är en stor ära att få presentera en sådan legend för Malmöpubliken.

Marcia Griffiths MySpace

Ras Shiloh växte upp i USA lyssnandes på artister som Sam Cooke, Marvin Gaye, Al Green, Dennis Brown och Bob Marley, men det är framförallt Garnett Silk han listar som sin främsta inspiratör och mentor och det märks. Roots sjungen med en av reggaens vackraste röster av en man som många ser som ”the next big thing” efter att ha levererat inte mindre än två hyllade album förra året. Kom ihåg var du läste det först.

Ras Shiloh MySpace

Firehouse band backar både Marcia Griffiths och Ras Shiloh. Firehouse band har spelat med ALLA och är allmänt känt som världens bästa backingband!

Köp dina biljetter genom att klicka här!

Boss Sounds - Reggae Scorcher.