I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

2/10 The Coup (us) @ Mejeriet, Lund

Klubb & Konserter - Skåne

   

2008-07-10 18:18

2/10 The Coup (us) @ Mejeriet, Lund

THE COUP (us) 2/10 2008 @ Mejeriet, Lund
Politiska hiphopduon The Coup startade som en trio någon gång 1992 i Oakland, Kalifornien, av rapparna Raymond ”Boots” Riley och E-Roc tillsammans med DJ:n Pam the Funkstress. De gjorde sig snabbt ett namn i underjordens hiphopscen, med politiskt radikala och Marxistiska texter, och delade snabbt plats med andra radikala hiphopgrupper som bl a Dead Prez.

2001 släppte de skivan Party Music, där orginalomslaget var en bild på Boots och Pam när de spränger Twin Towers, några veckor innan 9/11, dålig timing som ledde till en massa skriverier. Omslaget drogs genast tillbaka, men bandet fick en hel del uppmärksamhet, och en hel del republikanska fiender. Vilket bara gjorde dem argare och mer måna om att berätta för världen om vad som verkligen pågår i USA.

2003 slog The Coup följe med Billy Bragg, Steve Earle, Tom Morello och Janeane Garofalo på den omfattande anti-Bush ”Tell Us The Truth”-turnén. Att jobba med så spridda artister visade sig influera dem mer än de trott, då Pick A Bigger Weapon tog lång tid att sammanställa p g a att bandet behövde smälta och sammanställa massa nya intryck.

Efter mycket turnerande på hemmaplan är det nu äntligen dags för The Coup att inta Skandinavien! Missa inte ett av hiphopens största åsiktsmaskiner och bästa liveshower när de kommer till Lund och Mejeriet!

Mejeriet, Lund
150 kr + service
Förköp finns på www.ticnet.se eller 0771-707070 samt alla Ticnet och ATG-ombud
För mer information www.kulturmejeriet.se

www.kulturmejeriet.se
We made this happen!